Madeinterranea - tapasbar og restaurant

Madeinterrana [made-in-terranea] (som ikke må forveksles med den nærliggende restauranten Mediterraneo 2, selv om den også har et godt ry) er en moderne tapasbar, beliggende midt i hjertet av Malagas historiske sentrum, på den travle Plaza Uncibay.

Madeinterranea tapas Malaga

Restauranten er åpen alle dager fra morgen til sen kveld og har både frokost, lunsj, middag og drinker på menyen. Det romslige lokalet er innrettet i en moderne varm stil, og baren dekker også over et utendørs serveringsområde. Madeinterranea er stambar for mange spanjoler på grunn av den gode stemningen, den solide maten og de vellagde drinkene. De går især opp i deres kjøtt og vin, som er av god kvalitet og finnes i et svært variert utvalg.

Det store menykartet inneholder både klassiske tapas, tradisjonelle retter og mere moderne, kreative retter. Alle basert på lokale råvarer av god kvalitet. Rettene serveres i solide størrelser og mange av de tradisjonelle tapas er tilsatt stedets egen vri i tilberedningen.

Prøv for eksempel deres berømte mini-burger laget av kjøtt fra oksehale (rabo del toro), den majonesebaserte ensaladilla rusa eller en av de mange variantene av tostas, ristet brød med lekkert fyll.

På bildet nedenfor ses en variant servert med henholdsvis filet med paprika og geitost med karamelliserte løk. Det er ikke siste gang vi bestiller disse, nam nam ...!

Tostas - Madeinterranea

Av mindre vanlige retter kan det nevnes hjemmelagde pannekaker med reker og grønnsaker, samt den mest delikate laksetartar servert med sprøtt brød á la indiske papadums.

Laksetartar - Madeinterranea

Dessertene er en annen av barens stoltheter. De er nemlig hjemmelaget i restauranten, ikke "hjemmelaget", som i et eller annet sentralkjøkken. Og det bemerkes derfor på menyen at det kan være opp til 15 minutters ventetid. Dessertene er ventetiden verdt, spesielt hvis man virkelig har sansen for det søte.

Sjokoladefondanten er perfekt tilberedt med varm, flytende sjokolade i midten, og epleterten, laget med luftig butterdeig, er en munnfull fra himmelriket. Den obligatoriske vaniljeisen med karamellsaus er det sikkert blandede meninger om.

Dessert fondant Madeinterranea

Mannen bak Madeinterranea, Daniel Antúnez (populært bare kalt Dany), er jevnlig å finne i lokalene i restauranten. Da vi snakket med den spanske barbestyreren var han nettopp kommet hjem fra en reise til Rioja, hvor han hadde besøkt en vinbodega hvor det lokale områdets vin lagres og selges fra. Ene og alene for å finne og velge ut den helt riktige vinen til Madeinterranea.

Tidligere sto Daniel Antúnez også selv i kjøkkenet, men nå finner man ham oftest enten arbeidende ved et av de mange små trebordene i restauranten, i gang med å skjære skiver av den imponerende skinken på bardisken eller i munter samtale med gjestene. Kokkegjerningen er nå forbeholdt de private gemakker, og som han selv uttrykker det: " - jeg elsker å lage mat der hjemme, og å overraske vennene mine med mine personlige spesialiteter".

Plaza Uncibay, ved siden av Galerías Goya //  Tlf: +34 951 13 85 38 - +34 657 939 986

Åpent alle dager fra  klokken 10:00 til klokken 02:00

Se flere bilder av maten og den gode stemningen på Madeinterraneas profil på facebook.