De fem beste måtene å slappe av på mens du er på ferie i Spania

Alle fører travle liv i dag, spesielt våre lesere i Norge, med overfylte offentlige transportmidler, enda mer overfylte veier, og folk som stresser rundt som om det skulle være deres siste dag på jorden. Derfor ønsker man også å slappe av når man skal på ferie, men det er ikke alltid like enkelt, spesielt ikke hvis man har barn med seg.

Ikke alle steder i Spania er like avslappende, så hvis du virkelig vil finne roen, må du velge feriestedet med omhu.

Fiesta de Pan - Lubrin 

1. Que?! Hvordan unngå støyen.

Spania er kjent som et av de mest bråkete landene i Europa, og er det noe man spesielt ikke vil ha i ferien, så er det støy. I følge en rapport utført av Verdens Helseorganisasjon er Spania det nest mest støyende landet i verden, kun slått av Japan, men hvorfor all denne støyen, når folkene egentlig er så rolige?

Gå inn i enhver bar eller kafé i Norge, og du vil se folk som har høflige, lavmælte samtaler, kanskje over en lunsj, og generelt er det ikke mye oppstyr rundt det hele. Hever man stemmen i disse lokalene, blir man umiddelbart merket som brautende, eller en drukkenbolt, eller kanskje begge deler.

Gå deretter inn på en hvilken som helst bar i Spania, til hvilken tid på døgnet du måtte ønske (rent bortsett fra under siestaen, men det kommer vi tilbake til), og du møtes av en kakafoni av stemmer, den ene høyere enn den andre, som gjør at du er tilnærmet utslått når du kommer inn.

Nattklubb

Det er ikke så mye barene i turiststedene, for her forventer man å finne folk i feststemning, men mere i de tradisjonelle spanske barene av den typen man finner i små bakgater i boligområdene, i nesten alle spanske byer.

Det virker nesten som om spanjolene ønsker å bli hørt, og de gjør virkelig en innsats for å understreke hva de mener. Så hvis du ønsker fred og ro i ferien, er det kanskje best å holde seg unna de lokale barene.

Så hvis du velger å tilbringe ferien i et av våre feriehus, hvorfor ikke velge ett av en slik størrelse, at du kan sitte i fred og ro og nyte en drink ved ditt eget svømmebasseng, under den spanske solen?

Så, nå som vi har ryddet opp i problemet med støy, hvor kan man ellers slappe av på ferie i Spania?

2. Opplev livet på landet i Spania.

Den spanske landsbygda, også kjent som "campo", er et sted man bokstavelig talt virkelig kan komme bort fra alt. Nordboere har kommet hit i generasjoner, hvor de har kjøpt opp små landeiendommer til svært fordelaktige priser, og med en anseelig mengde land til. Noe som fortsatt er mulig den dag i dag.

La huerta valencia

En avslappende ferie kan garantert finnes i en av disse spanske landeiendommer, og de er de perfekte stedene å reise til hvis man ønsker å få litt avstand til hverdagens mas og kjas. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte av disse landeiendommene virkelig ligger langt fra allfarvei, så det er om å være godt forberedt og det er heller ikke sikkert man har hverken mobildekning eller internett. Men på den annen side, du er jo her på ferie, så hvem bryr seg om hva andre skriver på facebook?

Du er på ferie!

Barna kan også oppleve en helt annen måte å leve på, de får oppleve naturen og et annerledes liv, noe som er en viktig del av deres oppvekst og deres forståelse av resten av verden. Mange små landsbyer behandler også utlendinger svært bra, ja nesten som kjendiser, spesielt hvis de ikke ser "gringoer" særlig ofte.

3. Finn de stille strender.

Spania har flere strender enn du noensinne kan ønske deg eller har behov for, og hvis du bare vet hvor du skal lete, er det enkelt å finne en stille bukt eller forlatt strand hvor du kan slappe av i fred og ro. Noen ganger krever det litt forarbeide, og det kan ofte lønne seg å spørre noen av de fastboende. De har som regel sine favoritter i nærheten de kan anbefale.

Skal jeg velge en tilfeldig strand, ville jeg velge Playa La Barossa at Chiclana, som er et lite men hyggelig feriested på Spanias vindfulle atlanterhavskyst, nær den historiske byen Daciz. Et sted jeg selv har vært flere ganger på ferie med min egen familie.

 

Solnedgang i Chiclana de la Frontera

Den er stor, sandfylt, og foreløpig ikke særlig "turistifisert", og inneholder en mengde lokale butikker med alt du kan ønske deg. Ja, og et par barer også selvfølgelig.

Stedet er populært blant nederlendere og tyskere, men foreløpig er det få nordmenn som kommer hit, så du kan være ganske sikker på å være ganske i fred. Skulle det være kraftig vind en dag, anbefales det å holde seg unna stranda, da sanden ofte blåses opp med god styrke.

På en spesielt blåsende dag jeg satt nede ved sjøen og så på vindsurfere, fikk jeg litt følelsen av hvordan det må føles å bli sandblåst, da de små sandkornene traff meg med stor kraft og en stikkende følelse.

4. Finn deg selv i en rolig by.

Det er så mange vakre hvitkalkede landsbyer i Spania som ser ut som om de er klippet ut av en reklamebrosjyre, akkurat som det også finnes hverdagslige byer som ingen turister noensinne besøker, men også inneholder skjulte perler, enten det er en sjarmerende bakgård fra middelalderen, eller palmetresomkransede boulevarder, med benker fulle av rynkete gamle menn som ikke har annet å gjøre enn å følge med på tiden.

Gårdsrom i Cordoba

Det er skyggefulle flekker, som denne ovenfor (i Cordoba), romerske templer, mauriske badehus, lukkede terrasser, kun med tilgang gjennom nifse buer i de gamle jødiske kvartalene, i mange av byenr på tvers av halvøya, og mer eller mindre overalt hvor du går, kan du finne et fredelig sted i dette ellers så støyende landet!

Hvis du virkelig vil ha litt plass og tid til å tenke i ferien, så er den beste tiden å gjøre dette på under siestaen, normalt mellom klokken 13:30 og 17:00, og selv om mange mennesker i dag velger å holde lange lunsjer med familien på denne tiden istedenfor å ta seg en lur, behøver ikke du å holde deg tilbake. Du er tross alt på ferie.

5. Du ringte, d'Herre?

En betjent luksusvilla med egen butler er uten tvil den ultimate måte å slappe av i ferien på, men dette er også langt den dyreste måten å bo i Spania på, så det er greit å begynne å spare allerede nå. Mange med litt penger på lommen velger å unne seg det aller beste, og det er mange steder der villaene kommer med forskjellige ansatte som for eksempel en hushjelp, renholdspersonale, en kokk, en sjåfør og så videre.

Puerto Banus 

Og hva er vel mere avslappende enn å slippe å gjore noe som helst selv?

Kontakt oss for mer informasjon om stedene eller bekvemmelighetene som er oppført her, og vi håper å se deg på ferie i det solfylte Spania senere i år!