Fem dyrevennlige spanske feriedestinasjoner

Å skulle ta avskjed med familiens kjæledyr kan være noe av det vanskeligste man gjør, selv om det bare dreier seg om noen få uker i forbindelse med ferie. Heldigvis er det ikke alltid nødvendig å etterlate dyrene sine hjemme mens man selv reiser utenlands, og her presenterer vi fem spanske feriedestinasjoner som mer enn gjerne ønsker Passopp eller Pus velkommen.

Alicante

Alicante promenaden

Alicante er den nest største byen i Valencia, og er betraktelig mer en ordinær storby enn et feriested. Byen har også mange parker, noe som gjør den attraktiv for blant annet hundeeiere da det er rikelig med luftemuligheter stort sett over hele byen.

En annen fordel er klimaet. Varmt om sommeren, men mild om vinteren. Og skulle solen bli for varm, finnes det rikelig med skyggefulle steder man kan søke ly i. Spesielt promenaden og hovedgaten Explanada de España er godt egnet å spasere på, med sine fire rekker av palmetrær som kaster skygger over stort sett hele gaten.

Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera

Mange av Spanias strender er hundefrie, men Chiclanas mest berømte strand, La Barrosa, ønsker menensket beste venn velkommen. Filosofien som ligger til grunn for dette, er at den over 6 kilometer lange sandstranden er stor nok for alle. Også hunder.

Et annet sted hvor du trygt kan la kjæledyret ta ledelsen i Cádiz kommunen er Parque Forestal Municipal Pinar del Hierro y de la Espartosa. Et hav av grønt, og fullt av trær som carob, eik og oliven. Sørg bare for at du ikke går deg vill, så hold deg til turstiene.

Estepona

Estepona promenaden 

Estepona, med sitt gunstige klima og nærhet til Gibraltar Airport, tiltrekker mange turister fra hele verden. Derfor er det heller ingen overraskelse når man oppdager at mange har tatt sine kjæledyr med seg på ferie. Å finne en lekekamerat til kjæledyret ditt kommer derfor ikke til å blir noe problem i denne populære delen av Costa del Sol.

Ta turen innover i landet i retning av Casares, hvor du passerer byens industripark. Ikke bekymre deg så mye over det, for 5 kilometer senere vil du se en avkjøring mot Parque Los Pedregales. Her vil du se inngangsporten til det fantastisk grønne landskapet Estepona har å tilby.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera utsikt 

Tenk på Andalusia og du tenker sannsynligvis på de deilige sandstrendene på Costa del Sol, ikke sant? Jerez er områdets femte største by, og ligger midt i hjertet av det Andalucianske landbruksdistriktet, noe som gjør at hele området har rikelig med grønne lunger som både du og kjæledyret ditt kan kose dere i.

Tossa de Mar

Tossa de Mar beach 

Tossa del Mar er en av Costa Bravas opprinnelige feriesteder, og definitivt et sted man kan ta med seg kjæledyrene sine. Faktisk er Tossa del Mar så dyrevennlige, at byen ble den første i Spania som forbød tyrefekting. Det skjedde i 1989, men du skal ikke bekymre deg for kjæledyret ditt. De har ikke forbudt hjørnetenner eller værhår.

Her er noen tips om hvor du kan ta med deg kjæledyrene dine på ferie i Spania. Bare husk alle vaksiner og reisepass før du reiser hjemmefra.