Vegetarrestauranter i Malaga

Det er ikke alltid like enkelt å være vegetar i et land hvor skinke og ost er en nasjonal stolthet, men i storbyene er det etter hvert dukket opp rikelig med kjøttfrie alternativer. Dog kan det fortsatt i de mindre byene være litt av en utfordring å finne god vegetarmat.

Vi har besøkt tre vegetarrestauranter i Malaga – og jeg vet det er flere som vi snarest må avlegge en visitt. Disse tre har det til felles at maten såvel som innretningen følger et arabiskinspirert middelhavstema, og så er det solid mat til en rimelig pris.

El Calafate

Vegetarmat El Calafate

Dette er nok den minst turistaktige av de tre vegetarrestaurantene da den ligger på et hjørne mellom to svært små gater bak Iglesia de los Martires. El Calafate byr på en ytterst vennlig betjening, det er mulig å se kjøkkenet og det hele bærer tydelig preg av at det står engasjerte mennesker bak det som serveres.

Med tre retter for cirka 10 euro forventer man kanskje ikke det helt store, men man blir definitivt heller ikke skuffet. Hverken hva smak eller størrelse på porsjonene angår.

Calafate kroketter

Med en enkel, litt flat smakende suppe og en pastarett druknet i ost blant sjeldenhetene, serveres det her stort sett vellaget og litt annerledes mat. Kremete supper, falaffel så sprø som vi aldri tidligere har smakt den og flere desserter. Så mye godt, at vi spiste og spiste selv om vi allerede var rimelig mette da vi kom.

Åpen alle dager unntatt søndag fra klokken 13.30 til 16.00 og fra klokken 20.00 til 23.00.

Calle Andrés Pérez, 6, 29008 Málaga. Tlf: 0034 952 22 93 44

El Vegetariano de la Alcazabilla

Vegetariano de la Alcazabilla

Denne restauranten har fått navnet sitt etter borgen, Alcazaba, som den ligger like ved siden av. Til tross for at den ikke ligger spesielt iøyenfallende, er det nok den mest kjente restauranten i Malaga. Etter å ha visst om den siden mitt første besøk i Malaga for en del år siden, og ytterligere å ha hørt om restauranten av andre, fikk jeg endelig selv sjansen til å besøke El Vegetariano de la Alcazabilla.

De søte møblene og plantene foran restauranten er ytterst innbydende, og lokalet er fantastisk hyggelig innrettet med oransje vegger og afrikansk inspirerte dekorasjoner. Forventningene steg enda noen hakk da kuvertbrødet viste seg å være skiver av et lekkert ciabattalignende brød, servert med to typer krydderurtepatéer, pisket så luftige at de minnet mer om fløteskum enn paté.

Menyen besto for en stor del av pasta, kebab, empanadas og salater. Vi fikk to blandede tallerkener med forskjellige slags henholdsvis pasta og empanadas.

Vegetarmat Alcazabilla

Maten var lekkert tilberedt, men litt generisk i smaken – ost, tomatsaus, spinat og løk var de gjennomgående hovedingrediensene. Til gjengjeld får man en solid porsjon hjemmelaget mat for kun 10 til 13 euro (pluss 1,5 euro for kuvertbrødet, så man er ikke i tvil om at man befinner seg i turistområdet).

Åpen alle ukens dager fra klokken 13.30 til klokken 16.00 og fra klokken 19.00 til klokken 22.30.

Calle Pozo del Rey, 5, 29015 Málaga. Tlf: 0034 952 21 48 58.

Cañadú

Canadu restaurant

Med sin beliggenhet på Plaza de la Merced burde Cañadú være en åpenlys turistmagnet, men da vi besøkte restauranten, var der flere spanjoler blant de få gjestene på det utendørs serveringsarealet. Innendørs er innretningen varm og eksotisk med brune gulvfliser og kunst på veggene.

Vi var tre personer og vi delte to forretter: Endivier (julesalat) med lind rødbetehummus og parmesanflaker og til dessert kroketter fylt med epler og kanel. Det første var ytterst delikat, det annet mest en morsom opplevelse. Hovedrettene – moussaka samt auberginer fylt med sopp, nøtter og rosiner – var lekre, men uten å være spesielt spektakulære.

Tepotte Cañadú

Igjen: en god, solid porsjon mat for knapt 10 euro. Vi kunne ikke klemme ned det minste lille bit med dessert etterpå. Ikke en gang selv om  vi visste det var hjemmelaget yoghurtdessert på menyen, men istedet for bestilte vi te, og fikk hver vår lille tekanne i keramikk, noe som absolutt bidro til en hyggelig opplevelse.

Åpen alle ukens dager fra klokken 13.30 til klokken 16.00 og fra klokken 20.00 til klokken 23.30.

Plaza de la Merced 21, 29012 Málaga.  Tlf: 0034 952 22 90 56

Har du vært på en god vegetarrestaurant i Malaga eller andre steder i Spania du mener vi bør høre om? I såfall kan du skrive en kommentar nedenfor, så tilføyer vi restauranten i artikkelen!