Familieferie i Calella de Palafrugell

Hvis du reiser med barn, er du trolig på jakt etter en feriedestinasjon som skal være  både komfortabel, trygg og rolig, men som likevel tilbyr kultur og massevis av aktiviteter som dere kan nyte sammen. Her forteller vi deg om alt Calella de Palafrugell har å tilby for en minnerik familieferie.
 

Calella de Palafrugell er en av de mest sjarmerende byene på Costa Brava. Roen skyldes blant annet de hvite husene, de uberørte strendene og massevis av naturskatter som dere kan oppleve langs veien Camino de Ronda. Alt i Calella er utviklet for å nytes. 

Calella de Palafrugell

Slappe av på strendene

 

Calellas strender er en av byens største attraksjoner, fra strendene i gangavstand fra bysentrum og med små og fargerike fiskebåter som ligger strødd bortover i sanden til de mest bortgjemte buktene som du først oppdager når du går langs Camino de Ronda.

 

De fleste av strendene i Calella er godt utstyrt og byr på alle fasiliteter, inkludert badevakter. Vanligvis er vannet klart og svært rolig, perfekt for å utforske den vakre havbunnen i dette området.

 

Bukta og stranden "El Golfet" bør du besøke på grunn av det enorme utvalget i farger, fra de rødlige steinene, den gylne sanden og småsteinene, det turkise vannet og til grønnfargen fra trærne i Den botanisk hagen. Når du ferierer på strendene i Calella de Palagrufell vil dagene fly avgårde.

Stranden El Golfet i Calella de Palafrugell

Ruta langs Camino de Ronda

 

I andre artikler har vi allerede skrevet om den vakre Camino de Ronda, denne veien som går langs kysten av Costa Brava og som opprinnelig ble brukt for å passe på om det kom pirater seilende. I dag er veien utbedret og sørger for en fin tur langs denne delen av Middelhavskysten.

 

En av de beste alternativene for å få en familieferie full av gode minner og opplevelser er nettopp Camino de Ronda, enten du går til fots eller sykler. Underveis vil du passere noen av de beste strendene i Calella der du kan stoppe og ta et avkjølende bad. Husk solkrem og oppdag Middelhavet i all sin prakt. For å få en avslappe ferieopplevelse, er ingenting bedre enn å leie et feriehus på Costa Brava.

Camino de Ronda gjennom El Golfet

Kulturelle arrangementer for enhver smak

 

Det beste familiearrangementet er vårfesten. I Palafrugell avholdes den i mai, og her er det kostymer og alle slags farger og uttrykk for fantasi flyter her over i hverandre. Det er som et slags karneval for å feire den behagelige temperaturer om våren.

Vårfesten i Palafrugell er verdt å oppleve

Men her er mer, for "Cantada de las Habaneras" er en av de viktigste sommerarrangementene i Catalonia, og i Calella de Palafrugell er festen blitt avholdt den første lørdagen i juli i mer enn 50 år. Og på denne festen fylles strendene i byen med levende musikk.

 

Vannaktiviteter i Calella de Palafrugell

 

Om ikke vakre strender er nok, så vit at mange utleiere også tilbyr et bredt utvalg av vannaktiviteter på denne strekningen av Costa Brava. For en familieferie med barn, er kanskje det beste alternativet å leie en kajakk og utforske de kystnære strendene eller utforske nærmeste havbunn mens du snorkler. Dere kan også leie båt og nyte roen i Middelhavet og utsikt over kysten av Costa Brava.

 

Hvis dere vil oppleve en annerledes familiedag, kan dere dra til Karting Palamos (gokart) som ligger mindre enn 10 km fra Calella. Der finnes baner for voksne og barn og en uteservering der dere kan slappe av mens dere ser på løpene.

Calella de Palafrugell

Oppdag de omkringliggende landsbyene Llafranc og Pals

 

Det finnes ikke bare strender og bukter her i områdene rundt Calella de Palafrugell. De omkringliggende byene er også verdt et besøk. Et lite stykke unna Calella finner dere landsbyen Llafranc der dere kan gå opp til fyrtårnet Sant Sebastià og oppleve den utrolige utsikten over havet.

 

Og drar du enda lenger unna, kommer dere til Pals, en fantastisk middelalderlandsby bare 15 km unna. Dette er en av de mest sjarmerende byene på Costa Brava. Her må dere oppleve de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen og nyte områdets beste strender og bukter.

Pals

Turistbussen

 

Hvis du besøker Calella i sommermånedene, kan du besøke de mest kjente stedene rundt byen med turistbussen “Julivia Bus Turístico”. Denne bussen går rundt hele byen og områdene hele dagen.

 

Du kan gå av og på de gangene du selv måtte ønske, og laster du ned bussens gratis app, finner du alt om rutetabeller, ruter, bussholdeplasser og informasjon om alle stedene langs ruta.

 

Julivia Bus Turístico trafikkerer strendene og buktene i Calella til du nærmer deg den botaniske hagen på Cap Roig. Du kan også følge strandpromenade forbi havnen i Llafranc og gå opp til fyret Sant Sebastia med sin fantastiske utsikt.

 

Billettpriser

Voksen: 5 €. 3 dagers billett: 12 €

Barn (4 til 12 år): 2,5 €. 3 dagers billett: 5 €

Barn under 4 år reiser gratis.

Drøm deg bort i den botaniske hagen

 

Den botaniske hagen i Cap Roig ligger tre kilometer fra sentrum av Calella og er utvilsomt et must når du er i området. Denne hagen er en del av et vakkert palass som ble bygget i begynnelsen av det tjuende århundret. I dag er det utpekt som kulturelt monument med nasjonal interesse på grunn av sin spennende arkitektur.

 

Vi kan besøke både palasset og hagen, særlig om sommeren når det er utstillinger med internasjonale kunstnere. Den botaniske hagen er delt inn i forskjellige terrasser som gradvis beveger seg nedover og ender ved havet. Legg merke til at mellom de første terrassene er det trapper, så barnevogner kan du ikke benytte her.

Calella de Palafrugell

Det beste tidspunktet å utforske den botaniske hagen er på tidlig kveldstid når sola og temperaturene er på vei ned. En perfekt dag er å tilbringe ettermiddagen i bukten El Golfet  og så, når sola er på vei ned, besøke terrassene i den botaniske hagen og få en fantastisk utsikt over havet. For å komme hit kan du benytte Camino de Ronda eller kjøre bil. Det er enkelt å parkere.

 

Å bestille et feriehus i Calella de Palafrugell er det beste valget for en uforglemmelig familieferie. Med sine omgivelser, strender og mange aktiviteter er byen en av de beste alternativene for å feriere på Costa Brava.