Descalzos Viejos: En privat vintur i Ronda

Ronda er en av de nyere tilskuddene til Spanias mange anerkjente vinruter. Spania troner på verdenstoppen for vinproduksjon, og vinen produsert i Ronda blir stadig høyere verdsatt både innenfor landegrensene og internasjonalt. Rondas viner rettferdiggjør området som en førsteklasses destinasjon for vinturisme og alle som søker en minneverdig helgetur i vakre Andalusia.

Video om Descalzos Viejos vingård

Ekstraordinære utsikter

Av de mange bodegaer i Ronda, er Descalzos Viejos definitivt en av de mest unike. Omgitt av tre naturparker, og med en ekstraordinær utsikt over El Tajos mange andre bodegaer og plantasjer, ligger vingården kun en kort spasertur fra Rondas historiske senter. Vi fikk muligheten til å utforske denne fantastiske bodegaen og nyte noen av de beste vinene det sørlige Spania har å by på.

Les også om 5 av Spanias beste vinregioner.

Fra kloster til vingård

Vingården Descalzos Viejos i Ronda, Andalusia

Den orginale gården som i dag er kjent som Descalzos Viejos daterer så langt tilbake i tid som til det 16. århundre, da det ble det bygget som et kloster for Den hellige treenighet. I 1998 ble eiendommen kjøpt opp av familiene Retamero og Salesi, som restaurerte klosteret og dets vakre hager, dammer og fontener. 

Utrolig nok ble klosterets orginale alterkunst oppdaget ved en tilfeldighet, gjemt i god behold bak flere lag av kalkstein - et mirakel tatt i betraktning av fukt og mange års forsømmelse. I dag pryder freskomaleriene veggene i all sin prakt, over metalltanker med vin - en unik forening mellom gammelt og nytt. Navnet Descalzos Viejos bærer også historisk betydning: De eldre - viejos - trinitarene dyrket sine landområder barbeint - descalzos.

Tre plantasjer, en vingård

Utsikt over Rondas vinmarker, sett fra Descalzos Viejos vingård i Andalusia

Serranía de Ronda, Rondas fjellandskap har et bredt mangfold av klima, påvikret av nærheten til både Middelhavet og Atlanterhavet. Descalzos Viejos har dratt nytte av dette i sine 15 år med vinproduksjon. Vingården jobber med et areal på totalt 10 hektar vinmarker, fordelt over tre eiendommer i regionen - hvor hver enkelt er preget av ulike temperaturer og jord. Resultatet blir en rekke forskjellige viner - Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha, Graciano, Merlot, Petit Verdot og Chardonnay.

Vinene

DV - en ung vin med en kombinasjon av Garnacha, Syrah og Merlot.
DV+ En bodega klassiker som kombinerer Graciano, Cabernet Sauvignon og Merlot.
DV Conarte - En vinsamlers Petit Verdot, etiketten er et portrett tatt av Rondas fotograf Carlos Aires.
DV Minima - En søt botrytis som oppsto orginalt ved en tilfeldighet.
DV Chardonnay - Husets Chardonnay.

Descalzos Viejos vin i Ronda, Andalusia

Besøk Descalzos Viejos i Ronda

I motsetning til mange vingårder har Descalzos Viejos ingen bestemte åpningstider eller offentlige vinturer, alt skjer privat på forespørsel. De tar imot enkeltpersoner, par og grupper på opp til 30 personer, eller enda fler ved spesielle anledninger, og turene guides av eierene selv - på engelsk eller spansk. 

Videre arrangerer de også forskjellige events i samarbeid med kjente musikere og DJ-er. Diss eventene blir annonsert på deres Facebook side.

Vinsmaking på Descalzos Viejos vingård i Ronda, Andalusia

Kontakt

Eiere: 
Flavio Salesi (+34) 607 16 74 82


Paco Retamero (+34) 607 16 37 82


Sommelier:
Vicente Inat (+34) 607 78 77 68

Adresse: 
Pdo. de los Molinos s/n Apartado de correos 365, 29400 Ronda (Málaga) España
gps: 36°45'04.4"N 5°10'46.4"W

More information:
www.descalzosviejos.com eller info@descalzosviejos.com