Topp aktiviteter og severdigheter i Calpe

Calpe er en kystby nord på Costa Blanca som ligger mellom byene Moraira og Altea. Med en interessant historie som er påvirket av alt fra iberere, til romere og maurere, har byen utviklet seg til en glohet reisedestinasjon som appellerer til folk fra hele verden. For deg som leier feriehus i Calpe og vil ha det beste ut av ferien din, har vi laget denne guiden som viser de beste aktiviteter og severdigheter i Calpe.

 

Gå opp Peñón de Ifach-klippen

 

Calpe med Peñón de Ifach-klippen i bakgrunnen

 

Utsikten her i Calpe og på mange steder på Costa Blanca, domineres av den imponerende Peñón de Ifach-klippen, en kalksteinklippe på 332 meter. Klippen med sine flotte omgivelser ble erklært som nasjonalpark i 1987. Fordi arealet bare er 450.000 kvadratmeter stort, er klippen faktisk den minste nasjonalparken i Spania, men likevel rommer den en rekke sjeldne og lokale planter og 300 forskjellige dyrearter. Dessuten velger mange fugler også Peñón de Ifach-klippen som sitt årlige hekkeområde. Du kan velge å gå opp klippen med eller uten guide via flere stier som fører til toppunktet. Her vil du bli overrasket over den fantastiske utsikten. Utsikten er vel verdt anstrengelsen!

 

Slapp av på strendene

 

Playa La Fossa

 

Calpe er også et perfekt reisemål for en strandferie. Her finnes vakre, hvite og sentrumsnære familiestrender, men også en rekke mer intime bukter omkranset av klipper der utforskingen av det marine livet, bør stå på ”to-do-lista”. En av de mest berømte strendene i Calpe, er Levante-stranden eller La Fossa. Dette er en perfekt strand for familier med et bredt utvalg av fasiliteter, flotte svømmeforhold, krystallklart vann og kvalitetsutmerkelsen Blått flagg. Andre fantastiske familiestrender, også med Blått flagg-status, er Playa del Arenal Bol og Playa del Cantal Roig som ligger nærmere havnen og Penon de Ifach-klippen.

 

I tillegg til familiestrender, har Calpe flere små bukter med en roligere atmosfære der du kan nyte den flotte utsikten og som samtidig er ideelle steder å utforske det marine livet langs denne delen av kysten. Bukter som Cala de Racó, Cala Gasparet, Cala del Morrelló, Calalga Cala, Cala Manzanera, Cala Les Bassetes og Cala Del Mallorquí er alle verdt å besøke når du leier et feriehus på Costa Blanca.

 

Praktiser vannsport

 

Du kan stå på padlebrett og drive andre aktiviteter

 

Vannsportentusiaster vil elske Calpe fordi stedet gir uendelig av muligheter for å komme seg ut på sjøen. En av de beste stedene er Cala Les Basetes der du finner en liten marina samt Les Basetes-dykkesenter og Las Antipodas-vannsportsenter. I Cala Les Basetes kan du drive kajakkpadling, seiling, dykking, windsurfing og stå på padlebrett. Du kan også melde deg på dykkerkurs, hoppe om bord på en katamaran eller bare nyte havet på en organisert båt- og snorklingsturer. Et annet sted å utforske havbunnen og det maritime livet er Cala el Racó. Denne bukta nær Peñón de Ifach-klippen er et perfekt sted å snorkle blant forskjellige arter fisk. Playa la Fossa er også stedet for jetski-entusiaster, for her kan du leie alt nødvendig utstyr.

 

Dra på sykkeltur

 

Med mer enn 300 soldager i året og en gjennomsnittlig årstemperatur på rundt 19° C, med sitt vakre og kuperte landskap og fantastiske havutsikt, er Calpe et utmerket reisemål for syklister. Veiene i Calpe tiltrekker seg amatører og sykkelentusiaster fra hele verden, samt profesjonelle sykkellag som velger byen som utgangspunkt for treningsleirer. Ofte er etapper i Vuelta de España lagt til Calpe og områdene rundt. Vuelta de España er det største sykkelløpet i Spania.

 

Om du planlegger å sykle i Calpe, kan du selvfølgelig ta med din egen sykkel og annet utstyr. Du kan imidlertid også leie sykkel og alt nødvendige tilbehør på en av de mange lokale sykkelutleiene du finner i Calpe.

 

Utforsk gamlebyen

 

Hvis du vil komme deg vekk fra fulle strender og de mer travle delene av Calpe, kan du alltid søke tilflukt i gamlebyen som ligger på toppen av en ås. For å komme til gamlebyen, kan du følge hovedgaten og ta til venstre på Plaza de la Constitución.

 

Fordi Calpe opprinnelig var en fiskelandsby, hadde Calpes gamleby murer for å beskytte innbyggerne mot angrep fra nordafrikanske pirater. I dag trenger du ikke å frykte pirater, og du kan spasere fritt rundt i det historiske sentrum, utforske de små, pittoreske og brosteinsbelagte gatene, de dekorerte trappene og nyte lokal mat i en av de mange lokale restaurantene som Casa Mola Mola og El Posit Restaurant.

 

Få med deg kirken Nuestra Señora de las Nieves, Torreó de la Peça som er omgjort til Museum del Collecionismo, Museet for historie og arkeologi i Calpe og flere veggmalerier og mosaikker av kunstneren Gastón Castelló fra Alicante. Veggmaleriet som vises på turistkontoret er særlig spektakulært, fordi det speiler Castellós oppfatning av Villa de Calpe. Markedsentusiaster bør dra til gamlebyen om søndagene og besøke kunst- og håndverksmarkedet der du kan kjøpe litt av alt, inkludert bøker, bruktvarer, økologiske matvarer og planter.

 

Opplev saltfabrikkene i Calpe

 

Salinas – salutvinningsanleggene – i Calpe

Anleggene for utvinning av salt ligger ved Peñon de Ifach-klippen. De var av stor betydning i romertiden da salt ble brukt til konservering av mat (fisk og kjøtt). Flere århundrer senere ga anleggene levebrød for mange familier. Utvinningen av salt fortsatt helt fram til 1988 før området ble erklært som en maritim sone og et beskyttet naturområde i 1993.

 

I dag kan du nyte skjønnheten i området takket være en tursti som fører deg rundt mellom anleggene. Salinas (spansk for steder der man drev saltproduksjon) utviklet seg til et område med en ekstremt variert flora og fauna og med store flokker av trekkfugler, blant annet de vakre og elegante rosa flamingoene.

 

Dra på fiskeauksjon

 

Calpes fiskeauksjon må du se når du besøker byen. Auksjonen har lange og sterke  tradisjoner og arrangeres på fiskemarkedet i havnen hver mandag til fredag klokka 17.00.

 

Lokale fiskebåter ankommer havnen i en rekkefølge som blir bestemt av Fiskerforeningen. Fisken som kommer i båtene, legges i esker og fraktes på transportbånd forbi interesserte kjøpere som kan lese all nødvendig informasjon om produktene på skjermene. Til og med navnet på båten som fanget fisken, vises på disse skjermbildene. Deretter kan kjøperne uttrykke sin interesse ved å trykke på en knapp på en fjernkontroll de er utstyrt med. Etter et kjøp blir fisken dekket av is og transportert til sine respektive kjøpere. Ingenting går til spill etter fiskeauksjonen, for fisken som ikke blir solgt under auksjonen selges til sterkt reduserte priser av Fiskerforeningen. Etterpå kan du dra til en av de mange fiskerestaurantene i Calpe havn og feire med fisken fra auksjonen.

 

Som du skjønner, er Calpe et svært levende sted, full av ting å gjøre og se. Dra på et besøk og oppdag selv hvorfor det er et av de mest populære feriestedene på Costa Blanca.