De topp 5 beste strendene i Cádiz

Costa de la Luz, eller "Lyskysten" er den delen av Andalusias kystlinje som strekker seg fra og med Tarifa, og helt opp til Portugal. 

Her ligger provinsen Cádiz, som er beliggenhet for noen av Spanias flotteste, naturlige strender. Strandlinjen på totalt 138km vender seg mot Atlanterhavet og har perfekte forhold for vindsurfing og kitesurfing, i tillegg til at den i stor grad er uberørt av turisme.

Skilt på stranden i Sancti Petri
Mens Tarifas strender hovedsaklig tilhører surfere og "hippier", kan Cádiz by på mer familievennelige strender med roligere vindforhold. Her kan man også spille golf i Novo Sancti Petri eller spise nydelig lokal sjømat i Barbate og Zahara de los Atunes.

Sjømat i Cádiz
På spørsmål om hva de liker best ved strendene på Costa de la Luz svarer reisende:

1. Gylden og finkornet sand
2. Gode forhold for wind- og kitesurfing
3. Familievennelig
4. Lite folksomt
5. Vakker solnedgang

La oss ta en titt på høydepunktene ved de 5 beste strendene Costa de la Luz.

Valdevaqueros

Playa de Valdevaqueros

Stranden Valdevaqueros tilhører Tarifa, og regnes som en av de beste strendene for wind- og kitesurfing. Et paradis mellom to kontinenter og to hav. Standen måler 4km i lengde og 120 meter i bredde. Her kan man leie utstyr til surfing, og ta kurs dersom man vil lære.

Bolonia

Bolonia Strand

Ikke lange stykket videre nordvest på kysten ligger Bolonia. Denne plassen er i hovedsak kjent for to ting - sine unike, gyldne sandlandskap i konstant endring, og ruinene av Baelo Claudia, en romersk by som tross årenes gang fortsatt er i veldig god stand.

Stranden i Bolonia er listet i Tripadvisors 25 beste strender i Europa.

Zahara de los Atunes

Costa de la Luz - Zahara de Los Atunes Strand

Zahara de los Atunes er den mest glamorøse stranden på Costa de la Luz. Dette er også en veldig familievennelig strand. Den har badevakter, utleie av solsenger og parasoller, dusj, toaletter, strandbarer og restauranter. Atunes, som betyr tunfisk, røper dette områdets spesialitet: Her kan man spise lokal tunfisk av ytterste kvalitet, tilberedt på så og si alle tenkelige måter - eller kanskje aller helst så lite tilberedt som mulig - altså helt rå.

Playa de los Alemanes

Playa de los Alemanes, Cabo de Plata, Zahara de los Atunes

I urbanisasjonen "Atlanterra" i Zahara de los Atunes ligger en strand perfekt for snorkling, da den har mange klipper som utgjør et lite landskap under  og over vannoverflaten. Denne stranden er veldig lite folksom, kanskje fordi dens beliggenhet er såpass skjult og kan kun nås via en lang trapp. Men, det er verdt turen dersom man vil nyte ro og fred mer eller mindre for seg selv.

Sancti Petri – La Barrosa

Sancti Petri Strand

La Barrosa stranden i Sancti Petri er en 8 km lang gylden og deilig sandstrand - familievenning og et ypperlig valg for dem som ønsker seg en skikkelig strandferie. Sancti Petri ligger i området Chiclana, som er en populær turistdestinasjon. Her finnes massevis av ferieboliger for leie, med direkte tilgang til den nydelige stranden. Kanskje det mest attraktive her - solnedgangen over en liten øy i sjøen hvor Sancti Petri slott ligger. Øyen kan nås via ferje eller kajakk.

Les også om Nerjas skjulte strender.