Hva slags ferie ønsker du deg i år? Strand, land, eller by?

Hvis du er lei av å besøke det samme feriestedet hvert år, for å se de samme ansiktene på de samme menneskene, som gjør de samme tingene som alltid, kanskje det er på tide å finne på noe annet i år? Men hvor radikalt tør du å endre deg?

Vi har sett på de tre viktigste aspektene ved en ferietur til Spania, strendene og resortene, landferie (eller "Campo", som det heter her), og sist men ikke minst, avslappende byferier.

Poco Loco Restaurant, Playa Hermosa 

Alle stedene har sine fordeler og ulemper, og velger man feil, kan drømmeferien fort ende opp som en helt ordinær middelmådig en istedenfor. Så uten å tenke deg for lenge om, hva slags ferie kan du tenke deg?

1. Bli på feriestedet

Det mest velprøvde alternativet for de fleste ferierende, er nok å reise til et av de mange feriestedene i Spania, og det er utvilsomt ganske mange å velge mellom. Feriestedene i Spania varierer selvfølgelig i størrelse, men hvis du normalt foretrekker å tilbringe ferien ved stranden, hvorfor ikke prøve et annet sted i år for en forandring?

Hvis ditt ferieunivers stort sett befinner seg i store og travle steder som for eksempel Benidorm, hvorfor ikke prøve et mindre og mer intimt sted som for eksempel Moraira, som ligger noe lenger opp langs kysten? Noen ganger kan man simpelthen ikke slappe ordentlig av på en overfylt strand, men i Moraira, som kun ligger en halv time unna storbyens mas og kjas, er det både rolig, men fortsatt mye man kan både se og gjøre.

Moraira

Men selvfølgelig, dette er kun et av mange forslag til hvor man kan ferie langs kysten i Spania, og Feriebolig-spania.no har mengder av steder å velge blant hvis man foretrekker strandferie i Spania i år.

Men hvis du virkelig ønsker forandring og ønsker deg vekk fra kyststrekningene, hvorfor ikke da  prøve å tilbringe en uke på landsbygda istedenfor?

2. Opplevelsesferie på den spanske landsbygda!

Naturen i Spania er omtrent så fjernt fra hva du tror den er. Den er utrolig varierende, og kan være langt fra den naturen du er vant til der hjemme. Spanias landsbygd er et veldig stor, og hele landet er en del større enn Norge.

 

Bolonia

Naturen i Spania er bosted til mange forskjellige arter av planter, fugler, dyr og insekter, og det varierte terrenget på halvøya gjør at du kan tilbringe hele livet med å utforske de ulike delene av natureområdene, og aldri bli lei!

Det flotte med den spanske landsbygda er at hvis du befinner deg i sør, vil du finne mye ørken, med tilpasset planteliv, tørre områder, store fjell og rolige hvitkalkede landsbyer, men hvis du ferierer i nord-Spania, er terrenget annerledes, og minner en del om det hjemme i Norge.

 Santa Maria de la Valldigna Simat Klostermonumentet i Valencia

Ulempene med en ferie på landsbygda er selvfølgelig at det kan være langt til steder med internett, internasjonale aviser og velkjent mat. Fordelen er selvfølgelig at det er ypperlig tilpasset en rolig livsførsel, og man får ingen masete sms'er om åpningstidene til den lokale avdelingen av McDonalds.

Klikk her for å se hvilke steder vi kan anbefale på den spanske landsbygda.

3. En spennende byferie i Spania

Hvis du dette året har lyst på spenning, shopping, spise ute på restauranter og dra på sightseeing i en av Spanias største byer, så ligger det absolutt til rette for en godbit. Spanias største byer som Sevilla, Valencia, Madrid, Barcelona, ​​og så videre, er en opplevelse for alle sansene i ett, men lytt til et lite råd; ikke besøk dem i løpet av august.

Dette er fordi de glohete temperaturene kan begrense hva du kan gjøre mens du er på ferie her, pluss mange forretninger og butikker i Spania (som i Frankrike) har en tendens til å ta hele august fri fra jobb!

Madrid - Gran Via

Mange store byer i Spania har en undergrunnsbane, og det frarådes generelt mot å kjøre bil. Dessuten er det både tryggere og billigere, og når man venner seg til det, også enklere.

Madrid har sine parker og museer, samt noen fantastiske shoppingmuligheter i Gran Via (se bildet). Sevilla har det rike kulturlivet og historien. I Malaga er det spenning og en andalusisk atmosfære, i Valencia er det imponerende bygninger, det er strender og det er turiststeder, mens Bilbao i nord har mer kunst, trendy barer og utesteder å besøke.

Uansett hvilken ferie du planlegger å ha i Spania i år, er det mange muligheter til å velge noe annerledes. Hvem vet, kanskje det blir den beste avgjørelsen du noensinne kommer til å gjøre?