Malagas museer

Museo de Arte Flamenco de la Peña Juan Breva

Flamenco muesum Juan Breva

Malagas flamenco-museum drives som navnet tilsier av la Peña Juan Breva, en forening oppkalt etter en av Malagas mest berømte flamenco-sangere, som i mere enn 55 år har arbeidet for flamencoens fremme. Foreningen avholder generalforsamlinger og diverse arrangementer i museumsbygningens kjeller.

Museet er i besittelse av ikke mindre enn 5000 gjenstander, hvorav halvdelen er plater med flamencomusikk. En del av gjenstandene stammer helt tilbake fra det 16. århundre. Det utstilles også 20 gitarer, noen mer enn 200 år gamle. Derutover er det utstilt plakater, malerier, tegninger, terrakottafigurer, kjoler og adskillige sjal, såkalte mantones de Manila.

På trappen som går i mellom museets etasjer kan man få et innblikk i flamencoens historie.

Tirsdag - søndag klokken 10 - 14 (mandag lukket).

Calle Ramón Franquelo, 4, 29008 Málaga (nær Plaza Merced) // +34 952 221 38

www.museoflamencojuanbreva.com

Mueso Felix Revello de Toro

Museum Felix Revello de Toro

Museet for Malagas kjente portrettmaler Félix Revello de Toro inneholder flere enn 100 malerier, skisser og tegninger. I alt består museets samling av 132 verk som vises på skift, da det kun er plass til rundt 117 av dem om gangen i de to små etasjene museet består av.

Revello de Toro er især kjent for sine svært realistiske portretter av spesielt kvinner, som stråler av forførende eleganse.

Museum Felix Revello de Toro

Inngang: 2,5 euro

Calle Afligidos, 5, 29015 Málaga // +34 952 062 069

Tirsdag - lørdag klokken 10 - 14 og 17 - 20. Søndag og helligdager klokken 10 - 14. Mandag stengt.

www.museorevellodetoro.malaga.eu

Museo del Vino Málaga

Malaga vinmuseum

Museo del Vino Málaga har til formål å spre kunnskap og viten om Malagas mange viner, nærmere bestemt de vinene som kvalifiserer til merkingen Denominación de Origen Málaga" (D.O. Malaga – søte viner) og "Sierras de Málaga” (røde og hvite viner samt rosé).

Museet presenterer en bred gjennomgang av vinenes historie, geografi og produksjon, og det tilbys selvfølgelig smaksprøver på et par av vinene.

Det kan reserveres tid til å besøke museet på museets hjemmeside, men det er ikke obligatorisk med mindre man er en gruppe.

Inngang: 5 euro (inkluderer to smaksprøver på vin). Studerende og grupper koster 3 euro.

Plaza de los Viñeros, 1, 29008 Málaga // +34 952 22 84 93

Mandag til fredag klokken 10 til 17. Lørdag klokken 10 til 14

info@muesovinomalaga.com

www.museovinomalaga.com

Museo de la Semana Santa de Málaga

Malaga - Semana Santa

Museo de la Semana Santa er innrettet i det gamle Hospital de San Julián, opprinnelig oppført i 1699. Bygningen ligger i forbindelse med San Julián-kirken, som med fordel kan besøkes ved samme anledning. Museet ble innviet i år 2010 og blander det moderne og det tradisjonelle, idet det rommer både en utstilling, en audiovisuell avdeling og et arkiv med historiske dokumenter.

Utstillingen består av seks avdelinger med hvert sitt tema, herunder las Cofradias (broderskaper), San Julián-kirken og Prossesjonene.

Inngang: 3 euro

Calle Muro De San Julián, 2, Málaga 29008 // +34 952 21 04 00

Tirsdag til lørdag klokken 11 til 20 (søndag og mandag stengt)

Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA)

Mueso Interactivo de Musica Malaga

Museo Interactivo de la Música (MIMMA), Malagas interaktive musikkmuseum, er innrettet i en bygning fra det 18. århundre, også kalt el Palacio del Conde las Navas. Det inneholder en omfattende samling musikkinstrumenter fra forskjellige tidsperioder og forskjellige steder i verden.

I alt er museet i besittelse av 1000 gjenstander, hvorav kun 400 kan utstilles om gangen. Faktisk er dette en av de mest betydningsfulle private samlingene i Europa, i det den dekker så mange forskjellige kulturer og tidsperioder. Ideen bak det hele er at de besøkende selv skal kunne utforske de forskjellige kulturene gjennom musikken og de interaktive utstillingene.

MIMMA er både morsomt og dynamisk, og i motsetning til mange andre museer er det fullt lov å røre ved utstillingene her. Faktisk oppfordres de besøkende til å både røre og spille.

Museo Interactivo de Musica Malaga

Calle Beatas, 15, 29008 Málaga // +34 952 210 440

info@musicaenaccion.com

www.mimma.es

Mandag klokken 10 til 14. Tirsdag til søndag klokken 10 til 14 og 16 til 20.

Inngang: 4 euro (studerende og pensjonister 3 euro).

Museo de Artes y Costumbres Populares

Museo de Artes y Costumbres Populares

Like i utkanten av Malagas historiske sentrum ligger Museo de Artes y Costumbres Populares. Museet er innrettet i en bygning fra det 17. århundre, ”Mesón de la Victoria”, oppført av franciskanermunker og oppkalt etter deres kloster som lå på samme sted. Bygningsstilen med to etasjer og en innvendig gård er typisk for det sydlige Andalusia og de rå veggene og gulvene av tre og stein bidrar til å bevare stemningen fra 1700-tallet i alle museets 19 rom.

De utstilte artefaktene er samlet fra tradisjonelle erverv som landbruk, fiskeri og vinproduksjon, samt fra mere kulturelle områder som flamenco og religion. Derutover er der blant annet innrettet både kjøkken og spisestue, akkurat slik det så ut på 1700-tallet, samt et par værelser i bourgeoisie -stil.

Man føler nesten med drengen som bærer kurver med frisk fisk rundt i gatene, med de barføtte vinarbeiderne som tråkker rundt i karrene med druer, og med bonden som går bak sine prustende okser. Kontrasten til livet i det bedre borgerskapet er slående

Tredje etasjen rundes av med en utstilling av datidens feria-plakater og en samling religiøse artefakter.

Museo de Artes y Costumbres Populares er en ekte tidslomme midt i det moderne Malaga, og vil være til stor glede for enhver som er historie- og kulturinteressert.

Inngang: 4 euro (studenter 2 euro).

Pasillo Santa Isabel, 10, 29005 Málaga // +34 952217137

Mandag til fredag klokken 10 til 17. Lørdag klokken 10 til 14. Søndag stengt.

www.museoartespopulares.com

Museo Automovilístico de Málaga

Museo automovilístico

Malagas bilmuseum, Museo Automovilístico, ligger i en gammel tobakksfabrikk i Huelín-kvarteret litt vest for sentrum. Museets 10 saler har forskjellige temaer som Engelsk Tradition, Designerbiler og De Gyldne 20-årene. Mer enn 90 moderne, eksklusive modeller som for eksempel Jaguar, Aston Martin, Bugatti, Rolls Royce og Porsche demonstrerer bilens estetiske utvikling.

Dessuten utstilles det en samling biler omdannet til kunstverk, samt mer enn 300 originale hjelmer fra designere som Dior og Chanel, utviklet fra 20-årene til 50-årene.

Du behøver ikke være hverken bil- eller kunstinteresseret for å nyte et besøk i dette museet som er en super opplevelse for både barn og voksne!

Museo automovilístico

Inngang: 6,5 euro (studenter 4,5 euro)

Avenida Sor Teresa Prat, 15, 29003 Málaga // +34 951 137 001

info@museoautomovilmalaga.com

www.museoautomovilmalaga.com

Centro de Arte Contemporáneo

Centro de Arte Contemporáneo CAC

CAC inneholder en enorm sal med mange meter under taket og gigantiske hvite vegger, perfekt til å stille ut imposante verker i. Det er selvfølgelig tale om moderne kunst med to gjennomgående temaer: estetikk og provokasjon. Noen av verkene er simple og uendelig vakre, mens andre har ekspresjonistiske, surrealistiske og absurde islett som henvender seg mere til hjernen enn til øyet.

I den permanente utstillingen finnes det verker av blant annet Olafur Eliasson (en form for prismekrone) og Andy Warhol. De hører begge til i utstillingen Passión II som har fokus på å utforske bruken av usedvanlige teknikker og materialer. Den andre delen av den permanente utstillingen, Neighbours, viser en utstilling med verker av kunstnere med en eller annen tilknytning til Malaga. Her presenteres det nære, men fra et nytt og til tider overraskende perspektiv.

Inngang: gratis

C/ Alemania, s/n 29001 Malaga // +34 952 12 00 55 (like syd for Alameda Principal).

Tirsdag til søndag klokken 10 til 20 (26. juni til 10. september fra klokken 10 til 14 og fra klokken 17 til 21). Mandag stengt.

cacmalaga@cacmalaga.org

Besøk CAC's hjemmeside.

Malagas museer byr på en mengde flotte opplevelser for både store og små, samt gir et godt innblik i de mange sider av spansk kunst og kultur. Har du selv oppdaget en av Malagas mange skjulte museumsskatter, så skriv endelig en kommentar nedenfor!