6 morsomme familieaktiviteter i Pals på Costa Brava

Pals er en sjarmerende middelalderlandsby, bare noen kilometer inn fra kysten av Costa Brava. Det er et flott utfluktsmål for folk på strandferie ved Girona – en avslappende dagstur full av vakker arkitektur, kunstgallerier, fine små butikker og god mat. Og det er enda mer!

 

Nedenfor har vi listet opp de beste attraksjonene som du kan nyte sammen med familien din i og rundt Pals:

 

1. En nydelig spasertur og et måltid i middelalderlandsbyen PalsPals

Du må ikke gå glipp av denne byen hvis du er på ferie i nærheten. Sammen med Peratallada (bare 10 km fra Pals), er Pals kjent for sin flotte historiske arv.

 

Med en blanding av gotiske-, romanske- og barokke stilarter i sitt historiske sentrum, tilbyr Pals sine besøkende fantastiske overraskelser og arkitektoniske detaljer rundt hvert hjørne, sammen med søte små butikker, kunstgallerier og hyggelige uteserveringer som kan nytes sammen med hele familien.

En butikk i Pals

Hvis barna ønsker å leke litt etter spaserturen, anbefaler vi deg å se etter Torre Mora. Dette tidligere vaktårnet fra det 15. århundret har en plass med piknikbord, benker og en furuskog som gir barn et perfekt lekeområde i skyggen.

 

Om du er sulten eller har lyst til å spise ute i Pals, bør du ikke gå glipp av Arròs de Pals a la cassola, Pals´ tradisjonelle risrett som du kan nyte på restaurantene i byen.

Plaça Major i Pals

2. En avslappende familiedag på stranden

 

Pals byr også på en av de lengste strendene på Costa Brava. Platja de Pals, en 3,5 km lang strekning med fin gyllen sand. Her finnes det muligheter for nesten alle typer aktiviteter – fra strandvolley og snorkling til båtturer og vannsport. Det er et avslappende sted, en del av en naturpark med beskyttende sanddyner og flott utsikt over Medes-øyene. Stranden er også utmerket for spaserturer.

Platja de Pals

Det finnes et område som blir kalt Platja del Grau og som har svært rent og grunt vann, et perfekt sted for barna å leke. Eller du kan velge den uberørte og respekterte nudistdelen av Platja Gran. Mer informasjon i vår Platja de Pals´ strandguide.

 

3. En tur langs rismarkene

 

Visste du at det dyrkes ris i Pals? Det har man gjort i nesten femhundre år, og du kan gå eller sykle på stiene gjennom rismarkene.

 
Rismarker i Pals

Fra april til oktober kan du også dra på en ”ristur” med et lite turisttog som går rett gjennom rismarkene, noe barna dine uten tvil vil glede seg over. Fra det lille toget har du fantastisk utsikt over rismarkene med Montgrí-fjellet i bakgrunnen.

Den siste stoppen er ved mølla der du kan observere og studere maskinrommet på nært hold. Guiden gir også en demonstrasjon på engelsk, fransk og tysk. Deretter tar toget deg tilbake til Pals. En spesiell tur som er morsom og lærerik for hele familien!
 

Varighet av turen: Omtrent én og en halv time.

Priser: Barn 5,00 € og voksne 10,00 €.

Tidtabell og mer info: http://www.elxiuletdepals.com/no/route-of-pals-rice/ og +34 628 59 79 72.

Merk: Det arrangeres spesielle demonstrasjoner når det gjelder såing og høsting av ris i april og oktober. Be om mer informasjon på turistinformasjonen.

 

4. Et aktivt besøk til naturparken MontgríBasses d'en Coll i Pals

 

Pals er en del av naturparken Montgrí, les Illes Medes i El Baix Ter, og derfor er det mange muligheter for å ta en familieutflukt til fots, på sykkel eller til og med på hesteryggen.

 

Du kan se hvordan ris vokser i dette området med sanddyner og våtmarker, men også se vakre fugler. Det er en fin spaser- eller sykkeltur ut til fugleobservatoriet. For å få mest mulig ut av de vakre og naturlige omgivelsene, stranden og landsbyen Pals, kan du bestille et komfortabelt feriehus i Pals.

 

5. Moro og adrenalin i Parc Aventura Costa BravaCosta Brava Adventure Parc i Pals

Vil du oppleve et unikt utendørseventyr med barna dine i ferien? Da må du ikke gå glipp av Parc Aventura Costa Brava.

 

I denne tretopp-eventyrparken kan du tilbringe en fantastisk dag i furuskogen med mer enn 80 opplevelsesaktiviteter med tilknytning til trærne: zip-wire, tau, garn, broer, tunneler, Tarzan-hopp, og lignende.

Costa Brava Adventure Parc i Pals

Selv om barna dine skulle være svært unge, kan de ha en fantastisk tid her fordi det er en spesiell lekeplass for 1- 5-åringer. Parken på mer enn 30 mål har noe for alle aldre og fysiske forhold. En spennende test av evnene dine eller bare en uforglemmelig opplevelse for hele familien.

 

Denne eventyrparken er et perfekt sted å koble fra og være aktiv, omgitt av Costa Bravas vakre natur.

Costa Brava Adventure Parc i Pals

Parc Aventura Costa Brava ligger bare 5 minutter fra Pals. Stedet har parkeringsplass – også for sykler. (Nettsted: http://www.costabravaparcaventura.com)

 

6. Sol og sklier i badeland

Badeland i Pals

Hvis du er ute etter opplevelser i vannet, kan du dra til Aquadiver Vannpark i Platja d'Aro (ca. 28 km fra Pals). Barna dine vil elske det, og det vil du også fordi denne parken har fasiliteter for alle aldre: bølgebasseng, hydroterapi-basseng, barnebasseng, lekeområder, et piknik-område, etc.

 

Stedet gir deg en bekymringsløs dag i solen og har utleie av solsenger, dusjer, butikker, restauranter og førstehjelp.

Badeland i Pals

Slik kommer du dit: Det finnes en buss fra Pals som går rett til vannparken (telefon 972 82 82 83 for tidtabell).

 

Åpningstider: Bare i sommersesongen, fra 9. juni til 11. september. Det åpner klokken 10 og stenger kl. 19.00 i juli og august/kl. 18.30 i juni og september.

Badeland i Pals

Priser: Denne parken passer bra for yngre familier fordi barn under 0,80 meter har fri inngang. Voksne og tenåringer (over 1,20 meter høye) betaler € 33 for hele dagen og de som er høyere enn 0,80 meter og kortere enn 1,20 meter betaler € 19 (samme pris som for +65).

 

Vær oppmerksom på spesialtilbud, for eksempel familiebilletten (2 x + 1,20 m og 2 x -1,20 m), som koster € 85 for hele dagen. To-dagers billetter og sesongkort er også gunstig priset. Mer informasjon på nettstedet (http://aquadiver.com/), som starter med en flott video av alle attraksjonene.

 

To badeland for prisen av én er en annen gunstig ordning. Hvis du er glad i badeland, skal du vite at Aquadiver og Waterworld (Lloret de Mar) eies av samme selskap og har  en kampanje der du får gratis adgang til det andre badelandet ved kjøp av en billett til det første.

 

Les mer om badeland i våre topp familieaktiviteter i Blanes, en vakker strandby en times kjøretur fra Pals.