Sortert etter: Málaga by

De 10 beste tapasbarene i Malaga

Malaga formelig vrimler med tapasbarer, og vi presenterer her noen av våre forslag til hvor du finner de beste spisestedene i Solkystens hovedstad.

Alle barene ligger innenfor gangavstand i Malagas sentrum, så man kan uten problemer fint prøve flere av dem på en enkel aften!

Cafe-Bar Mercado Atarazanas

Cafe-bar Mercado Atarazanas er en genistrek. Jeg fikk anbefalt denne baren av en spanjol jeg tilfeldigvis kom i snakk med på en restaurant og den viste seg i høyeste grad å leve opp til forventningene. Den ligger i det bakerste hjørnet i den sentrale markedshallen, hvor man for øvrig også finner Malagas største marked, Atarazanas. Den er derfor et opplagt stoppested når man skal samle energi til den store turen rundt på markedet eller bare skjemme bort seg selv litt etter noen vel overståtte innkjøp.

Atmosfæren er avslappet og hyggelig. Når der er travelt på markedet - særlig lørdag rundt middagstid - er det en hektisk stemning av liv og glade dager, og man må kunne gjøre oppmerksom på seg selv hvis man skal kunne bli betjent. I løpet av uken ellers er det mere rolig og man kan sagtens få en sitteplass i baren.

Alle barens råvarer kommer fra markedet, så man kan være helt sikker på at både skalldyr og grønsaker er helt friske! Det kan derfor også være en vis variasjon i utvalget av tapas, litt avhengig av hvilke råvarer som er tilgjengelige nettop den dagen man er der. Prisene er mer enn rimelige, omkring 3 euro per tapas.

Rett over for Cafe-bar Mercado Atarazanas ligger den nyere baren El Yerno, som stort sett har det samme på menyen, men i tillegg også tilbyr enkelte kjøttretter.

Anbefalinger: fritert fisk (Pescado frito), eller grillet (a la plancha) ansjos (Boquerones), blekkspruteringer (Calamares), grillet kulmule med hvitløk og persille (Rosada a la plancha), bruschetta med reker (Brocheta de gambas), og ikke minst spydene med lettstekt tunfisk eller reker (Pinchito de atún/gambas) er fantastiske. 

Åpningstider: 9.00-15.00. Søndag lukket.

Adresse: Mercado de Atarazanas, Calle Atarazanas 10, 29005 Málaga.

El Refectorium Catedral

Det originale Refectorium åpnet for første gang dørene i 1972 i området La Malagueta. Restauranten har lenge blitt betraktet som en av de ledende innen det malaganske kjøkkenet.

Den nyere lillesøster, El Refectorium Catedral, ligger som navnet tilsier like over for katedralen. Den åpnet dørene i april 2013 og har hurtigt skapt seg et formidabelt ry og lever godt opp til sin storebror, som nå er omdøpt til El Refectorium Malagueta.

Maten er enestående, og råvarene utvelges personlig av restaurantens eier,  Sergio Ramírez. Fisk fra Malagas kyster, Garrucha-reker fra Almería, lam fra Burgos og rød tunfisk fra Barbate.

Anbefalinger: "Guiso de bacalao con garbanzos" (gryterett med torsk og kikerter), "Arroz negro con sepia" (blekksprut med ris farget av blekk), "Croquetas caseras con jamón ibérico" (hjemmelagde kroketter med iberisk skinke), "Ajo Blanco" (kald, kremet suppe laget av hvitløk og mandler). 

Åpningstider: 13:00-17:00 og 20:00-24:00. Lukket søndag ettermiddag samt mandag. 

Adresse: Calle Postigo de los Abades 4, 29015 Málaga // 0034 952218990

Taberna Uvedoble

Taberna Uvedoble er en liten bortgjemt perle i sentrum av Malaga, og du passerer den lett uten å oppdage den. Spanske matanmeldere refererer ofte til Taberna Uvedoble som en del av den nyeste generasjonen med såkalte "gastrobarer" eller "gastrotapas". Den minimalistiske, lyse innretningen ligger langt fra den tradisjonelle, andalusiske bar. 

Anbefaling: "Tataki de atún con porra Antequerana" (tunfisk med den klassiske kremede tomat og hvitløksuppe fra Antequera) er blant barens stoltheter og må så absolutt prøves. "Ensaladilla Rusa con gambas" (majonesesalat med poteter og reker), "Bacalao con patata y alioli de piquillos" (torskefisk med poteter, hvitløksmajones og paprika), "Fideos negros con calamaritos de Málaga" (sorte nudler med blekksprut). 

Åpningstider: 12:00-16:00 og 20:00-24:00. Søndag lukket.

Adresse: Calle Cister, 15 29012, Málaga // 0034 951248478.

Se Taberna Uvedobles hjemmeside.

Manzanilla

Manzanilla er litt av en ener. Konseptet er utviklet av ingen ringere enn Michelin-kokken Dani Garcia (må ikke forveksles med Malagas Michelin-kokk José Carlos García, som har restauranten på Muelle Uno), og restauranten åpnet til stor festivitas i juni 2012. Et halvt års tid senere ble det også åpnet en filial i New York.

Manzanilla har fokus på god kvalitet og ikke minst kreativitet, så de tradisjonelle tapasene har fått en innovativ twist. Ryggraden i konseptet er at de spanske tapasene kombineres med et utvalg av amerikanske klassikere som hamburgerere, hotdogs og tacos - naturligvis også disse med en twist! Det kan ikke forklares, det må bare prøves. Alt serveres i solide tapasstørrelser.

Dani Garcia er best kjent for sine nostalgiske smaker kombinert med moderne teknikker og han var den første kokk som brukte flytende nitrogen i sitt kjøkken. Han kaller selv stilen sin for "cocina contradicion", som best kan oversettes med enten "tradisjonell kokekunst" eller "mat med motsigelse", hvilket fint beskriver den atypiske sammensetning av tapas og amerikansk junkfood - i en ytterst delikat versjon!

Anbefaling: “Gazpacho de cerezas” (den klassiske grønnsaksuppen, nå laget av kirsebær), “Boquerones en vinagre”, (ansjos i eddik, servert i dåse!), den berømte “Burger bull” (en liten hamburger med kjøtt av oksehale) samt "Flamenquín" (panert svinekjøtt rullet sammen rundt ost og sopp), "Tacos de piña" (en lett dessert med små stykker av ananas i anis).

Åpningstider: 13.30-16.30 og 20.00-24:00 (søndag kun til klokken 16).

Adresse: Calle Fresca, 12. 29015 Málaga // 0034 952226851. 

La Cocina Málaga

 

Kjøkkenet fyller det meste i denne minimalistiske baren, som ikke rommer mer enn et par enkle høydebord.

Kokken Pachu Barrera byr på tradisjonelle retter med en moderne vri som virkelig får tennene til å løpe i vann. Den åpne kjøkkenløsningen gjør det dessuten mulig for gjestene å følge med på mesteren mens han forberedet måltidet.

Anbefaling: "Foie con higos y miel" (paté med fiken og honning), "Croquetas" (mange varianter, prøv for eksempel kroketter med reker), "Lomo de orza" (svinefilet fra Ciudad Real), "Tartar de salchichón con pasas y miel de caña" (salamitartar med rosiner og honning). 

Åpningstider: 13:00-16:00 og 20:00-24:00. Søndag lukket.

Adresse: Calle Duque de la Victoria 5, 29015 Málaga // 0034 952602149. 

Bodega-bar El Pimpi

Bodega-bar El Pimpi er litt av en institusjon i Malaga, og El Pimpi sender ofte representanter når Malagas turistråd reiser rundt til internasjonale messer rundt om i verden. Restauranten er kjent for sine Malagaviner, og grupper med spanjoler møtes gjerne for å nyte en flaske av husets vin. 

Maten på El Pimpi er ikke så spektakulær som på mange andre av de nevnte barene, men de store lokalene med mørke tremøbler, hengeplanter og tradisjonell utsmykning er helt unik. Den nye, store utendørs terrassen er perfekt til en drink og en snack på en lun sommerkveld, med utsikt til borgen Alcazaba og ruinene etter det romerske teateret.

Hver torsdag er det levende flamenco-musikk på El Pimpi, og en gang i mellom er restauranten også vert for forskjellige velgjørenhetsmiddager og andre kulturelle arrangementer.

Anbefaling: en av de søte Malaga-vinene (hvis du ikke er til det helt søte kan du be om en "pintado", en blanding av søt og tørr vin), salater, ost og skinke, samt et bredt utvalg av "Tostas" og  "Molletitos" (mini-sandwiches). "Surtido de tostas Pimpi", "Bacalao y salmorejo" (fisk og tradisjonell kremet tomatsaus) og "Queso de cabra" (geitost) er blant våre favoritter.

Åpningstider: 10.00-03.00. Tirsdag lukket.

Adresse: Calle Granada, 62, 29015 Málaga // 0034 952228990

Besøk El Pimpis hjemmeside.

Les mer om Malagas viner og El Pimpi.

Bodeguita el Gallo

 

Bodeguita el Gallo ligger i et av de mest hyggelige områdene i hele Malaga, et knapt steinkast fra Picasso-museet. Det perfekte stedet å holde en liten pause under sightseeingen. 

Restauranten bestyres av Pepe Vega og hans familie, og maten er basert på oppskrifter som har vært i familien i generasjoner. Det er fokus på simpel men smakfull mat til rimelige priser.

Anbefaling: "Magro con tomate" (svin i tomatsaus), "Huevos rotos con jamón" (speilegg med skinke og spansk tortilla), "Flamenquines caseros" (svinekjøtt rullet sammen rundt forskjellige typer fyll), "Croquetas de puchero" (kroketter fylt med kikerter) "Vinos de Málaga" (lokal søt vin).

Åpningstider: mandag til lørdag klokken 12:00-16:00 og 20:00-24:00. Søndag klokken 12:00-16:00.

Adresse: Calle San Agustín 19, 2015 Málaga // 0034 654553963. 

Cerveceria Los Gatos

En utstoppet okse, flotte dekorerte tak og et åpent kjøkken byr deg velkommen i Cerveceria Los Gatos. Denne baren er gang på gang utnevnt til å være blant Malagas beste. Servicen er på topp og roses for å være både hurtigt og vennlig. På Cerveceria Los Gatos får man også en gratis tapas med til hver drink.

Cerveceria Los Gatos bestyres av Miguel, som etter å ha drevet en suksessfull tapasbar i Madrid i over 30 år valgte å ta konseptet med seg til Malaga våren 2012. Navnet "Los Gatos" er et kjent kjælenavn for Madrids innbyggere, på samme måte som folk fra Malaga kalles "boquerones".

Anbefaling: "Salmón con queso de cabra y cebolla caramelizada" (laks med geitost og karamelliseret løk), "Gambas con alioli" (reker med hvitløksmajones), "Montadillos" (små sandwhicher - prøv for eksempel den med ansjos og tomat eller den med svinefilet og paprika).

Åpningstider: Alle dager klokken 11:00-01:00

Adresse: Plaza Uncibay 9, 29008 Málaga // 0034 952222340

Cortijo de Pepe

Tradisjonell andalusisk mat, når det er på sitt beste. Cortijo de Pepe ligger med utsikt til Plaza de la Merced og er en betrodd favoritt blant de lokale. Det er ingen dikkedarer, "bare" riktig lekre tapas til en rimelig penge! 

Cortijo de Pepe åpnet første gang i 1971, så det er et sted med erfaring og historisk ballast.

Anbefaling: Baren er kjent for sine "Montaditos de Lomo" (sandwhich med svinefilet), "Pimiento del Piquillo" (stekte paprika), "Habas con jamón" (bønner med skinkestykker). Baren har også et bredt utvalg av ost og iberiske skinker.

Åpningstider: Onsdag til mandag klokken 12:30-16:00 og 20:00-01:00. Tirsdag lukket.

Adresse: Plaza Merced, 2, 29012 Málaga // 0034 952224071

Se Cortijo de Pepes hjemmeside (på spansk).

El Tapeo de Cervantes

El Tapeo de Cervantes ligger ved siden av Malagas store teater, Teatro de Cervantes. Det er en av Malagas mest populære barer, men også en av de minste med plass til knapt 30 personer, så det er ofte fullt hus. Det anbefales derfor å reservere bord på forhånd, samt å komme tidlig (helst før klokken 20) eller væpne seg med masse tålmodighet - helt i den spanske ånd.

Bestyreren Gabriel Spatz er en argentiner som ankom til Malaga i 2008 og taler adskillige språk. Tjenerne snakker alle engelsk (mer eller mindre) og de elsker å skryte av det. El Tapeo de Cervantes er derfor ekstra populær blant utlendinger.

Der er nettopp åpnet en søsterrestaurant like rundt om hjørnet som har noe mere plass. Restaurantene har omtrent samme meny og vinkort, så hvis El Tapeo er full, så gå rundt om hjørnet til Calle Álamos og besøk El Meson de Cervantes i stedet for.

Anbefaling: "Ibérico  y queso manchego" (iberisk skinke og den tradisjonelle manchego-ost), "Croquetas caseras de Pollo con mermelada de Piña" (kyllingekroketter med ananasmarmelade), "Porra Antequerana" (tradisjonell tomatsuppe fra Antequera), "Tostas de anchoas, salmón  y sardinillas" (brød med ansjos, sardin og laks), "Revuelto de salmón y espinacas" (eggerøre med røkelaks og spinat).

Åpningstider: 13:00-16:30 og 19:30-00:30. Søndag kun kveldsåpent. Mandag lukket.

Adresse: Calle Cárcer, 8, 29008 Málaga // 0034 952609458

Besøk Tapeo de Cervantes' hjemmeside (på spansk).


Del artikkel

Kommentarer

X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.


I have read and accept the privacy policy
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her