Guide til de beste nudiststrender på Tenerife

Å gå toppløs er vanlig på strendene på Tenerife – mange innfødte spanske kvinner gjør det, så du trenger ikke være redd for å provosere. Men å gå helt naken er ikke greit på de fleste strender.

 

For å komme tilbake fra ferien på Tenerife med brunfarge over hele kroppen, finnes det en håndfull strender langs kysten som er blitt offisielt utpekt som nudiststrender. Her presenterer vi seks av de beste nudiststrendene på Tenerife.

 

Playa la Pelada

Playa la Pelada på Tenerife

På din ferie på Tenerife bør du besøke den sørlige kysten, for her finnes de fleste av nudiststrendene. En vulkansk kystlinje med lysegul pimpsten som er erodert gjennom årene, har etterlatt seg surrealistiske klippeformasjoner og skjulte viker, noe som gir mer diskret soling for alle som fortsatt er litt sjenert når de kaster alle klærne. Playa la Pelada ligger bak og utenfor det stille boligstrøket El Médano og er en 80 meter lang vik med blek, svart sand.

 

Det finnes absolutt ingen fasiliteter her i det hele tatt, og det kan bli ganske vindfullt, men uansett er det bare en kort spasertur til den lille parkeringsplassen. 

Playa Montaña Roja

Playa Montana Roja på Tenerife

Alle som flyr til den sørlige flyplassen på øya, har sett det røde fjellet, Montaña Roja, som strekker seg ut i havet ved siden av flyplassen. Mye av dette området er populært blant naturister, selv om strekningen er både litt uframkommelig og steinete. Men det er den uvanlige og røde stranda som først og fremst trekker gjester. Det beste området er den skjermede sandstranden Playa Montaña Roja som bare er 50 meter bred. Det er en av de fineste nudiststrendene på Tenerife.

 

Igjen mangler fasiliteter og serviceanlegg, men det finnes en grei parkeringsplass innen gangavstand.

Playa de la Tejita

Playa de la Tejita på Tenerife

Denne stranden ligger ved siden av Playa Montaña Roja, men har en naturlig og blekgul sand. Playa de la Tejita er lang og bred. Dette er vanligvis en stille strand, men populær blant mange vindsurfere og kite-boardere på grunn av den sterke brisen som ofte finnes her.

 

Det er noen solsenger til leie på den østlige enden av stranden.

Playa Montaña Amarilla

Playa Montaña Amarilla på Tenerife

Bor du på Costa del Silencio (den stille kysten), befinner du deg rett ved siden av en av de mest spektakulære delene av Tenerifes kystlinje, Montaña Amarilla. Dette er både et vakkert fjell, et beskyttet naturmonument og en nudiststrand. Bruk en av de gule berghyllene som et sted å sole deg.

 

Vil du ha litt forandringer, finnes det en funky strandbar på dette stedet og parkeringsplass ved siden av Montaña Amarilla.

 

Playa de las Gaviotas

Playa de las Gaviotas på Tenerife

Like utenfor Playa de las Teresitas, som er et must under et feriebesøk på Tenerife, ligger Playa de las Gaviotas, en 250 meter lang nudiststrand med svart sand, langt borte fra de kjente turiststedene. Dette er nudiststranden som folk fra Tenerife hovedstad, Santa Cruz, gjerne benytter. Her finnes en parkeringsplass rett ved siden av stranden.

Playa de Los Patos

Playa de los Patos på Tenerife

Til slutt og slett ikke på den offisielle listen, er Playa de Los Patos i La Orotava, en favoritt blant innfødte naturister. Dette er kanskje den beste nudiststranden av dem alle på Tenerife. Men dette er imidlertid også den vanskeligste å komme til.

 

Selv om du skulle vite omtrent hvor stranden er, er det ikke garantert at du vil finne denne lange, svarte sandstranden som ligger gjemt inne mellom klippene på nordkysten av Tenerife.

For å finne ut mer om flotte strender å besøke, ta en kikk på denne guiden over de ti beste strender på Tenerife. For mer familievennlige aktiviteter på Tenerife, les denne oversikten her!