Ferie i Calella de Palafrugell på Costa Brava

Calella de Palafrugell regnes som en av de vakreste landsbyene på Costa Brava, med sine hvite hus, sine labyrinter av brosteinsbelagte gater, trebåtene i havnen, de magiske små buktene… Alle disse detaljene gjør Calella til et perfekt sted for en uforglemmelig ferie.
Calella de Palafrugell

Strendene i Calella de Palafrugell

 

Hvis du reiser til Calella de Palafrugell om våren eller sommeren, bør du lete etter de små paradisene – strendene – der du kan slappe av og nyte lange dager med sol og varme. For en av de viktigste attraksjonene i Calella er nemlig disse vakre strandområdene langs denne delen av kysten.

 

Bystrendene i Port Bo eller En Calau er perfekte. Etterhvert som du beveger deg bort fra sentrum langs Camino de Ronda, vil du oppdage de mest sjarmerende strendene. Vi anbefaler at du fortsetter til den botaniske hagen på Cap Roig. Der ligger den vakre stranden i El Golfet.

 

Opprinnelig ble Camino de Ronda brukt for å beskytte kysten mot angrep fra pirater, men i dag benyttes den som en flott tursti på Costa Brava. Her kan du gå, sykle eller nyte naturen fra hesteryggen.

El Golfet-stranden

Kystområdet Port Bo

 

Port Bo er ”kyst-pueblo´en” i Calella de Palafrugell som er kjent for sine vakre, hvite hus langs strandpromenaden. Det er erklært som et sted av nasjonal interesse, og vi anbefaler at du vandrer gjennom gatene her, hvis du er i dette området.

 

Her finner du "Las Vueltas", hvelvede arkader som ligger bare noen skritt fra stranden i Port Bo der sjøfolkene tidligere pleide å jobbe. I dag er terrassene vertskap for en restaurant der du kan nyte nydelige mat mens du koser deg over utsikten over havet. Hvis du er en storelsker av god mat, kan du kanskje være interessert i vår artikkel om Michelin-stjernerestauranter på Costa Brava?

Les Voltes i Port Bo i Calella de Palafrugell

Botanisk hage og slott i Cap Roig

 

Sør for Palafrugell finner du et svært vakkert palass fra det tjuende århundret. Dets historie går tilbake til 1927 da den russiske obersten Woevodsky og hans kone Dorothy Webster, en ekspert på antikviteter, kjøpte jord i Cap Roig etter at de hadde flyktet fra den russiske revolusjonen. På denne finca´en besluttet de seg for å bygge et slott og inkluderte fortidsminner som et kloster, en kirke og et tårn. Arbeidene som varte helt fram til 1974, har munnet ut i et spektakulært kulturminne av nasjonal interesse.

Calella de Palafrugell

Den botaniske hagen i Cap Roig regnes som en av de beste botaniske hager i hele Middelhavsområdet. Den er delt inn i forskjellige terrasser som fører deg ned til sjøen. De første tre er forbundet med sypresser, de neste følger skråningen forsiktig helt ned til stranden.

 

En tur rundt i den botaniske hagen er en vakker opplevelse, særlig fordi du kan nyte den varierte vegetasjonen fra hele verden, mens du slikker sol og nyter den enestående panoramautsikten. Dessuten blir det i denne hagen hver sommer også arrangert "Jardin Cap Roig Festival" som vi skal fortelle mer om senere, i tillegg til utstillinger med anerkjente kunstnere.

Jardines Botanicos de Cap Roig i Calella de Palafrugell

San Sebastian de la Guarda

 

En flott måte å sette punktum for en dag med sol og strand, er å besøke det iberiske området i San Sebastian de la Guarda. Her finner du ruinene av fire hus som er 7.000 år gamle. Det er utrolig at det fortsatt er mulig å spasere gjennom disse gatene!

 

Området ligger 156 meter over havet, i bergene som utgjør Cabo de San Sebastián. Fra dette punktet kan du nyte en fantastisk solnedgang og den naturskjønne Bajo Ampurdián, så stedet er vel verdt et besøk. Kysten av Girona er full av små og fantastiske perler, og hvis du bestiller en feriebolig på Costa Brava, kan du nyte alle disse underverkene.

 

Arrangementer i Calella de Palafrugell

 

Det milde klimaet med varme somre og milde vintre gjør at reisemålet Calella anbefales som feriedestinasjon hele året rundt. Selvfølgelig kan du om sommeren nyte strendene og naturen, men stedet mangler aldri kulturelle arrangementer og tradisjonelle festivaler, heller ikke utenfor sommersesongen:

Calella de Palafrugell

Garoinada

 

I kommunen Palafrugell som hører til byen Calella, feires "La Garoinada", et arrangement som strekker seg fra januar til mars. Her kan du bl.a. smake på "garoinas" eller kråkeboller, topprodukter fra det lokale kjøkkenet.

 

La Garoinada feires i ulike pueblo´s langs kysten av Costa Brava, inkludert Palafrugell, slik at du kan smake på deilige lokale produkter mens du besøker Calella.

 

Et annet arrangement som du ikke bør gå glipp av når det gjelder god mat, er de gastronomiske dagene ”Es Niu”. Es Niu er forøvrig en typisk rett fra området Palafrugell, men nesten umulig å finne på restaurantenes menyer fordi det tar inntil fem timer å gjøre retten klar med alle sine ingredienser. Disse gastronomiske arrangementene som finner sted i løpet av månedene oktober og november, ønsker å holde fast på tradisjonen og servere maten til sine besøkende turister.

Calella de Palafrugell

Vårfestivaler

 

15. mai finner en av de morsomste feiringen sted i byen Palafrugell som ligger 10 minutter fra Calella. Det er “Fiestas de Primavera” – Vårfestivalen – med kostymer og utkledninger, farger, musikk og moro.

 

Festlighetene går tilbake til 1963 og var opprinnelig en reaksjon på det tidligere forbudet mot karnevalet. Suksessen er så stor at mange drar fra hele Catalonia til Palafrugell for å bli med på festlighetene.

 

La Cantada de Habaneras i Calella de Palafrugell

 

I over 50 år har det den første lørdagen i juli hvert år blitt festet i Calella de Palafrugell. Det handler om en av de aller beste arrangementene på hele Costa Brava: la Cantada de Habaneras. Denne festivalen markerer begynnelsen på sommersesongen med utendørskonserter og har vokst gjennom årene til å bli et landemerke i sommer-Catalonia.

 

Tempoet er preget av la habanera, en vanlig musikksjanger i det katalanske sjømannsmiljøet, med sanger knyttet til Karibia i det forrige århundret. Vi vet ikke om det er sangene, miljøet eller ”Cremat”, en drikk laget av kaffe, rom og konjakk, men festlighetene forlenges i alle fall gjennom hele natten fordi etter at de ulike gruppene er ferdig med sine numre, fortsetter folk å synge habaneras fra terrassene og barene her nede ved havet. Calella utstråler glede og vitalitet, så du bør ikke gå glipp av dette hvis du først er i området.

Cantada de Habaneras i Calella de Palafrugell

Festival de Jazz Costa Brava

 

I oktober minsker antallet turister på Costa Brava, men milde temperaturer og perfekte soldager gjør at du fortsatt kan nyte og oppdage den naturlige sjarmen her i Calella. For å avslutte en vellykket dag, er ingenting bedre enn å gå på konserter under Festival de Jazz Costa Brava i Palafrugell.

Konsertene på denne festivalen forsøker å kombinere tradisjonell jazz med de nyeste strømningene innenfor sjangeren i Catalonia. Resultatet er en virkelig godbit for ørene, noe som skyldes den høye kvaliteten musikerne holder og den uventede blandingen av moderne og klassisk jazz.

Festival de Jazz på Costa Brava

Hagefestivalen i Cap Roig

 

Hvis du ikke kan tenke deg en sommer uten konserter og god musikk, er du heldig. For fra 7. juli til 22. august kan du nyte den beste internasjonale musikken og dansen i Calella de Palafrugell under "Jardins de Cap Roig Festival" – en stor hagefestival. Denne 17. utgaven inneholder flere arrangementer enn noen gang, til nå er tallet oppe i 28 konserter med internasjonale artister som bl.a. Norah Jones, Anastacia, Jason Derulo og Andrea Bocelli.

 

Kvaliteten på "Festival de Jardines Cap Roig" og beliggenheten den har; i auditoriet i den vakre botaniske hagen Palafrugell, gjorde at avisen ”The Independent” har inkludert festivalen i sin oversikt over topp-10-sommerfestivalene. Likevel handler ikke bare om musikk. Målet er også støtte den beste maten fra det lokale kjøkkenet i Empordà, takket være Via Veneto, en restaurant som hvert år fornyer sin Michelin-stjerne.

Cap Roig-festivalen på Costa Brava

Som du har kunnet lese, rommer denne lille perlen her på kysten av Girona alt du trenger for at ferien din ikke skal mangle noe: naturlige og idylliske omgivelser og et variert kulturtilbud gjennom hele året. Og ved å bestille et feriehus i Calella de Palafrugell er du sikret gode opplevelser uansett når du kommer på besøk og ferie.