Fem fantastiske fotturer på Lanzarote

Lanzarote blir mer og mer populær for stadig fler aktive turister. Kanskje det er det måneliknende landskapet som gjør det? Kom og bli med du også, på en månevandring på Kanariøyene i ferien, på en av disse fem fantastiske stedene.

Caldera Blanca

Lanzarote - Caldera Blanca 

Anslå tre til fire timer for en rundtur rundt Caldera Blanca, det hvite krateret. Dine eneste andre ledsagere vil trolig være geiter, da lokale gjetere bruker dette 1.15 km brede vulkankrateret som beite. Som en av de lavereliggende vulkanene i nasjonalparken Parque Nacional de Timanfaya, kan det klatres ned i, med en rimelig grad av letthet.

Beliggende litt nord-vest for Lanzarote, er det en naturskjønn kjøretur fra hovedstaden Arrecife i San Bartolomé, Monumento del Campesino, Masdache, og til nærheten av Mancha Blanca. Dette kan gjøres på rundt en halv time, og når du begynner å vandre, fortsetter festen for øynene, med sin utsikt over Montañas del Fuego.

 

Cueva de los Verdes

Lanzarote - Cueva de los Verdes

Denne barnevennlige turen kan gåes uansett vær, for selv om sjansene for regn er minimale, er risikoen for å bli våt enda mindre, da turen for det meste går under jorden, i et seks kilometer langt vulkansk grottekompleks. Et av verdens lengste.

Formet av den nærliggende vulkanen Monte Corona for mellom tre og fem tusen år siden, og navngitt etter familien Verde, som tidligere eide området den ligger i. Nå tilhører grotten Haria, og er åpen fra klokken 10 om formiddagen til 18 om ettermiddagen hver dag.

Femés to Papagayo

Lanzarote - Femes 

Du vil oppleve både sjø og land på en tur fra Fémes til Papagayo. Ved siden av fjellutsikt tilbyr den ulendte kysten utsyn over både Atlanterhavet og Fuerteventura. Fémes er også et av Lanzarotes mest populære utgangspunkter for fotturister som besøker øya.

Det bor rundt 200 mennesker i landsbyen, som er underlagt svært strenge restriksjoner. Blant annet oppføres ingen nye bygninger i området. Du finner Fémes i Yaiza provinsen,i mellom den noe mer turistifiserte Playa Blanca og Puerto del Carmen. Tar man den noe lengre turen via Los Ajaches har man virkelig fortjent en dukkert på stranden i Papagayo, noe somvirkelig er forfriskende etter en fire timer lang spasertur i solen.

Guatiza

Lanzarote - Guatiza 

 

Landbruksdistriktet Guatiza er stedet hvor du vil starte og avslutte denne rundturen, som tilbyr deg 27.4 kilometer med behagelig vandring. Du vil passere gjennom Tinguaton og Los Valles på turen. Nyt panoramautsikten fra Mirador som du passerer underveis mot Haria.

Du vil også passere sjarmerende steder som Ermita de las Nieves. I nord-øst på øya, hører Guatiza til Teguise kommune. Tahiche ligger 10 kilometer lenger sør.

La Graciosa

 

Islas Canarias - La Graciosa

Det er regelmessige fergeavganger fra Orzola på nordkysten av Lanzarote i Caleta de Sebo, hovedstaden i La Graciosa. Det er bare en 2 kilometer bred passasje gjennom sundet i Rio. Her tilbys tropiske strender som faktisk ser ut som de ville gjort i en brosjyre, Graciosa er angivelig stedet som ga inspirasjon til historien om Treasure Island, skatteøya.

Unngå oppmerksomheten til alle 4x4 eierne som vil tilby å kjøre deg rundt på øya. For dette er et sted som definitivt utforskes best til fots. Det finnes en myriade av måter å krysse La Graciosa på, og du bør ikke gå glipp av et besøk til den vakreste stranden i området, Playa de las Conchas.