Fem dagsturer fra Chiclana de la Frontera, Spania

Før vi bestemte oss for å flytte til Spania permanent, brukte vi mye tid på å komme hit på ferie for å sjekke ut de forskjellige områdene for å finne ut at nøyaktig hvor vi ville flytte til. Da vi endelig bestemte oss, bestemte vi oss for Valencia. I en by som virkelig satte seg fast i minnet, en liten by ved havet på den spanske noe villere Atlanterhavskysten. Byen heter Chiclana de la frontera.

Chiclana de la Frontera

Chiclana ligger rundt 20 kilometer fra Cádiz, som er den nærmeste andre byen i området. Den grenser også opp mot nabokommunene San Fernando og Puerto Real. Byen er liten, men ikke trang, morsom, men ikke travel, og ligger i et foreløpig relativt lite utviklet område i det sydlige Spania.

Vi fløy med EasyJet fra Exeter til Malaga hvor vi leide en bil og kjørte videre til Chiclana. Vi kjørte om Algecira, og selv om det finnes en flyplass i den nærliggende Jerez, er det dessverre ingen som flyr dit fra Standsted. Jerez lufthavn ligger knapt 15 minutter i bil fra Chiclana, og en drosje vil koste rundt 15 euro én vei.

Dag en: Utforsk byen

Vi bodde i utkanten av byen, i en villa som het "The Rock". Ikke overraskende var den eid av en fyr fra Gibraltar. Straks vi hadde pakket ut av koffertene våre, og kommet i "feriemodus", bestemte vi oss for å utforske byen. Det er rundt fem minutter å kjøre ned til sentrum, og straks vi hadde funnet en god parkeringsplass (det er en fin underjordisk parkeringskjeller nede ved elven), vandret vi inn i byen.

Stedet er upretensiøs og en typisk spansk arbeiderby. Du vil ikke finne hverken McDonalds eller Burger King her (heldigvis), men du vil finne vindfulle gater, moderne og tradisjonelle butikker, travle tapasbarer og en varm velkomst fra den litt nysgjerrige lokalbefolkningen. Denne delen av Spania har aldri virkelig tatt av som noen stor feriemagnet, men det er akkurat slik jeg liker det, og jeg savner så absolutt ikke skyskraperne man finner mange andre steder langs Costa del Sol.

Chiclana de la Frontera 

Selv om dette hovedsaklig er en familiedestinasjon, er det ikke så veldig mange attraksjoner eller aktiviteter for de aller yngste. Så hvis de minste barna er fornøyde med å leke i bassenget, passer det perfekt for dem.

Vi brukte første kvelden til litt avslapning med cocktails på terrassen, mens vi lyttet til den kvitrende lyden av sikader i det lange gresset. Den milde kvelden var fylt av en svak bris fra havet, noe som gjør at denne siden av landet skiller seg ut fra siden mot Middelhavet.

Dag to: Ned på stranden!

Fra hvor vi bodde var det bare en liten kjøretur ned til den berømte stranden "La Barossa", som er en fin sandstrand med åtte kilometers lengde.

Det er rikelig med parkeringsplasser, og det er mange butikker og barer i nærheten. Det er også en svært familievennlig strand og et yndet sted hvor spanjolene selv foretrekker å reise på ferie. Derfor er det heller ikke så veldig mange andre språk å høre her, enn nettopp spansk.

Sjømat - hummer

Det er også en flott strand for vannsport som for eksempel vindsurfing, men på de dagene det blåser som verst kan det være best å unngå den. Vinden pisker opp ganske mye sand, som skjærer i øynene hvis man er uheldig.

Dag tre: En tur til Cadiz

På den tredje dagen av oppholdet så hoppet vi igjen i bilen og kjørte denne gangen til den nærliggende historiske byen Cadiz, som ligger bare cirka 20 minutter unna. Byen Cadiz har en av Spanias eldste og mest historiske havner og er samtidig den eldste kontinuerlig bebodde by i Spania.

Og ikke nok med det, Cadiz er også en av de eldste byene i det sydlige vesteuropa!

Cadiz

For å komme til byen er det dannet en ​​smal stripe land sørover, med jernbanen på den ene siden, veien i midten og en nydelig stripe sandstrand på sjøsiden.

Selve byen er full av historie og når man kjører gjennom den travle hovedveien inn til byen, kjører man forbi det ruvende Cadiz Hospital før man plutselig befinner seg midt i den gamle byen. Her bør man finne en parkeringsplass og spasere opp i de sjarmerende brosteinsbelagte gatene med barer, butikker og rariteter som bare venter på å bli funnet!

Cadiz

Vi var så slitne etter all vandringen at vi på tilbakeveien stoppet i en kinesisk restaurant for å spise en "Menu del Dia" før vi gikk tilbake til bilen igjen.

Dag fire: Jerez. Sherry og hester!

På den fjerde dagen ville vi gjøre noe helt annerledes og da min datter er interessert i mer eller mindre alt som har med hester å gjøre, tenkte vi en dag på Fundacion Fast Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre i byen ville være verdt en dag utendørs. Showet er kjent for de dansende hestene i Jerez og et stort show er foregår inne i en massiv auditorium. Du kan kjøpe billetter ved ankomst, men telefonnummer dersom du ønsker å bestille på forhånd er +34-956-319-635

Jerez de la Frontera - Royal Andalucian School of Equestrian Art

Stedet har også svært imponerende tropiske hager (se bildet ovenfor), og det er et fantastisk sted å tilbringe en flott dag ute. Skulle du kanskje ikke være like ivrig med hester som min unge datter er, er det fortsatt noe du virkelig ikke bør gå glipp av. En ting jeg virkelig satte pris på, var å vandre gjennom gatene til lukten av Sherry som er overalt, og faktisk har byen bygget sine formuer bygget sherry. Derfor finnes det flere Sherrydestillerier som tilbyr både turer og sherrysmaking, hvorav noen er gratis.

Ja, faktisk! Gratis drinker! Kan det bli bedre enn det?

Dag fem: en tur til Gibraltar.

Hvis du aldri har vært på den britiske kolonien Gibraltar mens du bor i Chiclana, gir det deg en ideell mulighet til å tilbringe en dag i dette høyst spesielle stedet. Har du tenkt å kjøre selv skal du sørge for å reise tidlig hjemmefra, da det ofte er lange køer for å komme inn til Gibraltar. Noe vi først oppdaget da vi kom dit! Reisen fra Chiclana tar omtrent en time, og det tar minst like lang tid ved klippen. Dette er dessverre forårsaket av de spanske myndighetene og ikke de britiske, og det er dessverre ikke mye annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet.

Gibraltar

Byen Gibraltar er fylt til randen med historie som spenner over tusener av år, og som de fleste vet er det fortsatt spenninger mellom folket i Gibraltar og lokalbefolkningen rundt som ønsker klippen tilbake under spansk flagg. Noe jeg tviler på noen gang vil skje, ikke i min levetid ihvertfall.

Hvis man bor i en selvforsynt villa på Costa de la Luz, kan det være praktisk å besøke Morrisons supermarked i Gibraltar for å hamstre noen forsyninger du trenger for resten av ferien. Gibraltar er også en tax free sone, noe du kan dra nytte av på gode tilbud på en rekke sterkt rabatterte varer. Det er tax free shopping i hovedgaten, og hvis du har tid, kan du ta taubanen til toppen av fjellet for å møte noen apekatter!

Jeg håper denne artikkelen overbeviser deg at du kunne ha en like god, om ikke bedre ferie, i Chiclana enn hva mange tror. Håper vi ses snart.