10 Populære restauranter for vegetarianere i Spania

Det er ikke noen tvil om at det til tider kan være vanskelig å være vegetarianer i Spania, og ikke rent sjelden er det en direkte utfordring å finne et godt sted hvor det serveres retter tilpasset disse. I Spania spises det mye kjøtt, og majoriteten av de spanske rettene inneholder som regel alltid enten kjøtt, fisk eller fugl som en av hovedingrediensene. Selv om stadig flere spanjoler nå også velger å bli vegetarianere og veganere, så har ikke de spanske restaurantene og butikkene fanget opp denne trenden ennå, i hvert fall ikke på samme måte som vi ofte er vant til hjemme i Norge.

Hvis man er vegetarianer eller veganer, og ofte på reisefot, kan det være vanskelig å holde oversikten over hvilke serveringssteder som briljerer innen vegetarisk matkunst, spesielt hvis man kommer litt ut i verden. Som for eksempel til Spania, hvor det kan være langt mellom de kokkene som også tenker på de som leter etter helt kjøttfrie retter, så rådet må være å gjøre sine undersøkelser før man velger feriested, så man slipper å løpe rundt halve dagen bare for å finne noe anstendig å spise.

Her har vi imidlertid funnet ti gode restauranter med vegetarretter på menyen, og skulle du kjenne til noen andre som ikke er med i denne oversikten, eller har andre innspill rundt gode restauranter som serverer vegetariske retter hører vi gjerne fra deg om det. Men nå til våre favoritter:

1.) Restaurante Ana Eva

Ana Eva

Ana Eva er egentlig en slags lokal kro, men blir likevel ansett av mange som å være områdets vegetariske perle. Restauranten ligger i nærheten av Valencias botaniske hage og lokalene er svært hyggelige og autentiske. Her serveres det måltider for alt fra vegetarianere til dem som ikke tåler gluten (glutenfritt), og ønsker man noe helt spesielt kan det sikkert også ordnes det også. Blant de mest populære rettene finner man forretter som for eksempel kroketter og tofu, som for øvrig også dukker opp som ingredienser i mange andre retter og desserter de har på menyen.

Ana Eva har også et trivelig uteområde hvor man kan sitte og nyte Valencias atmosfære samtidig som man inntar et godt måltid.

Åpent: torsdag til søndag fra klokken 13:30 til 16:00, og så igjen fra 21:00 til 23:00

Adresse: Calle Turia 49, 46008, Valencia. 963 915 369. 

Hjemmeside: Restaurante Ana Eva

2.) Restaurante Ecológico El ManáEl Mana

Restaurante Ecológico El Maná har spesialisert seg på kreative og vegetarianske retter, som tilberedes med stor kjærlighet av kokk og eier Ruth Marrero. Restauranten har en flott beliggenhet i nærheten av den gamle bydelen i Puerto de la Cruz, og er så absolutt verdt et besøk. Maten tilberedes av lokale produkter og råvarer, og krydderiene tilhører selvfølgelig årstiden man er i. Hvilket alltid bidrar til en frisk og rik smak på de ferdige rettene.

Husets pasta og de friterte grønnsakene bør selvfølgelig skylles ned med en av de lokale ølsortene, som alle kan finnes på den rikholdige listen over de forskjellige drikkene som er oppført på menyen. Velbekomme!

Åpent: onsdag til søndag fra klokken 13:00 til 16:00, og deretter fra klokken 19:00 til 22:00

Adresse: Calle Mequinez 21, 38400, Puerto de la Cruz, Teneriffa. 922 372 474.

Hjemmeside: Restaurante Ecológico El Maná

 

3.) El Curry Verde - Restaurante Vegetariano

Curry Verde

El Curry Verde er en vegetarisk restaurant og som navnet antyder så er matstilen, restauranten og de som står bak både "grønne" og nytenkende. Sted slo dørene opp i 2011, og vil man finne de beste Pad Thai rettene i Baskerlandet så er dette stedet man skal gå. I motsetning til mange andre restauranter i Hondarribia så er menyen først og fremst beregnet på vegetarianere og alle rettene er tilsatt smakfulle og duftende urter og krydderier som etterlater en sterk ettersmak hos mer enn bare smaksløkene.

Åpent: tirsdag og torsdag fra klokken 13:00 til 15:30, og så fra klokken 20:00 til 22:00. Fredag og lørdag fra klokken 13:00 til 15:30, og så igjen fra klokken 20:00 til 22:30. Onsdag og søndag serveres det kun lunsj mellom klokken 13:00 og 15:30.

Adresse: Calle Santiago Kalea 67, 20280, Hondarribia. 943 537 779.

Hjemmeside: El Curry Verde

4.) Bon Lloc Restaurant

Bon Lloc

Bon Lloc var den første vegetariske restauranten av sitt slag på Mallorca og åpnet dørene allerede så tidlig som i 1978. På den tiden var det nesten utenkelig å være veganer, og det å drive et kjøkken helt uten hverken egg, honning eller andre melkeprodukter ble av svært mange sett på som tilnærmet latterlig. I dag finner man mange gode retter i restauranten, blant annet en god fire-retters meny til lunsj, og etter solnedgang sørger kokken Tony Rodriguez for at det tilbys et bredt utvalg av både veganske og vegetariske mesterverker. Befinner man seg på Mallorca på ferie, er det virkelig å anbefale man setter av litt tid og legger turen innom Bon Lloc, selv om man ikke selv er hverken veganer eller vegetarianer.

Åpent: Mandag til lørdag er det lunsj fra klokken 13:00 til 16:00, og torsdag til lørdag også middag fra klokken 20:00 til 23:00.

Adresse: Calle San Feliu 7, 07102, Palma de Mallorca. 971 718 617

Hjemmeside: Bon Llocs

5.) Sanissimo Healthy Fast FoodSanissimo

En gang i tiden var hurtigmat gjerne synonymt med søppelmat, men slik behøver det ikke lenger å være. Og besøker man hurtigmatrestauranten Sanissimo i Madrid, ser man hurtig at dette heller ikke lenger stemmer. Sanissimo har nemlig spesialisert seg på å lage hurtige, men likevel sunne, retter, det hele sofistikert og selvfølgelig tilrettelagt for den vegetariske smak. Så hvis man først er på tur i Madrid, og ønsker litt påfyll uten å bruke alt for mye tid på de forskjellige restaurantene, så er Sanissimo så absolutt et sted man bør besøke. 

Åpent: Mandag, onsdag, torsdag og søndag fra klokken 08:00 til 24:00 og fredag og lørdag fra klokken 08:00 til 02:00

Adresse: Calle San Vicente Ferrer 28, 28004, Madrid. 917 864 709.

Hjemmeside: Sanissimo

6.) Fang i Aram

Fang i Aram

Først kom den økologiske butikken i år 2004 og bare et år senere fulgte man opp med et yogasenter. Spoler vi så frem til år 2014 finner man den sunne Fang i Aram familien på Menorca, og de har mye å være stolte over. For å bruke fotballterminologien så har de begått en såkalt "hat-trick" ved nå også å åpne en restaurant hvor det serveres frokost med bakverk og muffins, og til lunsj kan man nyte globalt inspirerte retter med mye smak og karakter. Her kan man ta del i smaker som byr på alt fra Marokkansk couscous til Japansk sushi.

Åpent: mandag til torsdag fra klokken 11:00 til 16:30 og fredag til lørdag fra klokken 11:00 til 17:00 og så igjen fra klokken 19:30 til 23:30

Adresse: Calle Gabriel Marti i Bella 11, 07760, Ciutadella. 971 384 871.

Hjemmeside: Fang i Aram

7.) Teresa Carles

Teresa Carles

Leter du etter et summende sted i Barcelona hvor du kan sitte ned i folkemylderet og nyte en bedre lunsj? Teresa Carles har funnet et sted med en misunnelsesverdig beliggenhet i den sentrale delen av byen, og med sin lojale og kjærlige kundekrets har hun klart å bygge opp et sted som etterhvert har skapt seg sin egen atmosfære som har gitt det tilnærmet kultstatus.

Teresa Carles har spesialisert seg på det såkalte MedVeg konseptet og man kan føle seg trygg i dette koselige miljøet samtidig som man også kan forvente seg noe både nyskapende og interessant. Teresa åpnet sin første restaurant i Lleida allerede i 1979, så det ligger mye erfaring og kunnskap bak denne besøkelsesverdige restauranten.

Åpent: daglig fra klokken 9:00 til 23:30.

Adresse: Calle Jovellanos 2, 08001, Barcelona. 933 171 829. 

Hjemmeside: Teresa Carles

8.) Restaurante Organico KimpiraKimpira

Orga Kimpira har fått sitt navn etter det japanske uttrykket som betyr "Den Gyldne Freden". Ifølge orientalsk mytologi kan "Den Gyldne Freden" kun oppnår når alle har spist og drukket godt og er vel mette og bedagelige. Dette japanske kjøkkenet finner man i det sentrale Valencia, og det er interessant å vite at restauranten har sin egen urtehage hvor de henter alt de trenger til å krydre maten de serverer. Et annet interessant poeng er å vite at Orga Kimpira også tilbereder alle rettene sine med en såkalt "slow-food" filosofi, hvor det legges ekstra mye vekt på tanken bak og kjærlighet til hver enkelt rett. En slags "Mindfulness" innen restaurantbransjen kan man si.

Åpent: daglig fra klokken 13:30 til 16:30 og også fra 20:30 til 24:00 på lørdag. 

Adresse: Calle Convento San Francisco 5, 46002, Valencia. 963 923 422

9.) Twist Vegetal

Twist Vegetal

Det skulle være vanskelig å tenke seg enn mer "no-go" sone for vegetarianere enn Asturia i Spania, et sted hvor kjøtt er så integrert i den gastronomiske kulturen at man ikke en gang i sine villeste fantasier kan komme på bare én enkelt vegetarisk rett med opphav fra området. Likevel har Gijón s Twist Vegetal valgt å åpne dørene for denne kundegruppen, og reklamerer stolt med sine alternativer til de mer tradisjonelle rettene fra egnen. Her kan man finne både vegetariske og veganske retter tilberedt i tradisjonell stil, med fylte grønsaker og mye salat. En svært populær rett man burde bestille hvis man besøker restauranten er den arabiske salaten, som inneholder mye nøtter og tørket frukt.

Åpent: mandag til fredag fra klokken 7:30 till 15:00 og lørdag til søndag fra klokken 9:00 til 16:00.

Adresse: Calle San Bernando 18, 33201, Gijón. 984 190 951.

10.) Zoe Food Las Palmas

Zoe Food Las Palmas

En av de beste vegetariske restaurantene i Spania regnes blant mange for å være den lille hipsterkafeen Zoe FoodLas Palmas. Her er det kokken Kathrin og vertinnen Celia som styrer, i hva som må betegnes som en liten kulinarisk perle. Begge snakker flytende engelsk, men det er ikke så ofte man får anledning til å hilse på Kathrin, da hun som oftest er travelt opptatt inne på kjøkkenet, hvor hun skaper spennende italiensk inspirerte godbiter, eller simpelthen bare eksperimenterer med andre smaker og råvarer. Celia derimot ser man nesten hele tiden, der hun svinser rundt og hjelper alle med å føle seg velkomne. Hun strekker seg langt i å yte personlig service, og man skal ikke være redd for å spørre henne til råds om menyen hvis man er i tvil om hva man bør bestille. Ellers er ukens rett alltid en sikker vinner, så bestill, len deg tilbake og slapp av som om du var hjemme, for det gjør alle stamgjestene. I denne lille beste vegetariske restauranten i Las Palmas.

Åpent: Mandag til fredag fra klokken 8:30 til 20:30 og lørdag til søndag fra klokken 10:00 til 16:00.

Adresse: Calle Domingo J Navarro 35, 35002, Las Palmas på Gran Canaria. 928 586 507.

Hjemmeside: Zoe Food Las Palmas

Les mer om de 10 beste tapasbarer i Malaga for mer inspirasjon om vegetarisk gastronomi på Costa del Sol.

Gå heller ikke glipp av vår populære artikkel om vegetariske restauranter i Malaga hvis du ønsker mer inspirasjon om Spania

For mer informasjon om vårt rikholdige utvalg av ferieboliger i Spania.