Fem flotte ferieturer til Spania om våren

Liker du å legge ferien til våren, eller har du bare noen fridager til overs? Da kan det være greit å vite at Spania har flere solskinnsdager enn regnværsdager om våren, så sjekk våre håndplukkede forslag til steder å reise når det er vår i luften.

Alicante

Utsikt over Alicante

Like sikkert som blomstene springer ut om våren, fylles Alicantes mange strender igjen med folk og selv om de fleste vårdagene er solrike og varme hender det riktignok iblant det kommer litt regn selv om det er sjelden. Uansett, det er større sjanse for å bli solbrent enn frossen.

Alle musikkelskere, spesielt kjennere av electronica, house, og indie, vil nyte Alicantes Spring Festival. Og på grunn av byens gunstige klima, er det et utendørs arrangement. I 2013 finner arrangement sted på lørdag den 23. mars.

Jávea

Javea

Jávea ligger vakkert til under Montgó Massif, også kjent av lokalbefolkningen som Xábia. Byen er både markedsplass og badeby og et svært populært sted både om våren og som sommeren. Det sies det er flere soltimer i Jávea enn noe annet sted i Spania.

Man kommer enklest til Jávea ved å fly til enten Alicante eller Valencia Lufthavn, og derfra er det en liten times kjøretur. Her kan du rusle rundt i gamlebyen eller spasere ned til havnen, Duanes del Mar. Eller hvis du våger, vandre inn i den 2150 hektar store nasjonalparken Montgó Nature Reserve.

Murcia

Katedralen i Murcia

Murcia beskrives ofte som en av Spanias best bevarte hemmeligheter, og selv mange spanjoler har problemer med å kunne peke ut stedet på et kart, langt færre turister. Nå skal jeg avsløre for deg hvor det ligger, nemlig helt i sør-øst, på spissen av den Iberiske halvøya. Så nå vet du det.

Ønsker du deg noen soldager i Murciaprovinsen bør du kikke nærmere på La Manga, hvor feriestedene ligger på rad og rekke langs hele Middelhavskysten. Inne i selve Murcia by bør du få med deg rådhuset, som for øvrig også inneholder en park, og du bør se Santa Maria katedralen som er unik i det den har et gotisk interiør, men barokk eksteriør.

Seville

Sevilla - Reales Alcazares

Seville regnes som en av de vakreste byene i Spania, og våren er den beste tiden å reise dit. I Seville kan temperaturen hurtig komme opp i over 50 varmegrader om sommeren, men om vinteren ligger gjennomsnittet på nærmere 15 grader.

I denne byen er det historie hvor du enn snur deg, og det legges mye vekt på å bevare den så autentisk som mulig. Byen er perfekt for spaserturer til alle døgnets tider og bør simpelthen bare oppleves. Besøker man byen siste uke før påske feirer innbyggerne Semana Santa, med en rekke fantastiske opptog.

Valencia

Valencia - Mercado de Colon

Sitt svært så milde klima til tross, Valencia har en del regnværsdager i løpet av april, men man merker likevel godt at det nærmer seg varmere tider i regionen. Det er fullt mulig å gå i både t-skjorte og kortbukser i løpet av dagen, selv om man kanskje bør finne frem en genser om kvelden.

Innbyggerne i Valencia fester hardt om våren, og en av de mest kjente fiestaene er Las Falles i mars, hvor man lett kan ledes til å tro det hele handler om å brenne ned byen så fort som mulig. Spesielt på grunn av alt fyrverkeriet, som man både hører og lukter lenge før man ser hva som egentlig foregår.