Fem fantastiske forslag til en uforglemmelig ferie i Calpe

Calpe er en liten og ganske sjarmerende kystby på den nordlige delen av Costa Blanca. Byen ligger mellom Altea og Javea, i øst-Spania, og er et flott sted å tilbringe en avslappende ferie under den varme spanske solen.

Hvis du planlegger en ferietur til Calpe, kan du her lese om hvilke fem fantastiske forslag vi har kommet frem til, av ting du kan å se og gjøre på Costa Blanca.

Calpe strand

Gå på stranden!

Det er nesten en ubeskreven regel, at dersom man kommer fra det kalde våte nord, så er det obigatorisk med MINST én tur på stranden under ferieoppholdet i Spania. Enten man er strandløve eller ikke, kan man ikke komme hjem uten å ha hatt litt sand mellom tærne.

Calpe har ikke mindre enn to strender, som begge ligger på hver sin side av Peñón de Ifach, den store klippen som dominerer den lokale utsikten, og som kan ses på bildet ovenfor.

Begge strendene har klart blått vann, ren gylden sand og alle de fasiliteter man måtte kunne ønske seg.

På østsiden av hva de fleste av expatene som bor her kaller "Calpeklippen", finner vi Playa Levante eller "La Fossa" stranden som er 950 meter lang og har et variert utvalg av gode restauranter og barer, sammen med den allestedsnærværende iskrembutikken (heladerías) og et par andre interessante butikker man kan se nærmere på.

Den andre siden av fjellet er Playa Arenal (sandstrand) med godt over 1 kilometer med fin gylden sand og palmetrær som kaster skygge, noe som er svært essensielt i den verste sommervarmen i juli og august. Husk solkrem!

 

Calpe strand

Det finnes også mer private og bortgjemte viker i nærheten, så se etter skilting mot Cantal Roig, Cala Calalga eller Cala Morlelló. Det finnes mange andre også, så hvorfor ikke dra ut på ekspedisjon og finn dem selv?

 

På handletur i Calpe

Mange liker å vandre rundt i butikker mens man er på ferie, og Calpe har et stort utvalg av forskjellige butikker og kjøpesentre rundt omkring i byen og selvfølgelig ine i selve sentrum av byen. Mange med kjente merkenavn på hyllene. Hvis tiden tillater det kan man også ta en tur rundt i Calpes gamleby, som ligger på toppen av en bakke rett ovenfor byens viktigste handlegate.

shopping 

For å komme til den gamle bydelen skal man ta noen av de små sidegatene på venstre side, og etter noen minutter åpenbarer det seg et område med brostensbelagte gater, vakre spanske kirker, små museer og mange hyggelige små kafeer og tapasbarer ikke større enn en gjennomsnittlig stue. Hvis du behersker litt spansk, er det en flott mulighet til å prøve det ut på den vennlige lokalbefolkningen som befolker den eldre delen av Calpe!

Oppdag Calpes barer og restauranter!

Å tilbringe en ferie i Calpe tilbyr den reisende et bredt utvalg av flotte barer og restauranter med retter fra hele Spania og resten av Europa. Her finnes noe for enhver smak og appetitt, og alle ønsker oppfylles i noen av de beste spisestedene området har å by på.

Det finnes selvfølgelig tradisjonelle spanske tapas, et bredt utvalg av spisesteder som tilbyr det aller beste innen lokal sjømat, og noen interessante overraskelser også!

Los Tres Pepes
Hvis du er i Calpe på ferie, hvorfor ikke prøve den sterkt anbefalte restauranten "Caviar", (Tel: 96-5874070) som ligger i det urbaniserte Colina del Sol, med en flott utsikt og en fantastisk skyline. Her kan man nyte velsmakende retter som mørbradbiff, saltbakt fisk, kaviar importert direkte fra Russland og all den ferske sjømaten som du kan forestille deg.

Kan du derimot ikke unnvære mer hjemlige retter mens du er i byen, kan du besøke Metro Bar og Restaurant (Tel: 965 539 416) som ligger i Blasco Ibañes 21. Her tilbys både britisk og internasjonale retter, vennlig service og gode rimelige priser. Du kan også få en saftig steik hvis du ønsker det, men erfaringsmessig er ikke det å anbefale i det varme været.

Ta turen opp på Penon d ifach

Hvis man befinner seg i Calpe er det helt umulig å overse den gigantiske klippen Penon d ifach som ruver over byen. Klippen er et naturreservat, og er synlig fra flere mil unna.

Dette fantastiske landemerke er tilholdsted for mengder av sjeldne lokale planter, over 300 forskjellige dyrearter og er et årlig hekkested for store kolonier med sjøfugl. Man bør så absolutt ta en nærmere kikk på Penon d Ifach og har man muligheten er en tur opp på toppen varmt å anbefale. Derfra er det en spektakulær utsikt over byen, som du kan se av bildet nedenfor.

Utsikt over Calpe

Las Salinas Naturpark Calpe

Dersom det å komme nærmere naturen og generelt bare slappe av er din oppfattelse av en perfekt ferie, så kan det trygt anbefales å ta turen over til saltsjøene som ligger i umiddelbar gangavstand like bak byen. Så hvis du og familien planlegger å leie en feriebolig i Calpe, er disse saltsjøene et selvskrevet punkt på huskelisten over hva man bør se og gjøre i Calpe. Dessuten er det gratis.

Calpe - las salinas 

Saltsjøene har vært et viktig område for produksjon av salt siden romertiden, men nå er det stort sett benyttet som rekreasjonssted for både de fastboende og turister. Mange kommer hit for å se de mange flamingoene som er i naturparken.

 

Innsjøen har gode gangveier rundt seg som gjør det mulig for de besøkende å kunne se dyrelivet på nært hold, men likevel på en sikker, trygg og forsvarlig måte.

Så der har du fem fantastiske forslag til ting du kan se og gjøre hvis du bestemmer deg for å holde ferie på Costa Blanca i år og skal bo i Calpe. Hvis du trenger mer informasjon om hva du kan se og gjøre i Calpe mens du er der, har det lokale turistkontoret i byen informasjon om alle attraksjoner og steder å gå rundt Calpe og mye mer.