Fem gode grunner til å legge ferien til Oliva på Costa Blanca

Byen Oliva har alltid vært populær blant britiske immigranter og feriereisende, og ligger i den østlige delen av landet, i regionen Valencia. Som mange andre byer i Valencia, er den delt inn i to atskilte deler; selve byen, som kalles "Pueblo" og "Playa" som er strandområdet.

Tenerife - Playa de Las Teresitas

Vi tok en tur ned motorvei AP7 fra Valencia og fant fem spennende ting å gjøre eller se her

1. Oppdag byen

Oliva er en svært populær by, sett fra et både kommersielt og turistmessig synspunkt, ikke minst med tanke på de 10 kilometerne med rene sandstrender som gjør at de besøkende kommer tilbake hvert år, både fra Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Spania, for å nevne noen. Strendene er omkranset av sanddyner som beskytter og gir ly til de nærliggende appelsinlundene, som er et vanlig syn i denne delen av Spania.

Oliva har hatt britisk tilstedeværelse i mange år allerede, og har flere britiske barer og en liten britisk matbutikk som selger alle dine favorittretter, i tilfelle du er på en selvforsynt ferietur til Costa Blanca  og har bruk for å handle litt mens du er der.

Deniakirken

Byen har en veldig hyggelig gamleby man bør utforske, og det finnes fortsatt mange spor etter de gamle maurerne her. Blant annet er det slott, ruiner, palass og gamle forsvarsverk å se.

2. Opplev et opptog med maurere og kristne

Innbyggerne i byen feirer mange kulturfestivaler hvert år,  og er det en ting de er spesielt kjent for, så er det feiringen av maurerne og de ​​kristne, som feires stort hvert år.

Maurerne og de kristne i Valencia

Hvert år er det to lag, som  etter å ha paradert igjennom byen i sine fineste folkedrakter, simulerer en kamp mellom de kristne og maurerne,. Klarer du å finne deg en plass i folkemengden langs en av paradegatene, er du sikret en opplevelse av de sjeldne. Feiringen foregår rundt den andre og tredje uken i juni hvert år.

3. Dra på strandtur på Oliva Playa

Stranden ligger lett tilbaketrukket fra byen, og byr på utsikt mot det kjente landemerket Penon de Ifach, en øy som er en dagstur verdig i seg selv. Den fine, myke sanden er en fryd for føttene, og den lange bløte bukten er ideell for spaserturer i de sene aftenstimer, til lyden av bølgene som bryter mot stranden.

 

Begur strand

Stranden er ofte travel om sommeren, men ønsker man seg enda mere liv, kan man oppsøke de nærliggende strendene Daimús, Miramar eller Guardamar. Det finnes også en yacht-klubb i Olivia, og marinaen har flere steder tilbud om forskjellige vannsportsaktiviteter, hvis man skulle være innstilt på en actionpreget ferie.

Området er også kjent for sine campingmuligheter, og det finnes flere gode campingplasser i nærheten, til både en fornuftig pris og med gode fasiliteter for hele familien. For de golfinteresserte, finnes det en god 18-hulls golfbane, klar for ethvert handicap.

4 Se eliteridning i Oliva

Hvert år de siste årene, har Olivia vært vertskap for et stort internasjonalt sprangridningstevne hvor selv de ikke-hesteinteresserte vil finne stor glede av å mingle med de store stjernene, som er i byen for å delta på denne årlige hendelsen. Likeledes foregår det under hele arrangementet en mengde andre hesterelaterte aktiviteter også, både på stranden og i byen, og hele stedet våkner til live til lyden av hestehover og spente barn.

Hesteridning

Under hesteshowet foregår det en mengde andre aktiviteter også, blant annet forskjellige utstillinger, ridning, ponniridning for de minste, og rundtur med helikopter.

5 . Besøk naturreservatet i Oliva

Sist, men ikke minst, hvis man liker fred og ro med nærhet til naturen, bør man ikke gå glipp av naturopplevelsen man får i Pego-Oliva Fen Nature Reserve, som er et våtmarksområde med rikholdige mengder av dyre- og planteliv som har stor økologisk verdi og er unikt for området.

Deltanaturpark i Ebro

Det er det perfekte sted å legge piknikturen og bare slappe av til lyden av fuglelivet og alle dyrene, flere av dem har du garantert aldri hørt tidligere. Besøker man våtmarksområdene om sommeren, anbefales det å ta med seg rikelig med myggmiddel, da de kan være svært så plagsomme nede ved vannet.

Kort sagt, det er så mye å gjøre i dette området, at denne artikkelen simpelthen ikke er lang nok til å dekke det hele. Kanskje vi burde planlegge en ny tur til Oliva i nær fremtid, med både kamera og notisblokk, slik at vi kan skrive en ny artikkel til deg og dine venner?