Om å leve det gode liv på luksusferie i Spania

Tidene er tøffe, men ikke alle har det like tøft, og hører du til dem som har mer enn nok penger eller bare planlegger hva du skal gjøre dersom du vinner den store i Lotto, har vi satt sammen noen ideer og tips til hva man kan finne på i et Spania hvor penger ikke betyr noe.

Luksusvilla i Marbella 

Spania er selvfølgelig et veldig stort og mangfoldig land, så mulighetene for å planlegge en luksusferie her er svært gode. Spania har tiltrukket seg overklasseturister så langt tilbake som Viktoriatiden, og mye av arkitekturen i landet stammer fra denne tiden da pengesterke investorer fra fjerne himmelstrøk kjøpte opp eiendommer å tilbringe feriene sine på.

Man behøver riktignok ikke å være millionær for å få et fantastisk ferieopphold i Spania, men skulle det ikke finnes noen øvre grense for hva man kan ta seg råd til, er det også helt andre muligheter som byr seg. Vi kikker nærmere på noe av det man kan oppleve dersom lommeboka er tykk nok.

Luksusvillaer i Spania

Det er definitivt ingen mangel på hverken luksushjem, imponerende villaer eller fantastiske ferieleiligheter man kan leie i Spania, og ønsker man virkelig å boltre seg i luksus i ferien er det en viktig del av planleggingen å finne ut av hvor man har tenkt seg å bo.

For de som foretrekker privatlivets fred, godt tilbaketrukket fra nysgjerrige blikk, kan en villa ute på den spanske landsbygda kanskje være en god idé. Mange av disse villaene leies også ut med full betjening hvis man ønsker det, slik at man ikke behøver å løfte en finger under hele oppholdet. På samme måte finnes det også muligheter for å leie eksklusive luksusleiligheter som tilbyr dette som en del av en pakkeløsning.

Luksusvilla i Marbella

Det finnes selvfølgelig også mange luksusboliger til leie som ikke er like bortgjemte, og byene Marbella og Puerto Banus på Costa Del Sol er fulle av luksuriøse boliger, hvorav mange er eid av vellykkede forretningsmenn, kongelige og store stjerner fra både film og TV.

Golf er også et svært populært tidsfordriv i Spania, og mange av verdens beste golfbaner kan finnes på både Costa Del Sol og Costa Blanca.

Sightseeing og hvordan reise rundt i ferien

Når du er på plass i luksusboligen du har leid for ferien, og du har en base for å farte litt rundt og bruke penger, hva er da bedre enn å leie en luksusbil å gjøre det med?

Mange av de største navnene innen bilutleie har selvfølgelig også en eksklusiv tjeneste for kresne kunder, og man kan leie en toppmodell å kjøre rundt i under ferieoppholdet. Man behøver ikke være noen James Bond-type for å leie en prestisjebil, og alt fra Range Rovere til Bentleyer er tilgjengelige. Noen av bilutleiefirmaene kan også arrangere henting på flyplassen, eller man kan leie bil med sjåfør hvis man ønsker det.

Sitges - Vintage Car Rally 

Den sørlige delen av Spania har de siste årene fått en rekke nye motorveier og bomveier, slik at reisende enkelt kan komme seg ut og omkring med bil, selv om det også finnes andre måter å komme seg rundt på. Og hvis du liker mingling med helt normale mennesker også, så er det ingenting galt i å hoppe på en trikk, buss eller et tog, for å oppleve det virkelige Spania og den ekte spanske kulturen.

Å leve det gode liv i Spania

For de som har råd til det, er det nok av luksuriøse feriesteder å leie seg inn på for et fantastisk ferieopphold i Spania. Blant annet på Costa del Sol, men også andre steder langs Costa Blanca, som Moraira, Denia og Javea, er alle steder med så mye å se og gjøre at du garantert ikke går lei av en luksuriøs ferie i solen!

Rent bortsett fra at noen av verdens beste restauranter sies å være i Spania, er det mange andre måter pengesterke folk kan slappe av mens de er på ferie også. Mange av dem velger å leie seg en båt for å dra på sightseeing opp og ned langs kysten, og ja, mange velger å avslutte reisen på den britiske kolonien Gibraltar, som er en opplevelse hvis du aldri har vært der før.

Mange sammenligner Gibraltar med en søvnig vestlandsk havneby fra 1960-årene, bare i solen. Her kan man høre innbyggerne snakke både spansk og engelsk, og iblant en underlig dialekt som kun finnes på klippehalvøya.

Gibraltar

Gibraltar er absolutt et merkelig sted og en ekte fusjon av Spania og Storbritannia, og for investorer med penger til overs, er det lav skatt, manglende merverdiavgift og flere andre fordeler som gjør det til et interessant mål for skarpsindig investorer. Likevel er det mye mer enn kun dette man kan oppleve når man besøker klippen.

Velhavende gjester kan slappe av i de luksuriøse omgivelsene i det berømte Rock Hotel, med utsikt over byen og bukten til Algeciras, og videre over Gibraltarstredet til Nord-Afrika. Alt sammen mens du nyter den lokale tradisjonen med ettermiddagste på terrassen.

Spania har så mye å tilby, og selv om det er fullt mulig å få en fullverdig ferie på et stramt budsjett, er det også mye som ligger og venter på dem med penger. Mye penger.