Ferie i Benidorm: 5 spennende aktiviteter

Spanias Costa Blanca er populær på grunn av kystens ideelle plassering, de rene strendene samt en vennlig og imøtekommende lokalbefolkning. Det er mye man kan se og gjøre på en ferie i Benidorm, og det er noe for ethvert budsjett og enhver smak.

Benidorm om natten

Benidorm blir ofte presentert i pressen med bilder av hemningsløse fester, og berusede eldre damer på scooter, men er det virkelig sånn i den sydspanske kystby?

Man kan godt se slike scenarier i byen, og det er tross alt den største byen på Costa Blanca, som frekventeres av en bred variasjon av mennesker. Men hvis man vet, hvor man skal gå, kan man  unngå disse farverike udskeielsene - med mindre man selv ønsker å delta.

Vi foreslår fem spennende aktiviteter man kan delta på i byen, og alle er enten gratis, er svært overkommelig prismessig.

 

1. Dra på stranden! Men hvilken av dem?

De fleste spanske feriegjester pleier å styre direkte mot stranden, som noe av det første de foretar seg. Hvis man  normalt bor i fjell-landet Norge, så kan et glimt av havet og den myke sanden under den deilige solen lett sette scenen for hele ferien.

Utsikt over Benidorm

De tre største strandområdene i Benidorm heter Levante (som betyr soloppgang), Poniente (som betyr solnedgang) og Finestrat-stranden, som er en betraktelig mere støysvak strand beliggende i den sydlige enden av denne enorme metropolen.

Levante er den mest besøkte stranden, og den tiltrekker seg mange solbadere. Likevel er det ikke den beste stranden i byen. Promenaden er full av støyende barer og diskoteker, som generelt tar overpris for sine varer, så vi prøver å unngå denne delen av byen.

Man kan holde en mere avslappende ferie i den gamle bydelen, som man kan se midt på kystlinjen på ovenstående foto. Man kan også reise til den mere spanske Poniente-stranden til høyre på bildet. 

2. Hvilken forlystelsespark skal jeg velge?

Som det sømmer seg for et travelt og veletablert turiststed, er det mengder av forlystelsesparker for hele familien, både med de minste og de litt større lekebarn.

Benidorm - Terra Mitica 

Benidorms forlystelsesparker er plassert forskjellige steder i utkanten av byen. Alle parkene inkluderer:

  • Aqualandia: et badeland, som er helt perfekt til de hete sommerdagene, og det er mange vannaktiviteter. 
  • Terra Mitica: En tradisjonell park med mange forlystelser, show og forestillinger. Her er man underholdt hele dagen.
  • Terra Natura: en 32 hektar stor dyrepark, hvor man kan komme helt tett på dyrene, og blant annet møte noen av Benidorms pelskledde bekjentskaper.
  • Mundomar: et akvarium i miniatyr med forskjellige utstillinger og mengder av havpattedyr og havfugl.
  • Aqua Natura: et annet badeland, som tildels er en forlengelse av Terra Natura.

3. Høyt til hest!

Man forbinder umiddelbart ikke Benidorm som en by for hesteinteresserte, men det er faktisk opp til flere rideskoler der, som tilbyr forskjellige hesteaktiviteter, som for eksempel ponniridning.

Hesteridning på stranden

Man behøver ikke være en erfaren rytter for å kunne oppleve Benidorm fra hesteryggen. Nyt en stille tur gjennom en duftende furuskog, mens solen baker i nakken.

4. Se stjernerne i ITV-show om Benidorm

ITV1 har laget et tv-show om Benidorm som filmes på hotellet Sol Pelicanos. Hotellet ligger cirka tre gater fra Levante-stranden i Rincon de Loix-området. Vi besøkte hotellet like etter at de hadde filmet den 4. episoden, og det var en morsom opplevelse å sette seg i Mateos bar ved poolen. Man behøver ikke være gjest ved hotellet, for å komme inn og kikke på filmopptakelsene.

Svømmebasseng ved hotell i Benidorm

Man kan også reise til den gamle bydelen eller besøke kabaret-showbaren, Morgan's Tavern, som ligger på Calle Girona, herfra passer det fint å fortsette til Neptunes bar. Gå heller ikke glipp av Benidormpalasset og Levante-stranden, som man kan stoppe ved på en kjøre- eller gåtur rundt i byen.

5. Shoppingparadis

Det er et hav av butikker i Benidorm, og man kan finne alt fra alminnelige små spanske souvenirbutikker sammen med de store internasjonale merkevarene. Hos Eurotabaco kan man kjøpe billige sigaretter under ferieoppholdet, eller til å ta med tilbake til Norge. 

Shopping

Det er et svært populært shoppingområde i den gamle bydelen ved Avenida Martinez Alejos, på Passaig de la Carretera og omkring det sentrale torget, Plaza Mayor.

I Rincon de Loix er det også mange butikker hvor personalet kan betjene på flere språk, deriblant tysk, hollandsk og engelsk. Her kan man selvfølgelig også finne de uhørt billige kinesiske butikkene, som selger praktisk talt alt mulig mellom himmel og jord.

Hvis man leier en bil, kan man kjøre til handlesenteret La Marina, i Finestrat, hvor man kan finne merkevarer som Mango, Zara, Casa, Ale Hop, Douglas, Druni, C&A, H&M og mange flere. Det er også mange restauranter og snackbarer i området, som alle har overkommelige priser. Skulle man få lyst til en tur på kino, er det også muligheter for det i senteret. Kinoen har klimaanlegg.

Uansett hvorfor man velger å holde ferie i Benidorm, kan man være sikker på man blir positivt overrasket.