Topp 10-strender på Tenerife

Tenerife er kjent for å ha noen av de beste strendene i hele Spania. På denne største av alle Kanariøyene finnes det et stort utvalg strender med alt fra gyllen til vulkansk og svart sand, fra travle bystrender til mer intime og avsidesliggende steder. Lei en feriebolig på Tenerife og utforsk de beste strendene på øya.

 

  • La Tejita
  • Las Teresitas
  • El Duque
  • Fañabé
  • El Bollullo
  • Los Gigantes
  • Masca
  • Playa Jardín
  • Las Vistas
  • Playa Benijo

 

La Tejita

 

La Tejita-stranden på Tenerife

 

En halv times gange er alt som skiller kitesurfernes paradis El Médano i Granadilla de Abono fra en av de største, naturlige strendene på Tenerife; Playa Tejita. Bare gå langs feriestedets viktigste strand i retning mot Montaña Roja (det røde fjellet). Du kan ikke gå glipp av det. Det finnes også et berømt nudistområde på denne badestranden. Du finner det i bukta rett under fjellet. Resten av badestranden er for vanlige gjester. La Tejita er også en favoritt for besøkende med tilknytning til LHBT.

 

Las Teresita

 

Playa de Las Teresitas på Tenerife

Denne menneskeskapte stranden har sand fra Sahara og er omgitt av palmer. Du kommer hit på en 10-minutters kjøretur nordøstover fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Et alternativ er å ta buss 910. San Andrés som både er en gammel fiskelandsby og som har flott sandstrand å tilby sine besøkende, har mange utmerkede fiskerestauranter som er godt besøkt og er populære blant lokalbefolkningen. Det er jo alltid et godt tegn for folk som er ute etter god mat.

 

El Duque

 

Playa del Duque på Tenerife

De valgte et fint navn på denne stranden som ligger på vestsiden av Costa Adeje. El Duque er avskåret fra resten av dette eksklusive feriestedet med en stein, noe som gjør at stranden føles enda mer eksklusiv.

Fañabé

 

Playa Fanabe på Tenerife 

Like i nærheten og etter en 10-minutters spasertur, finner du stranden Fañabé. Dette er stranden du skal dra til hvis du vil prøve deg på vannsport. Det er også et flott sted å bli med båter med glassbunn ut for å se nærmere på livet i havet.

 

El Bollullo

 

El Bollullo på Tenerife 

Den svart skjønnheten El Bollullo konkurrerer med La Tejita om å være Tenerifes vakreste naturlige strand. Du kan gjøre turen hit til en «tropisk» opplevelse ved å gå til fots fra Puerto de la Cruz og ta deg gjennom bananplantasjene som ligger her. Alternativet til denne halvtimes spaserturen er å ta av fra veien TF-5 ved Rincón.

 

Los Gigantes

 

Los Gigantes på Tenerife

 

Denne stranden har den spesielle, svarte sanden som mange andre av strendene på Tenerife. Du kan feriere på dette populære stedet som også er et av de mest pittoreske feriestedene på Tenerife. De gigantiske klippene rett bak strekker seg opp til 800 meters høyde.

 

Masca

 

Playa de Masca på Tenerife 

Du kan leie en feriebolig på landsbygda på Tenerife og utforske en av øyas best bevarte hemmeligheter, fjellandsbyen Masca og Masca-stranden. Du kan også gå den tre timer lange fotturen fra den ene til den andre siden av den fantastiske kløften som finnes her.

 

Playa Jardín

 

Playa Jardin på Tenerife 

Hvis du vil holde til så nær sjøen som mulig, bør du bo i en feriebolig rett ved stranden på Tenerife. Puerto de la Cruz Garden Beach ble skapt av geniet César Manrique. Han drømte om å skape et attraktivt kystlandskap, noe han klarte ved å anlegge en levende og fargerik botanisk hage for å supplere palmene og den vulkanske sanden.

 

Las Vistas

 

Playa Las Vistas på Tenerife

 

Et blått flagg vaier over denne attraktive stranden. Valget av denne stranden rett ved Los Cristianos-stranden, er et flott alternativ for en familieferie på Tenerife med garantert trygt badevann på den 850 meter lange sandstranden. Den kan riktignok bli litt overfylt her i høysesongen.

 

Benijo

 

Playa Benijo på Tenerife

 

Å se solen gå ned på denne Santa Cruz de Tenerife-stranden er en opplevelse. Anaga-fjellene i bakkant fungerer som vaktpost, og beskytter nudistenes mot innsyn. Først og fremst er dette strand for vannaktiviteter, og i kiosken ved veien ovenfor kan du kjøpe både flytende forfriskninger og snacks for å hjelpe til med å lade batteriene.

 

 

Anbefalte artikler:

 

* De beste nudiststrender på Tenerife

* Her kan du bo på Tenerife

* De beste strendene sør på Tenerife

Topp 10-strender på Tenerife