Opplev Cadaqués sammen med familien

Det finnes ikke noe bedre sted på Costa Brava for å slappe av og nyte en flott familieferie enn i Cadaques. Den vakre gamlebyen er full av hvitmalte hus og ligger rett ved sjøen. Her kan du og familien nyte feriedagene og la timene fly med mye moro, natur og kultur.
Den hvitmalte byen Cadaqués

Cadaqués er skjønnhet og kultur. Et magisk sted som også fanget øynene til kunstnere som Picasso og Dalí. Tilbudet på aktiviteter er stort om du velger å la Cadaqués bli årets feriedestinasjon for deg og familien.

 

Tapas, gallerier, butikker og sjarm

 

Vi starter vår ferieguide med de brosteinsbelagte gatene og de hvitkalkede husene med sine blå detaljer som preger gamlebyen i Cadaqués. Sjarmen er som tatt ut av et postkort, og beliggenheten rett ved havet gir en enestående utsikt over kysten.

Det historiske sentrum i Cadaqués

Vi anbefaler å gå strandpromenaden når solen går ned, for å nyte havbrisen og de vakre bygningsfasadene langs veien. Du kan også velge å gå opp til kirken Santa María de Cadaqués, det høyeste punktet i byen, for å nyte den vakre utsikten over bukten.

 

Rundt sentrum finnes det mange barer og restauranter, godt egnede steder for å prøve ut det lokale kjøkkenet og rettene som er basert på fersk fisk og viner fra Empordà-området. Dessuten er Cadaqués omgitt av sjarmerende landsbyer, og derfor anbefaler vi at du bestiller ferie på Costa Brava og nyter den vakre naturen.

Det historiske sentrum i Cadaqués

Salvador Dalí-museet

 

Vi fortsetter med noe som både barn og voksne vil ha stor glede av, nemlig å besøke det fantastiske Casa-Museo Dalí. Den katalanske kunstneren valgte bukten Portlligat i Cadaqués som stedet der han ville skape sitt verksted og slippe fantasien løs. Til og med hjemmet hans ble en del av hans kunstneriske produksjon, for han utvidet og bygde om huset sitt gang på gang.

 

Besøket på Casa-Museo Dalí er en opplevelse, og her finnes det mange rom, verksteder og hager, hvert rom litt mer surrealistisk enn det forrige, med detaljer og malerier som bare geniet Dalí kunne ha skapt.

Salvador Dalí-museet

Denne bukta – Portlligat – med sin utsikt over havet, fiskebåter, sandstrender og klipper inspirerte Dalí og ble ofte gjenskapt i hans malerier. Hvis du kommer til Cadaqués, er Dalís hus et must.

 

Åpningstider:

Fra 16. september til 6. januar og fra 10. februar til 14. juni: Kl. 10:30 til 18:00. 

Fra 15. juni til 15. september: Kl. 09:30 til 21:00.

Entre: 11 euro. Gratis for barn under 8 år.

Portlligat-stranden

Sol og strand i paradiset

 

Havet og vindene har formet en vakker kystlinje full av små bukter og klipper. Cadaqués-strendene er perfekte for familieferier fordi de har alle fasiliteter. En av de mest populære er Ros-stranden på grunn av sitt klare og grunne vann og utsikten mot husene i Cadaqués med fjellene i Puig de Paní og Puig de Bufadors i bakgrunnen.

 

Hvis vi beveger oss litt bort fra sentrum og kommer inn i Cap de Creus-området, ligger strandperlene på rekke og rad. Selv om adgangen er litt mer komplisert og fasilitetene færre enn på strendene nærmere sentrum, tilbyr strendene i Cap de Creus fred og ro og krystallklart vann.

Cala RostellaFinn løver og kameler i Cap de Creus

"Det er et mytisk sted som er laget mer for guder enn for mennesker, og slik må det fortsette". Slik beskrev Salvador Dalí Cap de Creus-området og de idylliske strendene. Denne nasjonalparken er kjent for sine fantastiske turstier, noe passer bra for en familieutflukt.

 

En av favorittrutene er Paratge av Tudela som starter en halv times kjøretur fra Cadaqués. Du kan sette bilen på parkeringsplassen (5 euro) og deretter gå ruta som tar rundt to timer. Ikke glem solhatt, solkrem og vann, for her finnes det ingen skygge!

Vinden har formet formasjonene i naturparken

Hele veien kan dere se de merkelige geologiske formene på landskapet som minner oss om de spesielle maleriene av Dalí. Hvis du stopper opp et øyeblikk og lar fantasien løpe, oppdager du raskt ulike dyresilhuetter. Kunstneren har vært naturen selv, og her har vinden formet både en kamel, en sjøløve og en gorilla.

 

For å hjelpe til med å identifisere de ulike bergartene, er det satt opp skilter langs hele ruten. Ikke gå glipp av Roca Cavallera som inspirerte Dalí til å skape sitt berømte verk "The Great Masturbator" som i dag finnes i Reina Sofia-museet i Madrid sammen med andre kjente verker av Dalí. Turen kan du runde av med en dukkert i bukta Cala Culip, med fyret Cap de Creus, den nest eldste fyret i Spania, som bakteppe.

Stien langs sjøkanten i Cadaqués

Turisttoget i Cadaqués

 

Hvis du ønsker å utforske områdene rundt Cadaques uten å bli sliten, kan du ta en tur med turisttoget. Det har to ruter: én rundt i Cadaqués´ nærmiljø og én som bringer deg til fyret på Cap de Creus og som passerer gjennom bukta Portlligat med Dalí-museet.

 

Toget tilbyr guidede turer på flere språk, og underveis får du en fantastisk panoramautsikt over omgivelsene mens du sitter komfortabelt om bord i toget.

 

Nye eventyr i Cadaqués

 

Ingen ferie uten et lite eventyr. Cadaqués-naturen gir deg nye og trygge familieopplevelser. På stranden i Portlligat ligger Kayaking Costa Brava, et selskap som spesialiserer seg på havpadling. Her kan du dra på utflukter med dyktige guider langs kysten av Cap de Creus, oppdage strendene, grottene og hemmelige og utilgjengelige steder. De tilbyr spesielle turer for familier, enkle eller doble kajakker og alltid med en følgebåt.

Kajakktur på Costa Brava

En annen måte å oppleve kysten av Cadaqués og Cap de Creus på er å ta en båttur. En av de mest kjente selskapene benytter den vakre historiske seilbåten Sant Isidre som ble bygget i 1925. Den har nylig blitt restaurert og tilbyr utflukter langs kysten, med mulighet for å stoppe å dykke i Middelhavet.

 

Båten Adela tilbyr også ulike utflukter langs kysten av Cap de Creus. Du kan selv legge opp ruta utfra hva du vil oppleve; strendene, solnedgangen eller fullmånen. Turene starter fra havnen i Portlligat, rett overfor Casa-Museo Dali.

Cadaqués

Til slutt må du ikke gå glipp av muligheten for å utforske den fascinerende undervannsverden i dette området. Du finner mange dykkerskoler på strendene og på brygga i Cadaqués. Sammen med erfarne instruktører kan du oppleve undervannsgrotter, rester av sunkne skip og all skjønnheten i floraen og faunaen i Cap de Creus.

 

Så langt vår guide for familieferie i Cadaqués. Bli fanget av sjarmen og bestill ditt feriehus i Cadaqués. Nyt sjarmen fra det historiske sentrum og alle aktiviteter som gjør dette til et flott familiested.