Opplev spennende sportsbegivenheter i Valencia

Valencias praktfulle strender og markante bygninger, den historiske gamle bydel og det modernistiske kultur- og sportssenter Ciutad de las artes y las ciencias, har alle vært med til å danne en fantastisk og dramatisk bakgrunn til noen av de viktigste begivenhetene på den årlige sportskalenderen i Valencia.

Ciutad de las artes y las ciencias, Valencia ( Kultur- og sportssenter)

Rava Nadal og Andy Murray er blant de tennisstjernene som har deltatt i Valencia open 500 Tennis; F1 stjerner har kjørt rundt i byens gater i de foregående år; den eldste sportsbegivenhet i verden, det prestisjefylte Americas Cup kappseilas, har vært avholdt i Valencia to ganger; og Valencia FC er tradisjonelt en av ​​de beste fotballklubber i den spanske La Liga. Dette er i sannhet en by preget av sportsbegivenheter. 

Hele året rundt er det fantastiske sportsbegivenheter som du kan se på eller delta i, så husk å reservere et sted å bo til din ferie i Valencia, så den faller sammen med din favoritt sportsbegivenhet.

Mestalla, hjemmebane for Valencia FC

Mestalla er en eldre, men likevel imponerende fotballstadion, hvor tusenvis av tilhengere hepper på Valencia i La Liga mot fotballgiganter som Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid.

Året rundt kan du kan bli med på en guidet tur på denne imponerende stadion, hvor du helt sikkert vil bli presentert for klubbens lange og spennende historie, hvor tidligere Valencia spillere som David Villa, David Silva, Juan Mata og Santi Canizares og ex-trænere, herunder Rava Benitez, Unai Emery og Quique Sanchez Flores har satt deres preg.


Valencia FC

Deres plassering i den spanske liga har svinget en del i de siste par sesonger, men når det kommer til deres lojale fans, så er de bestemt en del av ligaens topp, for det synges, heppes og fløytes taktfast under enhver hjemmekamp. 

Det kan være en god ide å unngå en billett på toppen av ​​den 55.000 seters store stadion, især hvis du ikke liker høyder, for det er temmelig bratt opp til de øverste plassene, og utsikten er ikke helt på topp. Da kampene mot store lag som Real og Barca ofte er store arrangementer kan det også anbefales å prøve å unngå disse. For skulle du være så heldig rent faktisk å få fatt i en billett til disse kampene så er det stor sannsynlighet for at setet du får nettopp er oppe på de øverste plassene. 

Etter kampen kan du nyte en drink i en av ​​barene utenfor stadionen, hvorfra du kan se spillerne når de kommer ut.

Noen av spillerne velger en gang i mellom å spise på en av ​​de lokale restaurantene etter kampen, så kanskje er du heldig og får sjansen til å ta en selfie med en eller flere av spillerne.

Valencia FC, Mestalla stadion, Avenida de Suecia, Valencia

Omkring fire kilometer fra Mestalla holder klubben Levante ut til hus, og selv om de for tiden er forvist til annen divisjon, så er de stadigvekk Valencias største rivaler.

Dette stadion er noe mindre med en kapasitet på omkring 26.000 seter, så her har du alltid en god utsikt fra din plass.
 
Levante UD, Ciutat de Valencia, Valencia

Maratonløp i Valencia 

Hver høst er Valencia vertskap for Trinidad Alfonso marathon, som tiltrekker tusenvis av løpere. I år løper arrangementet av stabelen den 20. november.

Den 42,195 kilometer lange maratonruten er smart designet så den passerer de mest ikoniske vartegnene i byen, blant annet kultur- og sportssenteret Ciutad de las artes y las ciencias, tyrefægterarenaen, fotballstadionen Mestalla,  Valencias katedral og rådhus samt de to forsvarstårnene Torres de Quart.

Valencia Marathon

Samtidig med maratonløpet arrangeres det også et løp på 10 kilometer, som har sin avslutning på gangbroen ved Ciutad de las artes y las ciencias. I det hele tatt holder byen av å vise dette spennende kultur- og sportssenteret frem for besøkende.

Som et ekstra krydderi til disse løpene er der normalt også sideløpende arrangementer med levende musikk, barneaktiviteter og en paella fest for tilskuerne. Den 23. oktober blir byen full av liv og mennesker når omkring 16.000 atleter konkurrerer på den fulle maratondistansen med ytterligere 13.000 deltakere til et halvmaraton på 21 kilometer. I begge løpene passerer deltakerne Valencias historiske bygninger, og det er målpassering ved byens vakre sandstrand.

I 2018 har Valencia æren av å være vertskap for verdensmesterskapet i halvmaraton avholdt av IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet), hvor nettopp presidenten for IAAF Sebastian Coe roser Valencia for byens imponerende presentasjoner i forbindelse med arrangering av løp.

Uansett om du elsker å løpe eller bare ønsker å være tett på de profesjonelle atletene og heie på dem, så er der alltid en grunn til å reise på en storbyferie i Valencia. Se vårt utvalg av ferieboliger i Valencia by for å finne et sted å bo under oppholdet.

Cheste - Valencia MotoGP

Valencia Moto Gp

For tilhengere av hurtige motorsykler og biler vil et besøk på racerbanen Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo bestemt være en stor opplevelse. Banen ligger 30 kilometer vest for Valencia i Cheste, og her avholdes noen av de viktigste konkurransene innenfor motorsykler  og racerbiler.

Racerbanen er oppkalt etter den lokale helt og motorsyklist Richard Tormo, som to ganger vant verdensmesterskapet i 50cc-klassen. Han ble født i Valenciaprovinsen, i  Ayacor, og døde i 1998 av leukemi. 

Banen blev innviet i 1999 og har plass til hele 120.000 tilskuere. Her er både VIP-områder og en tribune med 65.000 plasser, som er desegnet således, å tilskuerne ikke går glip av noe på banen. 

I løpet av året kan du se verdensmesterskaperne innenfor MotoGP VM. Samtideg er banen også valgt som testbane for adskillige andre prominente løp, herunder Formel 1 og 3, World Touring Car Championship (det internasjonale mesterskap for standartbiler) og det tyske Touring Car Championship ( det tyske mesterskap for standartbiler).

Banen ligger i Chester, 30 kilometer vest for Valencia, så et besøk her kan med fordel kombineres med en ferie hvor du kan leie feriehus nær stranden i Valencia.

Circuit Ricardo Tormo, Salida (avkørsel) 334, A-3, 46380 Cheste.

Følg Valencias basketballhold

Valencias professjonelle basketballhold spiller i ACB ligaen og Eurocup.

Valencia Basketballklubb

Valencia Basket Club har gjennom tidene hatt stor suksess i både den spanske liga, Coppa del Rey og Eurocup, hvor noen av de sentrale aktørene fra fortiden har omfattet Matthew Peter "Matt" Nielsen, som til tross for sitt danske etternavn, faktisk er fra ​​Australia og Justin Doellman fra U.S.A.

Mange av de nåværende spillerne på laget spiller også på deres respektive landslag, så det er virkelig topp profesjonelle sportsfolk som du kan se løpe på banen for Valencia. 

Basketball er et tempofylt spill hvor spillerne forsøker å skyte ballen i en kurv, og hvor lagene konstant bytter på å være i angrep. Banen er med sine 26 meter gange 15 meter relativt liten i forhold til en fotballbane, hvilket gjør sporten både hektisk og intens å være tilskuer til. 

Valencia Basket Club, Pavello Font de Sant Lluís, Avenida de los Hermanos Maristas, 16, Valencia

Atp Valencia - Store tennisopplevelser i enestående omgivelser

Valencia Open Tennis

Noen av verdens høyest rangerte tennisspillere har tidligere vært i Valencia om høsten for å delta i ATP turneringen Valencia Open, som blir avholdt i byens kultur- og sportssenter Ciutad de las artes y las ciencias.

Skotten Andy Murray vant turneringen i 2014, mens spansk-fødte David Ferrer fra Javea har vunnet turneringen hele tre ganger. De spanske spillerne Fernando Verdasco og Rava Nadal har også deltatt, men dog uten noen seier så langt.

Det er en utrolig atmosfære på centrecourt, som knapt kan romme 3.500 tilskuere, så en kamp her kan føles temmelig intim.

Da billettene ikke er spesielt dyre, skal man være hurtig for å få fatt i en, da det alltid hurtig meldes utsolgt til de forskjellige turneringene.

Dessverre blir turneringen ikke avholdt i 2016, men forhåpentligvis vender den tilbake i de kommende år.

Foruten muligheten for å se tennis i verdensklasse, så er konkurransen også en stor begivenhet for alle besøkende i kultur- og sportssenteret, da det også finnes forlystelsespark med underholdning, restauranter og innkjøpsmuligheter, og man behøver ikke engang en billett til all den ekstra underholdningen.

Omkring 200.000 mennesker har hvert år besøkt denne tennisturneringen og nytt den unike atmosfæren med muligheten for å få et glimt av noen av de beste spillere i verden, som foruten å spille tennis også deltar i andre arrangementer - blant annet forskjellige opptredener hvor de også skriver autografer.

Valencia Open Tennis, Ciutad de las artes y las ciencias, Valencia ( Kultur- og sportssenter)