Kom nærmere naturen i Las Salinas Naturpark i Calpe

Det nevnte naturreservatet og nasjonalparken i Las Salinas ligger i Calpe i nærheten av den andre lokale naturparken, Penon de Ifach. Den enorme kalksteinen som dominerer den lokale skyline, og begge er anbefalte turiststeder.

Calpe - las salinas 

Hvis du planlegger å leie en feriebolig i Calpe, ligger dette fantastiske stedet tett på byen, og figurerer på listen over ting man bør se og gjøre under et ferieopphold i området. Det lokale turistkontoret i byen kan hjelpe deg med mer informasjon om alle severdighetene og attraksjonene som finnes i og rundt Calpe.

En fuglekikkers paradis

Parken er nok i første rekke kjent for sin store koloni av flamingoer.

Disse herlige og majestetiske fuglene tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra alle som besøker stedet, være seg det er profesjonelle fuglekikkere, lokale gjester eller turister. Alle som virkelig liker fugler kommer tilbake til disse unike og fantastiske omgivelsene som Las Salina har å by på.

Det er også ganske nylig etablert gangstier i tre ute i den store saltvannslagunen, slik at det nå er mulig å komme svært tett på og se på fuglene, uten at man behøver å hverken forstyrre dem eller økosystemet generelt.

Ser man bort fra flamingoene er det også muligheter for å observere en bred mengde andre fulgearter også, fisk og sjødyr, og alminnelige dyr, som alle har funnet sitt paradis i Las Salinas våtmarksområder.

Du får et godt innblikk i den sentrale plasseringen av lagunen hvis du kikker på bildet nedenfor.

Calpe - Utsikt over Las Salinas 

Det er veldig lett å komme dit, selv til fots, fra både byens sentrum og de ordinære turiststedene i nærheten. Noe som er veldig hendig hvis du likevel bor i Calpe og vil vite hva man kan gjøre der.

For de mer eventyrlystne reisende som ønsker å pakke inn så mye som de kan under ferieoppholdet på Costa Blanca, er også de nærliggende byene verdt et besøk også. Og hvis ferien i Calpe også inkluderer en leiebil, så hvorfor ikke oppdage andre nærliggende områder som for eksempel Moraira eller Benisa? (bildet under)

Utsikt over Moraira

Mye mer enn bare salt.

Salt har blitt høstet her i lagunen i århundrer, og fram til nyere tid har det vært en svært viktig inntektskilde for lokalbefolkningen. Dette ble forsterket med en sterk og etablert fiskeindustri, før hele området langs denne kysten ble åpnet for turisme, og området ble endret til det kan sees i dag.

Selv om det betraktelig mer i parken enn bare fugler og dyr, er det også et perfekt sted å komme for å slappe av med familien, nyte stillheten eller kanskje holde en piknik under den herlige spanske solen.

Og sist, men ikke minst ...

Vi håper at du blir en av de mange turistene og besøkende som finner veien til Calpe og som vil nyte Las Salinas naturpark. Husk bare at dette er et skjørt og ømtålig naturmiljø og det er forbudt å forstyrre fuglene eller noe av plantelivet som finnes her. Husk også å ta med eventuell søppel og avfall med hjem igjen.

For å komme hit skal man kjøre motorvei AP-7 (husk bompenger) og velge avkjøring 63 ved Salida som er tydelig skiltet "Benissa / Calpe". Deretter tar du N-332 mot Calpe som kommer etter rundt 8 kilometer. Calpe er et fantastisk sted å tilbringe en ferie i, og feriebolig-spania.no har mange konkurransedyktig prisete villaer, leiligheter og andre ferieboliger til svært fordelaktige priser.