Museumsguide for Valencia

Valencia har mange attraksjoner å by på, og særlig er byen kjent for sin rike kulturarv. Nyt oppholdet i Spanias tredje største by og besøk noen av de 35 ulike museene i byen. Fordyp deg i kunst, kultur, historie og tradisjoner. Her viser vi deg noen av høydepunktene blant museene i Valencia, fra museer med de store mesterne innen malerkunst, via håndverk, til samtidskunst og videre til det største vitenskapsmuseet i Europa. Det er noe for enhver smak!

 

IVAM – Valencias institutt for moderne kunst

IVAM – Valencias institutt for moderne kunst

Dette museet er også kjent som IVAM og har mer enn 11.000 kunstverk i den faste utstillingen som inkluderer malerier, tegninger, skulpturer og fotografier. Maleren Joaquin Sorolla, som er født i Valencia og Julio Gonzalez og Pablo Picasso er ofte representert på de ulike midlertidige utstillingene gjennom året.

 

Det finnes også flere gratis aktiviteter, inkludert opplesning av poesi og andre litterære tekster, filmframvisninger, musikk og presentasjoner av lokale kunstnere og deres verker.

 

I kjelleren kan du se en stor del av den originale og antikke bymuren som ble oppdaget under byggingen av museet. Kunst- og kulturinteresserte bør ta en nærmere titt på biblioteket som inneholder ca. 47.000 dokumenter som er gjort fullt tilgjengelige.

 

Adresse: IVAM, Calle Guillem de Castro 118, Valencia.

 

Nettsted: http://www.ivam.es/en/

 

Museet i Valencia-katedralen

Katedralen i Valencia har eget museum

Katedralen i Valencia er en må-se-attraksjon. Museet som ble opprettet i 1761, ligger i kapellet "Santo Cáliz". Der finnes det malerier fra det 15. og 16. århundre, inkludert to malerier av den berømte maleren Goya, malt i 1799.

 

Katedralen ble reist på samme sted der tidligere stod en moské som igjen ble bygd på ruinene av et gammelt romersk tempel. Katedralen setter sitt stolte preg på byen og særlig Plaza de la Reina. Et besøk i klokketårnet "El Miguelete" som er 51 meter høyt, anbefales, for her får du en fantastisk panoramautsikt over byen. Ikke glem at du må gå opp trappen med 207 trinn for å komme dit!

 

Adresse: Plaza de la Reina, 46003 Valencia.

 

Nettsted: https://museocatedralvalencia.com/en/#inicio 

 

Kunst- og vitenskapsbyen

Fra den kjente Kunst- og vitenskapsbyen i Valencia

Dette er en av Valencias viktigste turistattraksjoner og er mye mer enn bare et museum. Det utgjør et kompleks med futuristisk arkitektur og består av flere bygninger. Príncipe Felipes vitenskapsmuseum er en del av denne ”byen” og presenterer den teknologiske og vitenskapelige evolusjonen, fra de tidligste tider og  fram til i dag. På det 26.000 kvadratmeter store utstillingsområdet finnes mange interaktive tilbud. Det gjør dette til det største vitenskapsmuseet i Spania.

 

Oceanogràfic, det imponerende akvariet, Hemisfèric med sin IMAX kino og Ágora og Umbracle, er senter for byens kunst- og vitenskapstilbud. Du kan leie en feriebolig i nærheten av Valencia by og dermed ha enkel tilgang slik at du kan tilbringe dagen med familien din i denne fantastiske Kunst- og vitenskapsbyen.

 

Adresse: Avenida Autopista del Saler 1-7 46013, Valencia.

 

Nettsted: www.cac.es/en/home.html

 

Las Fallas-museet

Museo Fallero - Las Fallas-museet i Valencia

Dette originale og unike museet er knyttet til Las Fallas – en av de mest spektakulære festlighetene som arrangeres hvert år i mars. Her finnes gigantiske og satiriske figurer i pappmasje som lages og settes ut i gatene hvert 15. mars og som deretter brennes på "crema" om kvelden 19. mars når festlighetene avsluttes. Siden 1934 har deler av disse årlige "ninots"-figurene hvert år blitt reddet fra flammene og er deretter blitt stilt ut i dette museet. Her kan du settes deg inn i festivalens historie. Museet som er plassert i et tidligere kloster som også ble brukt som et militærsykehus, ligger i nærheten av Kunst- og vitenskapsbyen.

 

Adresse: Museo Fallero, Calle Monteolivete, 4, Valencia

 

Samtidskunst i Centro del Carmen

Samtidskunst finner du  i Centro del Carmen

Museet ligger i hjertet av det historiske sentrum. Dette tidligere klosteret ble etablert allerede i 1281, men i dag er det forvandlet til et senter for samtidskunst. Stedet har et fyldig program med aktiviteter og mange temporære utstillinger. Det er en fin opplevelse å vandre gjennom denne vakre bygningen med sine store rom med utsikt mot den indre og grønne gårdsplassen eller patio´en. En del av huset er tilrettelagt med tilbud til barn.

 

Adresse: Calle Museo, 2, 46003 Valencia / España

 

Nettsted: www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen 

 

Corpus Christi-museet

Fra Corpus Christi-museet i Valencia

Dette stedet er dedikert feiringen av Corpus Christi, en tradisjon som fortsatt sitter dypt forankret blant folk i Valencia. Tradisjonen går helt tilbake til 1434, og i museet finnes ulike gjenstander som brukes under festivalen. Corpus Christi feires hvert år i juni og midt i storbyen. Her er det prosesjoner der medlemmene av de forskjellige brorskapene deltar med sine figurer og religiøse ikoner. De sistnevnte er ellers i året utstilt i nettopp Corpus Christi-museet. Her kan du også lære mer om historien bak Corpus Christi-feiringene. En fin opplevelse for hele familien!

 

Adresse: Calle Roteros, 8 - 46003 – Valencia

 

Museo de Bellas Artes

Tradisjonsrik kunst og malerier i Museo de Bellas Artes

Museet ligger i det elegante palasset Sant Pius V, bygget i det 17. og 18. århundret. Stedet har den viktigste samlingen av tradisjonelle malerier i byen. Her finnes mesterverk av malere som Diego Velazquez, El Greco, Goya, Joaquin Sorolla og Ribera. Museet er etablert i 1768 og er gjennom årene gradvis beriket og utvidet med malerier, graveringer og skulpturer fram til i dag.

 

I tilknytning til museet finnes det også en restaurant der du kan nyte – hvis du ønsker det – gode tapas og forfriskninger under besøket.

 

Adresse: Museo de Bellas Artes, Calle San Pio V, 9, Valencia.

  

Nettsted: www.museobellasartesvalencia.gva.es

 

Det naturvitenskapelige museet

Fra Museo de Ciencias Naturales

Dette museet, som ligger i hjertet av den hyggelige "Jardines de Viveros", passer for hele familien. Her kan du oppleve en morsom reise gjennom de forskjellige fasene av jordas historie med mange fossiler og skjeletter av utdødde skapninger, bl.a. dinosaurer. Museet er spesielt orientert mot regional, vitenskapelig forskning og funn, samt analyser av miljøet og det lokale økosystemet.

 

Adresse: Museo de Ciencias Naturales, Jardines de Viveros, Valencia.

 

Nettsted: www.mncn.csic.es

 

MuVim: Illustrasjoner og arkitektur

MuVim er viet moderne illustrasjoner og arkitektur

Dette museet er bygget i samme fysiske miljø der du også finner restene etter noen av de viktigste historiske bygningene i Valencia. Kontrasten mellom modernistisk og gammel arkitektur gir en original helhet. Museet huser ulike temporære utstillinger knyttet til temaer som design, fotografering, tegning og reklame. MuVim viser samtidskunst og utviklingen av nye konsepter og ideer. Et besøk som ganske sikkert vil imponere deg! Vær oppmerksom på at museet ikke ligger langt fra det vakre og sentrale markedet i Valencia, det ideelle stedet for å nyte deilig lokal mat etter et besøk i dette museet.

 

Adresse: Gillem de Castro, 8 / Quevedo 4, Valencia.

 

Nettsted: www.muvim.es

 

Nasjonalmuseet for keramikk

Nasjonalmuseet for keramikk i Valencia

Spania er kjent for sin keramikk og tradisjonelle mosaikker. Hvis du vil vite mer og se noen fantastiske eksempler på denne tradisjonsrike kunsten, bør du ikke gå glipp av Nasjonalmuseet for keramikk.

 

Museet ligger i det praktfulle palasset Marquess de Dos Aguas fra det 18. århundret. Her kan du også beundrere den gamle bygningen og dens historie og også se nærmere på vegger som er dekorert med stukkatur og takmalerier, møbler og kunstverk som viser den elegante livsstilen som datidens valencianske aristokratiet omga seg med. Slottet er en av de arkitektoniske juvelene i byen og viser et av de beste eksemplene på europeisk barokk.

 

Adresse: Calle Poeta Querol, 2, Valencia

 

Forhistorisk museum

Fra utstilling i Det forhistoriske museet i Valencia

Dette museet ble etablert i 1927 for å studere og bevare den arkeologiske arven i regionen. Her finner du en stor samling av arkeologiske funn, for eksempel beinrester, mynter, verktøy og keramikk. Alt er forklart i detalj fra rom til rom og omfatter ulike epoker og tema. I første etasje ligger de permanente utstillingsrommene som er dedikert paleolittisk- og neolittisk tid og bronsealderen. Andre etasje er viet utviklingen av tradisjoner på Den iberiske halvøya og påvirkningen fra Det romerske riket.

 

Adresse: Corona, 36 (Centre Cultural La Beneficència)

 

Nettsted: www.museuprehistoriavalencia.es/web_mupreva/?q=en

 

Du kan skaffe deg et turistkort for Valencia som sparer deg for penger til offentlig transport og som gir deg gratis inngang eller reduserte inngangspriser til mange av attraksjonene og museene. Noen museer tilbyr gratis adgang på søndager og helligdager.

 

Som du skjønner, har Valencia mye å tilby sine besøkende. Kulturelle avbrekk i form av et museumsbesøk kan være kjærkomment når du reiser sammen med familien og vil ha litt variasjon under strandferien i Valencia! Ved å leie en feriebolig i Valencia, er du bare noen noen få skritt unna de mest interessante museene i byen.

 

Kart