En guide til strender i Calpe

Calpe er en liten by på Costa Blanca og er kjent for sine fine, hvite sandstrender og bukter. Calpe har utsikt mot den imponerende av Rock d'Ifach, ofte kalt en av de sju undrene i Valencia-regionen. Ikke bare gir klippen beskyttelse for og huser mange typer fugler, pattedyr og reptiler. I tillegg byr naturreservatet på fantastiske rammer rundt det omkringliggende området.

 

 

Calpe er et populært reisemål for folk som vil feriere på Costa Blanca, selv om den er litt mer ”søvnig” enn andre byer som Benidorm og Alicante. Prøv ut de sentrumsnære strendene med alle sine fasiliteter og underholdning for barn, men oppsøk også intime Calas, et perfekt sted for en ferie for to. Strendene i Calpe er også et fristed for å utforske det marine livet, koble ut og slappe av.

 

Playa De La Fossa

 

Playa de la Fossa i Calpe

 

Levante- eller La Fossa-stranden er den ideelle familiestranden i Calpe. Med alle sine fasiliteter har stranden fått miljø- og kvalitetsutmerkelsen "Blått flagg". Den byr på en lang strandpromenade med mange restauranter, barer og butikker og er et flott sted å tilbringe både dag og natt.

 

Playa de la Fossa er Calpes viktigste strand og er populær fordi det er et fint sted å svømme på grunn av det rolige, rene og klare vannet som er perfekt for familier med små barn. Denne stranden ligger under Ifach-klippen og ut mot det storslåtte havet som byr på spektakulær utsikt over dyreliv og naturlig vegetasjon.

 

Adgangen til stranden er enkel og godt skiltet. Det ligger en gratis parkeringsplass i nærheten på Avenida Juan Carlos I, og foran hotellene som ligger ned mot stranden er det som oftest lett å finne et plass til badehåndkleet.

 

El Racó

 

Lei et feriehus i Calpe og tilbring en dag på den uberørte bukta El Racó. Der den ligger ved foten av Peñón de Ifach, tilbyr denne lille og steinete bukta en fantastisk utsikt, rolig farvann og ultimate dykkeropplevelser. For naturelskere tar vi med at den økologiske vandreruta ”Príncesa de Asturias” starter i denne bukta. Stranden har flere fasiliteter og er lett tilgjengelig via havnen og Príncipe de Asturias´ promenaden.

 

Cala Gasparet

 

Hvis du er ute etter en fjerntliggende strand i Calpe, tar vi med at Cala Gasparet bare er tilgjengelig fra sjøen. Dermed kan de mer eventyrlystne leie en kajakk og padle hit. For en mer luksuriøs opplevelse har Calpe to seilklubber, Real Club Náutico de Calpe og Club Náutico de Puerto Blanco, som kan seile deg hit. Etter at ankeret er sluppet, kan du svømme inn til stranden.

 

Stranden ligger mellom Puerto Blanco i Calpe og havnen Campomanes de Altea. Her kan du tilbringe en avslappende dag, og hvis du er heldig kan du ha hele bukta for deg selv.

 

Cala Del Morelló

 

Denne Calpe-stranden er særlig kjent for sine ruiner og rester etter gammel romersk bosetting, særlig badene Baños de la Reina. Som i tidevannsbassenger kan du utforske og padle blant ruiner som en gang var en fiskelandsby og termiske bad. Denne lille bystranden har alle fasiliteter og er perfekt for yngre svømmere på grunn av det grunne og rolige vannet. Adgangen til bukta skjer ved Infanta Elena-promenaden.

 

Playa Del Arenal Bol

 

Den største stranden i Calpe, Playa Del Arenal Bol, ligger på motsatt side av klippen I'fach Playa de la Fossa. Med sin lange, hvite strand med fin sand og turkis vann, er denne stranden perfekt for en familieferie på Costa Blanca. Med sin livlige promenade og mange fasiliteter, inkludert restauranter og kafeer, kan barna tilbringe dagen med å bygge sandslott og padle på sjøen.

 

Calalga Cove

 

Oppdag denne rolige og turkise bukta som ligger under klippene. Med et spektakulært utvalg av marint planteliv, er denne bukta et fantastisk sted for dykkere og folk som snorkler. Her kan du oppdage svamper og anemoner, blekksprut og ål som gjemmer seg i fjellsprekkene. Andre fisker i alle farger er også enkle å få øye på. Formen og beliggenheten på bukta gjør at bølgene er rolige, perfekt for familier og unge svømmere.

 

Cala Manzanera

 

Med sine unike arkitektoniske former og strukturer designet av Ricardo Bofill, har dette stedet en flott utsikt over den glitrende bukta. De geometriske formene og de dristige fargene byr på en interessant kontrast til denne rolige bukta. Sørg for at du tar med alt du trenger for en dag på stranden. Det finnes toaletter her, men ingen andre fasiliteter.

 

Cala Les Bassetes

 

Cala Les Bassetes i Calpe

Cala Les Bassetes er en annen rolig og uforstyrret bukt med spektakulær utsikt over Rock d'Ifach og Levante-stranden i det fjerne. Der det ligger ved siden av Bassetes marina, tilbyr den perfekte forholdene for dykking og snorkling i Calpe. Denne lille bukta har ikke mange tilbud, men det finnes en restaurant som serverer fersk fisk og tradisjonelle retter fra Costa Blanca.

 

Denne bortgjemte stranden, Cala Les Bassetes, har stille og turkisblått vann. Slapp av og lytt til bølgene som slår forsiktig mot klippene. Adgangen til denne bukta skjer via Benissa-kyststien, alternativt kan du kjøre ned og parkere rett foran stranden.

 

Playa Del Cantal Roig

 

Dette er en liten og rolig strand som ligger ved foten av fiskehavna i Calpe. Med alle sine fasiliteter er det en flott liten strand for en familieferie i Calpe. Hvis du er her hele dagen, er det vel verdt å vandre litt rundt i nærheten av havnen der du kan oppleve levende fiskeauksjoner og prøve ut det lokale kjøkkenet i en av de omkringliggende restaurantene.

 

Cala Del Mallorquí

 

Følg trinnene ned Voramar-stien for å komme til denne fortryllende bukta som ligger nærmest på et hemmelig sted. Du kan bade i det krystallklare vannet mens du beundrer utsikten over Peñón de Ifach. Cala Mallorquí ligger mellom Port Les Bassetes og Calalga Cove og ligger i ultimate romantiske omgivelser for par på ferie i Calpe.

 

Ingen ferie på Costa Blanca er komplett uten å oppleve strendene i Calpe. Utforsk de skjulte og landlige buktene og strekningene med fin, hvit sand, nyt solen og bad i det rolige vannet på denne paradisiske kysten.