De beste tapasbarene i Málaga

Å ”tapear” – å spise tapas – i Málaga eller andre steder i den store regionen Andalucía kan være en stor opplevelse under en ferie i Sør-Spania. Selv om tapaen er en del av all spansk gastronomi, er det særlig i Andalucía at denne matkulturen dyrkes.

 

Vi gir deg våre tips til de beste tapasbarene i Málaga slik at du kan nyte oppholdet i hovedstaden på Costa del Sol. Alle barene ligger i det historiske sentrum av byen og svært nær hverandre, – helt ideelt for en andalusisk tapasrute. Dersom noen av barene skulle være fullt besatt, kan du enkelt gå videre til neste tapasbar.

 

Cafe-Bar Mercado Atarazanas

 

Cafe-bar Mercado Atarazanas

 

Denne spesielle kafeen/baren gir ny standard for ordet "ferskt". Stedet ligger midt i hjertet av det sentrale markedet i Málaga, også kjent som Atarazanas-markedet, et sted du bør besøke hvis du leier et feriehus i Málaga og er lidenskapelig opptatt av gastronomi.

 

Baren tilbyr sine forbipasserende det beste innen ferske matvarer. Et unikt og travelt sted med en spesiell atmosfære og med smaker og teksturer av tapas i lett blanding. Til tross for at det finnes nok av stoler, vil du trolig bli stående på beina og slite med å høre hva folk sier.

 

Anbefalinger:

 

Stedets stekte fisk, boquerones, ansjos, blekksprut, reker på spyd og pulpo. Helt fantastisk.

 

Åpningstider:

 

Fra kl. 09.00 til 15.00, mandag til lørdag. Søndager stengt.

 

Adresse:

 

Mercado de Atarazanas, Calle Atarazanas 10, Málaga

 

El Refectorium Catedral


El Refectorium Catedral Malaga

 

Paco Ramírez åpnet det første originale Refectorium i 1972 i området La Malagueta, en av de mest populære stedene å leie ferieleilighet i Málaga sentrum. Restauranten regnes i dag som en av de beste innenfor det malagueñske kjøkkenet. De tre barna til Paco; Curri, Belen og Sergio driver for tiden de tre familierestaurantene: Refectorium El Campanario (kåret til den beste restauranten i Málaga), Refectorium La Malagueta og Refectorium La Catedral.

 

Den sistnevnte ligger rett foran katedralen og åpnet i april 2013. Den fikk raskt ry som en av de beste restaurantene i sentrum.

 

Sergio Ramírez, det yngste barnet i familien, leder denne restauranten og velger personlig de beste ingrediensene som daglig tilbys i restauranten. Fersk fisk fra Málaga-bukta, røde reker fra Garrucha i Almería, lam fra Burgos eller rød tunfisk fra Barbate. Alltid vennlig atmosfære og god plassering.

 

Anbefalinger:

 

Stuinger, svart ris, hjemmelagde croquetas, ajoblanco og særlig all slags fisk stedet anbefaler. Prøv også stedets berømte russiske salat. Den brede vinmenyen rommer viner fra hele Spania og selvsagt fra Málaga-provinsen med sine Ronda-viner.

 

Åpningstider:

 

Fra kl. 13:00 til 17:00 og fra kl. 20:00 til midnatt. Stengt søndag kveld og mandager.

 

Adresse:

 

Calle Postigo de los Abades 4, Málaga, tlf.: +34 952218990

 

Taberna Uvedoble


Taberna Uvedoble i Málaga

 

En liten perle av en tapas-taverna eller -bar i det historiske sentrum av Málaga. Mange matkritikere mener stedet representerer en ny generasjon av "gastrobarer" eller "gastrotapas". Den minimalistiske og moderne innredningen beveger seg bort fra de tradisjonelle andalusiske tapasbarene.

 

Her er det rent, lyst og moderne. Bak stedet står Willie Orellana, en ung mann med en lysende framtid. Han har skapt et kvalitetsmessig, men uformelt kjøkken, som baserer menyen på tapas, og små og større rasjoner.

 

Anbefalinger:

 

Hans tunfisk-tataki med porra (kald tomatsaus) fra Antequera er en av hans stjerneretter. Russisk salat med reker, torsk med poteter og alioli de piquillos (hvitløksmajones og paprika) eller svarte nudler med blekksprut fra Málaga er andre retter du bør prøve.

 

Åpningstider:

 

Fra mandag til søndag kl. 12:00 til 16:00 og kl. 20:00 til 24:00

 

Adresse:

 

Calle Cister 15, Málaga, tlf.: +34 951248478

 

"KGB" – Kisko Garcia Bar

 

KGB-restauranten i Málaga

 

Denne tapasbaren ble skapt av Dani García, én av de mest ettertraktede kokkene i Spania og høyt elsket av lokalbefolkningen i Málaga. Etter to års drift hadde stedet skapt seg et godt navn. Imidlertid overlot Dani García stedet til en annen kjent kokk, Kisko García som fra før hadde stjernerestauranten El Choco i Córdoba.

 

García-etternavnet er for øvrig nærmest blitt synonymt med god spansk gastronomi, og i Málaga står en annen kokk med samme etternavn, Jose Carlos García, bak en annen kjent restaurant, "El café de París". Kisko kaller KGBs kjøkken "canalla y callejera" (norsk: "skurk og gata, noe i retning av ”røff gatemat”) – en litt merkelig gastrobar.

 

Menyen er svært variert og tilbyr en autentisk gastronomisk reise, fra de fantastiske flamenquines (frityrstekt kjøtt som ligner en pølse) fra Córdoba til tortilla av småreker fra Cádiz, til asiatisk mat som Peking Express eller vårruller.

 

Adresse:

 

Calle Fresca, 12, Málaga, tlf.: +34952 22 68 51

 

Bodega-baren El Pimpi


Bodega-bar El Pimpi i Málaga

 

El Pimpi er en institusjon i Málaga. Når du lurer på hvor du skal spise tapas i Málaga, dukker denne ikoniske baren gjerne opp i tankene dine. Eierne av El Pimpi har for øvrig et nært forhold til turisme og den populære kampanjen ”Sabor a Málaga” (”Smaken av Málaga”).

 

Miljøet, atmosfæren og stedets historie gjør denne bodegaen til en ”må-se-attraksjon”. Om sommeren kan du nyte de lange nettene på uteserveringen med et glass med vin fra Málaga-provinsen og med utsikt over Alcazaba og det romerske teatret. Et veldig populært sted i Málaga, godt besøkt av alle slags turister og av Málaga-folk 365 dager i året.

 

Åpningstider:

 

Mandag til søndag fra kl. 10.00 til 03.00

 

Adresse:

 

Calle Granada 62, Málaga, tlf.: +34952228990

 

Bodegaen el Gallo

 

Bodeguita el Gallo i Málaga

 

Bodeguita el Gallo ligger på Calle San Agustín, et av de mest pittoreske områdene i Málaga sentrum og et steinkast unna Picasso-museet.

 

Dette er en familierestaurant der Pepe Vega holder fast på matoppskrifter som har gått i arv i generasjoner, enkel og sunn mat til rimelige priser.

 

Anbefalinger:

 

Magert kjøtt med tomat, knuste egg med skinke, hjemmelagde flamenquines, croquetas (frityrstekte små ”boller”) med ulike former for stuing og Malaga-viner.

 

Åpningstider:

 

Fra mandag til lørdag fra kl. 12:00 til 16:00 og kl. 20:00 til 00:00; Søndager kl. 12:00 til 16:00

 

Adresse:

 

Calle San Agustín 19, Málaga, tlf.: +34654553963

 

Cervecería Los Gatos

 

Cerveceria Los Gatos i Málaga 

De vakre malte takene og det åpne kjøkkenet ønsker deg velkommen til Cervecería (”bryggeriet”) de Los Gatos. Dette er en av byens mest kjente tavernaer for tapas, strategisk plassert midt i hjertet av det historiske sentrum av Málaga, på La Plaza Uncibay.

 

Stedet er vurdert som en av de beste tapasbarene i Málaga, særlig også fordi servicen her er rask og hyggelig. Be om en drink, og du får en gratis tapa.

 

Cerveceria Los Gatos drives av Miguel. Etter å ha drevet en annen tapasbar med samme navn i Madrid i mer enn 30 år, bestemte han seg for å ta baren med tilbake til hjembyen og åpnet cerveceria´en i 2012.

 

Anbefalinger:

 

Laks med geitost og karamelliserte løk, reker med alioli og tapas servert på en skive brød (”montaditos”).

 

Åpent:

 

Mandag til søndag kl. 11:00 – 01:00

 

Adresse:

 

Plaza Uncibay 9, Málaga, tlf.: +34952222340

 

Cortijo de Pepe

 

El Cortijo de Pepe i Málaga

 

Cortijo de Pepe har bestått tidens test, for dørene ble åpnet for mer enn 40 år siden, rundt 1971. Stedet ligger på Plaza de la Merced og er et en av favorittsteder for tapas for mange mennesker i Málaga. En bar uten blomster med tradisjonell andalusisk mat og eksepsjonelle tapas til svært rimelige priser.

 

Anbefalinger:

 

Stedet er kjent for sine montaditos de lomo (svinefilet på brødskive), piquillo-pepper (stekte paprika), bønner med skinke og det brede utvalget av iberiske oster og skinke.

 

Åpent:

 

Fra mandag til søndag kl. 12:30 til 16:00 og kl. 20:00 – 01:00. Stengt tirsdager.

 

Adresse:

 

Plaza de la Merced 2, Málaga

 

El Tapeo de Cervantes

 

El Tapeo de Cervantes i Málaga

 

El Tapeo de Cervantes ligger ved siden av Cervantes-teatret, er en av de mest populære tapasbarene i Málaga, og samtidig en av de minste. Med plass til bare 28 gjester, er det lurt å bestille plass på forhånd. Det er vel verdt å prøve dette kjøkkenet. Maten er utmerket.

 

Tapeo de Cervantes er også et populært sted blant turister. Baren har nå åpnet en annen restaurant med samme meny og vinkart, rett rundt hjørnet, og her er det også bedre plass.

 

Anbefalinger:

 

Iberisk skinke og tradisjonell manchego-ost, hjemmelagde kylling-kroketter med ananasmarmelade, porra antequerana (tradisjonell tomatsuppe fra Antequera), ristet brød med ansjos, sardin og laks, eggerøre med røkelaks og spinat.

 

Adresse:

 

Calle Cárcer 8, Málaga, tlf.: +34952609458

 

Kart - De beste tapasbarene i Málaga