7 grunner som gjør Blanes til en flott familiedestinasjon

Blanes har lenge vært en av de beste familiedestinasjonene på Costa Brava. Turismen i denne fiskerlandsbyen startet så tidlig som på 1950-tallet, og i 2007 var Blanes den første kystbyen som fikk "Familie-turistdestinasjon"-sertifikat fra det katalanske turistbyrået.

Blanes

Denne vakre strandbyen tilbyr mange og gode aktiviteter for barn, fra fine lekeområder på offentlige steder og langs strandpromenaden, til vannparker og aktiviteter organisert av museer eller bedrifter. Rundt 70 restauranter har også fått utmerkelsen ”familiedestinasjon”, noe som betyr at de tilbyr barnemenyer, har barnestoler, etc. De offentlige tjenestene er mange, og du kan finne alle typer overnattinger i Blanes, perfekte for familier

 

Og det finnes mer. Vi har listet opp sju ting du bør gjøre i løpet av et ferieopphold her!

 

1. Mange forskjellige strender

De fleste strendene i Blanes er perfekte for familier med barn. De tilbyr deilig og rolig vann. De sentrale strendene har gyllen sand med mange fasiliteter, inkludert dusjer, toaletter, forfriskninger og livreddere, men også utleie av solsenger og pedalbåter.

s' Abanell i Blanes

På de to største strendene, Platja de Blanes og S'Abanell, – blant de største på hele Costa Brava – finner du flere aktiviteter som strandvolleyball, windsurfing, vannski, paraseiling, seiling, båtturer. For de små finnes det spesielle aktiviteter som tilbys gjennom Barneklubben på et lukket utendørsanlegg der både jenter og gutter er garantert å ha det moro.

 

Hvis du foretrekker små strender som er mer fredelige og omgitt av natur, kan du besøke en av Blanes koselige, små bukter som Cala San Francesç som fortsatt har de viktigste fasilitetene for deg og dine barn. Les mer om strendene og buktene i Blanes.

 

2. Den avslappende atmosfæren i en strandby

Blanes har også en lang strandpromenade med flotte terrasser, en sykkelvei og markedsboder som er morsomme å spasere langs om kvelden. Du kan også hoppe på et lite tog som tar deg med langs kysten eller velge en båttur.

Havnen i Blanes

Du kan også gå til havnen som har både fiskebåter og yachter, for å nyte fersk fisk og sjømat eller bare for å oppleve aktiviteten på et fiskemarked – et av de få som fortsatt er aktive på Costa Brava. Hvis du leier et feriehus på stranden i Blanes, vil du enkelt kunne nyte alle disse tingene. Det vil gi deg en svært avslappende og behagelig ferie.

 

3. En fantastisk utsikt fra slottet

En annen familieaktivitet kan være en tur opp til San Juan-høyden (”Sant Joan” på katalansk) og til slottet med samme navn. Slottet ligger 173 meter over havet med flott panoramautsikt over Blanes, havnen, strendene og kysten. På klare dager kan du se helt til Montjuïc-fjellet i Barcelona. Skiltene med informasjon forteller deg hva du bør se og oppleve i området.

Borgen i Blanes

Sørg for å ta med litt vann på turen og velg enten morgen eller kveld når det ikke er for varmt – spesielt gjelder dette om sommeren. Pass på at alle har behagelige sko og at dere er beskyttet mot solen. Ta med hatter og solkrem.

 

Hvis barna dine er for unge til å gå disse bakkene og trappene, kan du også kjøre opp den svingete veien. Det er gratis parkeringsplasser på toppen.

 

4. Fascinerende festivaler og lokale tradisjoner

Blanes er en livlig strandby med mange attraksjoner, gatemarkeder og andre arrangementer gjennom hele året. ”Noche de San Juan”-feiringene her i Blanes (om kvelden 23. juni) er blant de beste i hele Catalonia. Kanskje er grunnen at Blanes både har en bakketopp og et slott som er oppkalt etter denne helgenen San Juan (Sankt Hans).

Fyrverkeri i Blanes

Er du i dette området i slutten av juli kan du også oppleve den mest imponerende fyrverkerifestivalen på hele Costa Brava og en av de beste i Europa. Den tiltrekker seg tusenvis av mennesker og er en del av Fiesta Mayor, Blanes store sommerfestival. Du kan nyte live-musikk og oppleve spesielle tradisjoner som ”kjempene” og ildsprutende figurer under paradene og folkedans.

 

I august foregår en lignende, men mindre begivenhet, Fiesta Mayor Pequeña.

 

Om vinteren finnes det også spennende arrangementer for hele familien som karnevalet i februar som har parader og fullt underholdningsprogram – også et spesielt tilrettelagt for barn. Reyes Magos eller paraden med de tre vise mennene 5. januar er også et must-see for familier med små barn.

 

5. Den mest fantastiske botaniske hagen

Hvis du ønsker å nyte hyggelige øyeblikk sammen som familie på et vakkert og avslappende sted og ta de beste bildene, så vil dere elske den fantastiske botaniske hagen i Blanes!

Marimurtra botaniske hage i Blanes

Marimurtra i Blanes regnes som en av de beste botaniske hagene i Europa. Denne fargerike hagen har vakker utsikt over Middelhavet og de vakre, steinete buktene nedenfor hagen.

 

Over 300.000 mennesker besøker denne hagen hvert år. Det er en av de flotteste attraksjonene på Costa Brava! Barna dine vil elske denne hagen fordi det i tillegg til 4.000 plantearter, også finnes papegøyer som ikke er redd for folk. De kommer til og med nær nok til å ta et flott familiebilde eller et flott bilde av barna med papegøyene.

 

Du kan gjerne ta beina fatt til Marimurtra-hagen, fordi den ligger bare 1,5 km fra Blanes sentrum (ta Passeig de Carles Faust-gaten bak havnen) og til og med kombinere turen med et besøk i en av buktene som ligger nedenfor hagen – den familievennlige og vakre bukta Cala San Francesç. Hagen er åpen hver dag fra kl. 10.00 til 17.00 og inngangsbilletten koster 6,5 euros.

Cala Bona, Cala San Francesc i Blanes

En annen kjent botanisk hage er Pinya de Rosa. Her kan du også se havet fra hagen som rommer nesten 7.000 tropiske arter. Du kan vise barna dine de mange kaktusene og aloe vera-plantene. Denne hagen er også full av palmer.

 

I tillegg kan du love barna dine at du ska ta dem med til en nydelig strand etter dette besøket, fordi du kan benytte den gratis parkeringsplassen som følger med inngangsbilletten (4 euro) om du drar til den vakre bukten Cala Treumal, ca. 300 meter unna. En perfekt ettermiddagsplan, for Pinya de Rosa er åpen mandag til lørdag fra kl. 09:00-13:00, og etterpå kan dere dra til Cala Treumal-bukten.

Lloret de Mar, Santa Clotilde-hagene

Hvis du ikke får nok med å besøke disse vakre hagene, kan du dra til Santa Clotilde-hagen i Lloret de Mar, like ved Blanes. Les mer om det i vår guide om Lloret de Mar som inneholder flere ideer til aktiviteter for hele familien, som besøk på kattemuseet, slottet, båtturer, flotte spaserturer og strendene.

 

6. En morsom dag ute med barna

Det er mange steder i Blanes der du kan tilbringe en fin ettermiddag med barna. Du kan dra til bowlingbanen som også tilbyr andre barneaktiviteter, spille minigolf i Garbí Mini Park eller du ha det gøy på Blanes gokart-bane.

 

For en dag i et badeland eller i en eventyrpark, har du følgende alternativer i nærheten av Blanes:

 

Waterworld, Lloret de Mar

 

Her kan du og dine nyte en dag med sol og sjø. Lloret de Mar ligger øst for Blanes, og like utenfor sentrum av byen, ca. 12 minutters kjøring fra Blanes, kan du besøke den beste vannparken på den spanske vestkysten og en av de største i Europa.

Water World i Lloret de Mar

Denne store parken heter Water World og tilbyr et stort utvalg av attraksjoner for alle aldre, bl.a. vannsklier, bølgebasseng og boblebad. Siden 2010 har den også hatt en 40 meter høy sklie som oppleves som nesten vertikal. Temmelig unikt!

 

Fra Blanes er det gratis buss til Water World i Lloret de Mar. Bussen går hver halvtime. Parken holder åpent i perioden 22. mai til 17. september, og hver dag fra kl. 10.00 til 19.00 i juli og august. De andre månedene stenger parken litt tidligere. Hvis du har mulighet, bør du dra på en ukedag, for da er det færre mennesker i parken (mer info på nettstedet: http://www.waterworld.es/).

 

Aquadiver, Platja d'Aro

Pals bade- og vannland

Hvis du liker vannparker godt, er det greit å vite at Waterworld og Aquadiver (Platja d'Aro) eies av samme firma. Du får gratis adgang til det andre badelandet dersom du kjøper billett på det ene stedet. Både Water World og Aquadiver har tilbud til alle aldre: bølgebasseng, hydroterapibasseng, barnebasseng, lekeområder for barn, piknikområde, og lignende.

 

Marineland, Palafolls

 

Et annet alternativ er Marineland i Palafolls, bare 10 minutter fra Blanes. Dette badelandet har også et delfinarium og tilbyr utstillinger og utdanningsaktiviteter for barn. (Mer informasjon på nettstedet: https://www.marineland.es)

 

Parc Aventura Costa Brava, Pals

 

Nær Pals, en knapp time fra Blanes, kan du oppleve et unikt utendørseventyr med barna dine.

Costa Bravas Parc Aventura

Parc Aventura Costa Brava er en ”tretopp-eventyrpark” der du kan tilbringe en fantastisk dag i en furuskog med over 80 opplevelsesaktiviteter i trærne: taubaner, høye sprang, tau, nett, broer, tunneler, Tarzan-hopp, osv.

 

Parken har tilbud til alle aldre og til og med en spesiell lekeplass for én - til femåringer. Parken er på mer enn 30 mål der du kan utfordre deg selv, koble av og være aktiv, omgitt av Costa Bravas vakre natur. (Nettsted: http://www.costabravaparcaventura.com)

 

7. En spennende dag i byen Barcelona

Parc Guell i Barcelona

Den pulserende byen Barcelona ligger bare en time unna Blanes, så du vil sikkert også gjøre et besøk her i forbindelse med oppholdet. Det er en god ide fordi Barcelona er et sted du må se, samtidig som byen har mye å tilby de yngste familiemedlemmene. For mer inspirasjon, ta en titt på vår praktiske guide til barnevennlige Barcelona.

 

Og om du gikk glipp av fyrverkerifestivalen i Blanes, kan dette være din andre sjanse. Barcelona har nemlig flere sommerfestivaler som inkluderer fyrverkeri, i tillegg til morsomme parader for de minste. Sjekk Barcelonas feria´er og festivaler for å finne de riktige datoene.