Fem anbefalte steder for en flott ferie i Costa Blanca!

Bare innrøm det, du sitter og prøver å planlegge sommerens ferie, men har ingen anelse om hvor du vil dra. Du har kikket på det ene spanske feriestedet etter det andre, men kan simpelthen ikke bestemme deg, ut over at det skal være til Costa Blanca.

Vel, len deg godt tilbake og slapp av, for her følger fem supre forslag til ikke bare hvor du kan dra, men også til hva du kan gjøre der.

Oliva på Costa Blanca

Spania har lokket til seg skandinaver til sine solrike strender siden slutten av 1950-årene, og det er så absolutt ingen tegn på at denne årvisse hendelsen har tenkt å gi seg med det første. Spania er kjent for sitt nesten garanterte fine vær, vennlige lokalbefolkning, fine restauranter, myke sandstrender og varme krystallklare vann.

Så, her er fem steder jeg personlig har sjekket ut for deg, og hvorfor jeg tror de er et godt utgangspunkt for Spaniaturen i år.

1. Benidorm. Nyt dagene sentralt på Costa Blanca

 

Mer eller mindre alle i skandinavia har vel hørt om Benidorm, selv om det kanskje bare er via fjernsynskjermen. Likevel er en ting sikkert, Benidorm er et typisk enten eller sted, enten elsker man det, eller man hater det.

Benidorm - Finestrat strandlinje og skyline

 

Byen Benidorm er mål for hundretusener av ivrige solsøkende gjester hvert eneste år, og de strømmer hit fra hele skandinavia, Storbritannia, Irland, Tyskland, Spania, Holland, ja til og med fra Spania også!

Benidorm er delt inn i to hovedområder, Levante og Poniente, og selv om det er andre strandområder som for eksempel Finnestrat, en viltvoksende metropol ved sjøen, som faktisk gjør at byen har den største mengden av skyskrapere i hele Europa.

Det tilbys overnattingsmuligheter i Benidorm tilpasset ethvert budsjett, og da det kun er 45 minutter å kjøre fra Alicante Lufthavn, slipper man å begynne ferien med en frustrerende lang reise for å komme dit.

Benidorm om natten 

Det er massevis å finne på her for hele familien, og attraksjonene er både i og rundt byen. Og selvfølgelig, fantastiske strender også!

2. Ha en flott ferie i Javea!

Bare noen få kilometer opp kysten finner vi feriestedet Javea, et yndet reisemål for spesielt britiske, nederlandske og tyske turister, og med kilometervis av vakre sandstrender, flotte steder å spise, og gode handlemuligheter, ligger alt til rette for noen gode dager i Javea.

Utsikt mot Javea

Litt utenfor selve byen er det en herlig havn og marina, med intime barer og terrasser som tilbyr det beste feriestedet har å by på av fersk, lokalt fanget sjømat og skalldyr, samt alle de viktigste tradisjonelle rettene du forventer å finne på en ferie i Spania. Faktisk, på grunn av mangfoldet av forskjellige nasjonaliteter, kan du prøve mat fra hele Europa hvis du ønsker det.

Det er både mer avslappet og tradisjonelt enn selve Benidorm, og er et sted hvor man virkelig kan forsvinne i mengden. Det er lett å finne stille steder her, og det finnes mengder av små bukter og viker, hvor man bare kan legge seg ned med et håndkle, en god bok og bare nyte livet.

3. Nyt luksusen i Moraira i år

Ikke så langt oppover kysten, finner man Moraira. Med ikke mindre enn åtte forskjellige strender av varierende størrelse, med kun det til felles, at alle er fantastiske steder å slappe av på, og nyte den deilige spanske solen.

Moraira

Byen er stor, men ikke større enn at den har bevart følelsen av å være en tradisjonell spansk fiskerlandsby. En følelse mange feriesteder langs den spanske kysten dessverre har tapt med tiden.

Moraira har rikelig med hyggelige forretninger hvor man kan handle det aller nødvendigste, og selvfølgelig finnes de vanlige tingene der også, som barer, kafeer, banker, eiendomsmeglere med mere. Skal man storhandle er ikke Moraira det rette stedet, så planlegger man et lengre opphold bør man møte forberedt. Eller man kan leie en bil og kjøre til en av de nærliggende byene og handle der.

Skulle man likevel glemme yndlingspålegget sitt, finnes det et større britisk supermarked, Iceland, i nabobyen Benissa, hvor man kan handle nesten alt mulig. For å komme dit kjører man CV-743 (Telueda), og supermarkedet ligger like utenfor byen.

4. Ikke glem Denia i år

Denia er byen å se nærmere på dersom man ønsker et fantastisk og avslappende ferieopphold under den spanske solen i år, og Feriebolig-Spania har gjort det svært enkelt å booke overnatting i Denia, og selvfølgelig er det stort utvalg og gode priser.

Utsikt over Denia

Når du er her, må du besøke den gamle festningen som dominerer byen, og inneholder mange interessante skatter og fakta om historien til stedet, pluss at du vil nyte en flott utsikt fra toppen! Den beste tiden å besøke festningen er enten om morgenen eller senere på dagen, gjerne etter klokken 18:00, når solen ikke er så sterk.

Det er mange gode handlemuligheter i byen, og Denia har et lite antall engelske bosettere, så det finnes også et par engelske barer og restauranter, men hovedsaklig er byen svært tradisjonell med et autentisk miljø, og en fin opplevelse å besøke.

For de mer eventyrlystne går det en bilferge fra Denia til Ibiza, så hvorfor ikke ta en snartur innom den øya i ferien også?

Balearia Fergen Denia-Baleares 'Daniya'

5. Albir. Siste stopp i denne omgang

Vår siste anbefaling i denne omgang er den lille byen Albir, som ligger lett tilgjengelig enten fra hovedveien eller med trikk, inneklemt mellom Benidorm og Altea. Hit har det kommet turister fra de britiske øyene, Frankrike, Italia, Tyskland og skandinavia i årevis, og denne blandingen av ansikter gir stedet et internasjonalt preg man ikke finner maken til i de andre byene i umiddelbar nærhet.

Albir promenaden

Albirs eneste strand er knapt 600 meter lang, og er kjent som Playa de Racó de l’Albir. Den har en fantastisk promenade i hele sin lengde, kun avbrutt av enkelte barer og restauranter, som alle byr på flott utsikt ut over det varme innbydende vannet nedenfor.

Selve stranden har et ubevoktet lekeområde for barn, og selvfølgelig alle de sedvanlige fasilitetene som toaletter og lignende godt plassert midt påstrandområdet. Byområdet bak stranden er veldig avslappende, med åpne luftige  planløsninger, med brede fortau som leder til alle byens viktigste områder. Den er liten nok til å gi "hjemmefølelse" mens man er her, og det er rikelig med parkeringsplasser over alt, dersom man velger å leie en bil under oppholdet.

Stranden i Albir

Albir er et herlig sted å feriere i i Spania, og på mange måter svært ulik mange andre feriesteder. Leier man en bil for å se seg litt omkring i områdene rundt byen, er det ikke langt til noe, heller ikke de nærliggende feriestedene med mengder av fasiliteter som butikker, natteliv og andre attraksjoner.

Så, ble det lettere å bestemme seg for hvor du vil reise på ferie i Spania i år?

Hvis du vil dele med oss hvilken destinasjon du valgte, kan du gjøre det i kommentarfeltet nedenfor (krever facebook-innlogging). På forhånd takk.