De 10 beste familieutfluktene på Tenerife

Sannsynligvis er den mest populære familieturen hvor som helst nok til stranden. Jeg har brukt dagesvis med venner og deres barn i ulike aldre i kjempebølgene ved Playa Jardín i Puerto de la Cruz på Tenerife. Selv etter flere timer med å bli kastet rundt av lekne Atlanterhavsbølger var det å trekke dem ut av vannet like vanskelig som å trekke tyggegummi av skosålen.

Legg til et par av disse topp ti familieutfluktene innimellom alle strandhuggene, og setningen "jeg kjeder meg" er den siste du kommer til å høre under en familieferie på Tenerife.

Forrykende Siam Park

The Dragon, Siam Park, Tenerife

Siam Park er uomtvistelig den oppsiktsvekkende kongen av frådende vannsklier på Tenerife, ja muligens i hele Europa. Templer, store drager og groteske gigantiske masker bidrar til å skape et lite stykke Thailand i en åsside over Costa Adeje.

Det skremmende 28 meter høye Tower of Power og The Dragon vil teste selv de mest fryktløse adrenalin junkies mens Lost City er spesielt designet for de mindre barna. Hvis den ekstreme spenningen ikke appellerer i samme grad, så kan man flyte rolig nedover Mai Thai elven eller man kan hygge seg på den hvite sanden på Playa Siam. Noe som passer dem som ønsker en mer avslappende opplevelse. Det er noe for alle som liker våt og vill moro.

Loro Parque

Loro Parque Train, Puerto de la Cruz

Til tross for den verdensomspennende striden rundt det etiske ved dyreparker, og da spesielt dem som fremviser spekkhoggere og arrangerer delfinshow, så er Loro Parque i Puerto de la Cruz fortsatt en av de mest populære familieattraksjonene på Tenerife.

Selv om parken opprinnelig startet som en ydmyk papegøyepark, 'Loros', så spiller denne delen nå andrefiolin i forhold til den delen med spekkhoggere, delfiner og sjøløver samt massevis av landbaserte dyr, inkludert gorillaer, tigre og jaguarer.

En av de mest innovative attraksjonene er Planet Penguin, hvor det er skapt et så autentisk antarktisk miljø at det til og med snør der.

Hval- og delfinsafari

Hvalsafari

Ta til sørvesthavet, og det er nesten garantert at du vil få se delfiner; strekningen med vann mellom Tenerife og La Gomera er som en magnet for hvaler. Rundt 21 forskjellige arter kan man ofte se i disse farvann, og det er delfiner og grindhval som er mest vanlig. Sjeldnere observasjoner inkluderer spermhval og spekkhoggere.

Det arrangeres både hval- og delfinerturer i massevis fra Los Gigantes, Los Cristianos og Puerto Colón; se etter fartøyer tilknyttet Tenerifes kvalitetsturismetjenester, da disse følger de anerkjente hval- og delfiner retningslinjer.

Miniatyrbyen Pueblo Chico

Pueblo Chico, La Orotava, Tenerife

Jeg trodde egentlig ikke modell-landsbyer helt var min greie før jeg besøkte Pueblo Chico i La Orotava. Bortsett fra å skryte av en by med utrolig detaljerte modeller med den beste moderne og historiske arkitekturen på Kanariøyene, så er utstillingen også full av morsomme detaljer.

Miniturister som puffer på sigaretter utenfor Tenerife South Airport; en lokal bonde hjelper noen turgåere som har gått seg bort i en bananplantasje; en liten gutt spioner på naboen som soler seg toppløs på en La Laguna på taket ... og så videre. Det er morsomt å kikke på de små særegenhetene i utstillingen.

Ta en kameltur

Kamelriding, Tenerife

Kameler pleide å være et vanlig syn sør på Tenerife. De ble brukt i landbruket da de passetr terrenget bedre enn kyr, så det å klatre opp på en kamelrygg på Tenerife er ikke så uvanlig som det i utgangspunktet kan virke som.

Det er et par kamelparker rundt omkring på øya, men vi mener den beste ligger ved El Tanque, Puerto de la Cruz, og ikke overraskende heter den da også La Camella. 

Besøk sommerfuglefarmen

Sommerfuglmuseet, Icod de los Vinos, Tenerife

Sommerfuglparken Mariposeria del Drago i Icod de las Vinos er tilholdssted for noen av verdens vakreste sommerfugler. Mer enn 800 forskjellige arter flagrer rundt i denne innendørsparken, og skaper et fortryllende og spennende, fargerik eventyrland.

Se spesielt opp for overraskelser som Attacus Atlas; en møll på størrelse med en liten drage. Men alt er imidlertid ikke alltid like rosenrødt i denne hagen, da det er en familie med skilpadder med smak for de andre beboerne, noe som enkelte familiemedlemmer iblant kan finne støtende ... eller veldig morsomt!

Museet for Vitenskap og Kosmos

Museum of Science and the Cosmos, La Laguna, Tenerife

Et museumsbesøk er kanskje ikke det første man forbinder med en hyggelig familieutflukt, men Museum of Science & Cosmos i La Laguna er så absolutt verd å ta med i vurderingen. Hvis noen skulle være skeptiske kan man jo spørre hvordan det lyder å kunne gjøre ansiktet sitt til en hodeskalle? Eller hva med å løfte en bil med kun en finger, eller hva med en tur i en labyrint av speil?

Det finnes over 70 slike eksperimenter i museet og tar man turen på en søndag er det gratis adgang.

Ubåtsafari

Ubåtsafari

La oss raskt hoppe over det faktum at ubåten er gul før en bestemt sang setter seg fast i hodene våre. Det finnes en rekke måter å ta en kikk på Tenerifes undersjøiske verden på; men å gjøre det komfortabelt i en spesialbygd ubåt ut fra Marina San Miguel er det minst våte alternativet.

Dette er virkelig en "ut av denne verden" opplevelse, med store rokker, trompetfisk og skipsvrak som fyller hele ubåtens store utkikksvindue.

Forestal Park

Forestal Park, El Rosario, Tenerife

Denne parken ligger i furuskogen i nærheten av El Rosario, men inntil videre har ikke Forestal Park gjort seg spesielt bemerket for turistene. Det er to løyper tilrettelagt for eventyrere, med 90 aktiviteter og 11 taubaner man kan suse skrikende av sted på.

Den ene løypa inneholder grenseoverskridende taustiger, broer og nett blant tretoppene, mens den andre ligger betraktelig nærmere bakken og passer fint for barn fra seksårsalderen og oppover. Et perfekt sted å komme opp i høyden på, på Tenerife.

Lago Martiánez

Lago Martianez, Puerto de la Cruz

Benevnelsen "bassenganlegg" kommer liksom ikke helt til sin rett i Lago Martiánez i Puerto de la Cruz. Designet av den berømte arkitekten Cesár Manrique, og består av en rekke laguner, plaskedammer, kanaler og fontener, alt satt i autentiske sub-tropiske omgivelser.

Og selvfølgelig er det et godt utvalg av Manrique skulpturer over hele  området - hvor man kan svømme gjennom flere av dem. Det største bassenget er på størrelse med en mindre innsjø, og den mest sprudlende fontene kan ses fra kilometers avstand ... vannet fra den faller tilbake til jorden med en slik kraft at det føles som om man blir bombardert av hagl - noe som skaper mye moro. Det finnes også et kasino under ett av vannene, men det er kun for de voksne.