7 ideer til en aktiv ferie i Andalusia

Nye undersøkelser viser at vi nordmenn i stadig økende grad ønsker å være aktive i ferien. Vi vil med andre ord aktiveres fremfor å tilbringe hele ferien i horisontalen, og vi vil selv være med på å skape den underholdningen vi ønsker i stedet for å bare få den servert på et sølvfat.

Her er sju gode forslag til hvordan man kan holde en aktiv ferie i Spania. I denne artikkelen tar vi utgangspunkt i den sydspanske regionen Andalusia, men de fleste av disse aktivitetene finnes også mange andre steder i Spania.

1. Vandreturer

Montes de Malaga

Montes de Malaga

Sydspania er spekket med fjell som er perfekte til mange gode vandreturer. De fleste steder er det eneste utstyret du behøver et par gode sko og rikelig med vann, men der er bestemt også flere utfordringer å finne for de mer erfarne vandrerne.

Fjellene bak Malaga by er spanjolenes eget yndlingssted å tilbringe en søndag i. Her er den mest storslåtte utsikt over kysten og Middelhavet, her er naturskjønne piknikområder og hovedveien er flankert av talløse restauranter som serverer tradisjonell og vellaget mat. Og så er det selvfølgelig også her endeløse vandreruter i idylliske omgivelser!

Les mer om vandreruter i Montes de Malaga her.

Benalmádenas fjell

Vandring Benalmadena Rute 2

Litt vest for Malaga by ligger en perlerekke av fine landsbyer spredt ut over fjellsidene. Dette området er ideelt til både korte og lange vandreruter, og man kan gå direkte opp i fjellene fra blant annet Mijas og Benalmádena Pueblo.

Se de 6 storslåtte vandrerutene i Benalmadena.

På eventyr i Monachil

Reiser man lenger vestover, til Granada, kommer man ikke utenom Sierra Nevada, som kanskje nok er mest kjent for sitt flotte skisportanlegg. Utenfor skisesongen er området til gjengjeld ideelt for vandrere, og de omkringliggende landsbyene danner et godt utgangspunkt for vandreturer.

Gå eksempelvis en tur blant hengebroer og eventyrskog i Monachil.

2. Juving - vandring i vann

Rapellering i Andalusia, Canyoning

Skal det mer krydder til på vandreturen, kan ruten legges gjennom sjøer og elver i bunnen av en kløft - såkalt juving. Her skiftevis går og svømmer man, og vanskelighetsgraden avhenger helt av hvor bratt ruten er og hvor mye vann det er i elveløpet. Juving kan godt involvere elementer av klatring og rapellering, men ikke nødvendigvis.

Les mer om juving i Andalusia.

3. Hopp på sykkelen

Bycykler til leje i Málaga

Vias Verdes

De mer flate områdene i Andalusia er ypperlige til en sykkeltur. I denne sydspanske regionen finnes en mengde uferdige og nedlagte jernbanespor, som etter hvert er lagt om til naturskjønne sykkelruter - de såkalte Vias Verdes.

Les mer om Vias Verdes her.

På landeveien

Malaga-provinsen er ytterst populær blant syklister. Man kommer svært enkelt fra by til by, og nyter utrolig vakre utsikter underveis. Vi tok toget fra Malaga by til endestasjonen Álora, og syklet deretter de 40 kilometerne det var å sykle hjem igjen.

Les mer om vår sykkeltur fra Álora til Malaga.

Byen rundt

Selv om man er på byferie, kan man stadig få både frisk luft og mosjon. Flere og flere byer tilbyr i dag utleie av såkalte bysykler som man kan leie for en billig penge. Det krever som regel en form for tilmelding, eksempelvis for en uke eller to, samt betaling av en forsikring eller et depositum.

Se hvor og hvordan du kan leie bysykler i Malaga

4. Løp, løp, løp!

Løperuter på Costa del Sol

En annen lett måte å dyrke litt mosjon på når man er på byferie - og ikke minst en fantastisk måte å utforske byen på! - er en god gammeldags løpetur. Husk bare å ta visse forholdsregler, når du løper i varmt klima (i artikkelen det linkes til nedenfor får du en rekke ekspertråd rundt det å løpe i høy varme).

Her får du fem forslag til vakre løperuter på Costa del Sol.

5. Elvepadling

Elvepadling i Benamejí Cordoba

Skal det virkelig fart over sakene, kan kanskje en tur i gummibåt ned en fossende elv være midt i blinken? Elvepadling krever styrke, mot og balanse, men i de rolige partiene i elven kan alle være med.

Les mer om vår elvepadlingstur i Benamejí, Cordoba.

6. Klø på i kajakk

I kajakk fra Burriana til Maro

Spanias sydkyst er utrolig vakker - ikke minst sett fra sjøsiden! Så grip surfbrettet, ta på båttur eller lei en kajakk. Tarifa i det vestlige Andalusia er kjent for sine gode bølger, mens de mer østlige delene av kysten er ideelle til en tur i kajakk.

Du kan blant annet padle i kajakk i nasjonalparken Cabo de Gata - les mer her.

7. På ski i Spania

Sierra Nevada - Veleta

De fleste forbinder nok Spania - og da Andalusia spesielt - med sol, strand og varme. Men faktisk er noen av de høyest beliggende fjellene i regionen dekket av snø hele vinteren til langt ut på våren en gang, hvilket gjør dem perfekte for ski og vintersportsaktiviteter . I Granada-provinsen ligger det berømte skistedet Sierra Nevada, spesielt godt kjent for sitt gode vær, lange røde løyper og hurtige snø.

Les mer om skisportsstedet i Sierra Nevada.