Vegetariske Valencia: 11 spennende restauranter i sentrum av byen

I de senere år er det blitt mye lettere å finne spennende vegetarisk mat i Spania idet antallet av vegetariske og veganske restauranter er stadig stigende i de spanske byene. Samtidig er det en økende tendens til et større og mer variert menykart på denne type restauranter, hvor også retter som er glutenfri eller laktosefri har funnet veien.

Barcelona ligger for øyeblikket klart i ledelsen og kaller gjerne seg selv for “'Vegetar-vennlig", men Valencia noe lenger syd kan bestemt måle seg med den store metropolen nordpå. Vi har utforsket de vegetariske mulighetene i denne solrike kystbyen, som etter Madrid og Barcelona er den tredje største byen i Spania. Hvis du ønsker å tilbringe en økonomisk ferie i Valencia kan du med fordel velge en av ​​våre mange ferieboliger i byen. Så har du de beste kort på hånden til å utforske byen og dens deilige og spennende vegetariske restauranter. 

Tre av restaurantene på denne listen er en del av det samme firmaet under navnet Group Copenhagen, hvilket betyr Gruppe København. Initiativtakerne til disse restaurantene valgte dette navnet da de mente at navnet på den danske hovedstaden ville sende et signal om viten om mat, sunnhet, friskhet, vennlighet, nærhet og livskvalitet foruten skandinavisk stil. Innretningen på restaurantene er derfor gjennomgående i lyse materialer og i høy kvalitet, både hva angår møbler, design og belysning.

At det er lykkes den danske hovedstaden å skape et så positivt inntrykk at det likefrem anvendes til en moderne, nytenkende og sunn restaurantkjede i Valencia, får deg forhåpentlig til å bli både stolt og nysgjerrig.

Så la oss begynne på våre liste med en av disse tre spennende restauranter. 

1. Oslo (Grupo Copenhagen)

Restaurant Oslo, Valencia

Restaurant Oslo ligger i Barrio Carmen distriktet, i den gamle bydelen, tett på katedralen og det hyggelige lille torget Plaza del Negrito. Bygningen, som er fra 1850, har to etasjer, en terrasse og et skandinavisk avantgarde interiør, i hvilket det serveres spennende vegetariske og veganske retter. Ingrediensene kjøpes friske hver dag på det nærliggende Mercado sentral, Valencias vakre sentrale marked. 

Her kan du nyte en tre retters meny til € 11,90 i Oslo (kun til lunsj fra tirsdag til fredag). Drikkevarer er ikke inkludert, men det er dog mulig å velge kaffe i stedet for dessert. Stedet tilbyr forskjellige former for drikkevarer som for eksempel vin, gin og tonics i tillegg til diverse øl fra lokale mikrobryggerier fra Valencia.

Denne restauranten åpnet dørene sine i 2014 og er en del av Grupo København (det er tre i Valencia, se mer nedenfor). På alle disse tre restaurantene består forretten av tre vegetariske tapas. Masser av spennende smaksopplevelser venter på deg her.

Adresse: Carrer Catalans, 8

Åpningstider: Tirsdag til lørdag: kl. 13:30 til kl. 16:00 og kl. 20:30 til kl. 23:30.

Kontakt: Telefon: 960 91 07 22

Hjemmeside: http://grupocoppenhagen.com/restaurante/oslo/

2. Nature Bistro

Quinoa a la pizzaiola, Nature Bistro, Valencia

Nature Bistro er en restaurant i det sentrale og livlige Cánovas kvarteret. På den omfattende menyen kan du både velge mellom vegetariske, veganske, glutenfrie og økologiske muligheter, så det er gode muligheter for å nyte et skjønt og annerledes måltid under din ferie i Valencia.

Hvis du har en trang til det søte vil du helt sikkert bli fristet av deres lekre kaker. Og det er selv om at Nature Bistro samtidig kan skryte av at hele 80% av rettene på menyen deres ikke inneholder sukker.

Dessert, Nature Bistro

Restauranten serverer en menú del dia (dagens meny) for € 11,80 - mandag til fredag. Den omfatter en forrett, en hovedrett, en hjemmelaget dessert og en økologisk drink. Forrettens ingredienser er lokale og økologiske. Det er fritt valg av hovedrett, helt uavhengig av hvilken pris den har på restaurantens a la carte meny. 

Adresse: C/ Ciscar, 49

Åpningstider: Mandag og tirsdag: kl. 13:30 til kl. 15:30. Onsdag til lørdag: kl. 13:30 til kl. 15: 30 og kl. 21:30 til kl. 23:30. Søndag: kl. 13:30 til kl. 15:30.

Kontakt: Telefon: 619231874 / 961001367. Email: info@naturebistro.es / reservas@naturebistro.es

Hjemmeside: http://naturebistro.es

3. MIOBIO

Restaurant MIOBIO, Valencia

MioBio ligger i bydelen Ruzafa og hevder selv å være "den første veganske restauranten i Valencia, som er 100% økologisk". Alt i denne restauranten er rettet mot en sunnere livsstil, derfor også det lyse Feng Shui-inspirerte interiøret.

MioBio tilbyr en vegansk buffet, mandag til fredag ​​fra kl. 13:00 til kl. 16:00. Konseptet er litt spesielt. Her betaler du for vekten av dine valg, idet tallerkenen veies før du går fra buffeten og hen til plassen din. 

Restaurante MioBio Valencia

Det er mulig å gå flere ganger og du får bare tallerken veiet igjen ved kassen. Det betales ekstra for desserter, mellom €3 til € 3.50. 

Adresse: Carrer de Cadis, 67 bajo

Åpningstider: Mandag til Lørdag: kl. 13:00 til kl. 16:00. Fredag ​​og lørdag: kl. 20:00 til kl. 01:00. Lukket om søndagen.

Kontakt: Telefon: 606 01 41 21

Hjemmeside: Du kan følge MioBio på Facebook: https://www.facebook.com/miobiovalencia

4. Tarta de Zanahoria

Restaurant Tarta de Zanahoria, Valencia

Denne fargerike restauranten i Ruzafa kvarteret har basert alle sine retter på filosofien bak en makrobiotisk diett, hvor det legges vekt på et daglig høyt inntak av fullkorn, bønner og grønnsaker, et lite ukentlig inntak av frø og nøtter og et svært lite månedlig inntak av kjøtt og melkeprodukter.

Alle ingredienser er økologiske, og alle retter er veganske eller fri for animalske produkter. Denne restauranten er også god for dem som ønsker å unngå gluten eller laktose.

Restaurant Tarta de Zanahoria, Valencia

Tarta de zanahoria ( hvilket betyr 'gulrotkake´på spansk) er kun åpen til lunsj på hverdager. Restauranten tilbyr en dagens meny til € 10, som også omfatter te og dessert.

Adresse: Carrer del Pintor Salvador Abril, 3

Åpningstider: Mandag til fredag: kl. 13:45 til kl. 16:00.

Kontakt: Telefon: 620 11 24 65. E-mail: tartadezanahoria.valencia@gmail.com

Hjemmeside: http://tartadezanahoria.com/

5. Malmö (Grupo Copenhagen)

Malmö, Valencia

Malmö, som også ligger i Ruzafa kvarteret, sikter seg inn mot det veganske kjøkkenet, vinklet mot ideer fra det japanske og middelhavskjøkkenet. Det tilbys således sunn mat et interiør i skandinavisk stil.

Her kan du også smake mer enn 25 forskjellige typer av lokalt brygget valenciansk øl. Som på de øvrige restaurantene under Grupo Copenhagen er maten også her basert på lokalt dyrket økologiske råvarer.

Adresse: Carrer de Sueca, 46

Åpningstider: Mandag: kl. 13:30 til kl. 16:00. Mandag til lørdag: kl. 20:30 til kl. 23:00.

Kontakt: Telefon: 963 28 54 28

Hjemmeside: http://grupocoppenhagen.com/restaurante/malmo/

6. La Tastaolletes 

Karrylasagne, Restaurant Tastaolletes, Valencia

Gjemt litt mer bort i den historiske bydelen Carmen, ligger Restaurant La Tastaolletes, som serverer klassiske retter som mousaaka og lasagne, her i en karryutgave, som vegetariske retter. Der er også vegetariske tapas på menyen. hva med for eksempel noen croquettes, økologisk ost eller patatas bravas (små stekte poteter)  med tofu majonese og hjemmelaget ketchup?

Fra tirsdag til søndag kan du velge en tre-retters frokostmeny med tilhørende brød og kaffe eller te for € 12 euro (øvrige drikkevarer er ikke inkludert).

Adresse: Calle Salvador Giner, 6

Åpningstider: Tirsdag til søndag: kl. 13:30 til kl. 16: 00 og kl. 20:00 til kl. 23:30. Lukket om mandagen.

Kontakt: Telefon: 963921862

Hjemmeside: http://www.latastaolletes.com/

7. La Lluna

La Lluna, Valencia

La Lluna bryster seg av å være den første vegetariske restauranten i Valencia. Restauranten åpnet dørene sine allerede i 1980 - på et tidspunkt hvor målgruppen var både liten og svært spesifikk. Restauranten ligger stadig det samme sted i dag, i et lite smug i Barrio Carmen, mens kundegruppen siden den gang er betraktelig utvidet.
 
På menyen er retter uten egg, gluten eller laktose markert. Foruten den gode maten er dette stedet også godt for lommeboka, da både forretter og hovedretter koster omkring € 8. Menú del dia (dagens meny) koster bare 8,20 €, hvor både forrett, hovedrett og dessert er inkludert. Sunn juice og urtete har også en fremtredende plass på menyen.
 
La Lluna arrangerer inn i mellom en temauke med fokus på lokale produkter, sesongbestemte ingredienser eller fusjonsretter basert på for eksempel det afrikanske eller asiatiske kjøkken.
 
Adresse: Carrer de Sant Ramon, 23
 
Åpningstider: Mandag og tirsdag: kl. 09:00 til kl. 16: 30 og kl.  20:00 til kl. 23:30. Onsdag til Lørdag: kl. 9:00 til kl. 16:30 og kl. 20:00 til kl. 23:30. Lukket om søndagen.
 
Kontakt: Telefon: 963 92 21 46. E-mail: restaurantelalluna@gmail.com
 
Hjemmeside: http://www.restaurantelalluna.es/

8. Les matuixes 

Les matuixes, Valencia

Les matuixes har eksistert siden 1986, hvilket er imponerende for en vegetarisk restaurant i Spania. På grunn av sitt positive omdømme og lange historie, har vi besluttet å ta med også denne restauranten på denne liste, selv om Les matuixes egentlig ligger inne på universitetsområdet litt vekk fra sentrum i retning av Malvarrosa-stranden.

“Nærende og lekkert" er hva Les matuixes ønsker å levere av mat til sine kunder.  Restaurantens mål er at når kundene forlater stedet så skal det være med et ønske om å komme igjen. Derfor gjør alle ansatte deres ytterste for at både service, mat og stedet er av høyeste standard.

Les matuixes, Valencia

Salaten “Ensalada matuixes” bør man nesten prøve da den etterhånden må være stedets klassiker, idet den har vært en populær rett på menykortet helt siden restauranten åpnet. Den hjemmelagde “moussaka” er en annen klassiker. Andre retter på menyen med særlig gode anbefalinger er “tofu croquettes” og hvit sjokolade og jordbærkake.

Adresse: Calle Daoiz y Velarde, 4 (i nærheten av ​​nummer 100 på Blasco Ibáñez Avenue.)

Åpningstider: Mandag til onsdag: kl. 13:30 til kl. 16:00. Torsdag til lørdag: kl. 13:30 til kl. 16:00 og kl. 21:00 til kl. 23:00. Lukket om søndagen.

Kontakt: Telefon: 96 369 45 96/686 915 880

Hjemmeside: http://www.restaurantelesmatuixes.es/

9. Ana Eva 

Restaurant Ana Eva, Valencia
 
Ana Eva er en vegetarisk restaurant ikke langt fra de gamle vakttårnene Torres de Quart, som står ved inngangen til den gamle bydelen i Valencia. Den ligger samtidig også ved siden av ​​den botaniske hagen i Valencia, like ved Turiaelvens gamle uttørkede elveleie som er blitt drenert og omdannet til en vakker bypark. Følger du elveleiet til dets ende finner du den modernistiske kunst-og vitenskapsbyen Ciutad de las Artes y las Ciencias, så det er mange spennende ting å se på og gjøre i Valencia.  
 
Det er likeledes gode muligheter for å kombinere en lunsj eller middag på denne restauranten med en avslappende gåtur i de skjønne grønne omgivelsene. På restauranten kan du velge å spise i deres egen deilige gårdhave, som er vakkert dekorert med planter.
 
Ana Eva gjør meget ut av å understreke at de anvender sine egne sesongmessige og økologiske produkter. Hvis du har muligheter for å spise her en torsdag eller fredag, kan du nyte en  treretters frokostmeny til bare €13 eller den litt dyrere menyen til €18. Det er også sammensatte  menyer til to personer fra € 36, med både en vegetarisk, en glutenfri og en vegansk versjon.
 
Blant drikkevarer kan du blant annet velge mellom friskpresset juice, glutenfri øl, lokalt brygget øl og urtete.
 
Adresse: Calle Turia 49
 
Åpningstider: Torsdag til søndag: kl. 13:30 til kl. 16:30 og kl. 21:00 til kl. 23:00. Mandag til onsdag: Lukket.
 
Kontakt: Telefon: 963 91 53 69
 
Hjemmeside: http://www.restauranteanaeva.es

10. Kimpira 

Kimpira, Valencia

Kimpira er stedet å besøke hvis du ønsker vegetariske, makrobiotiske eller veganske retter i hjertet av Valencia. Denne restauranten ligger nemlig svært tett på det viktigste og mest sentrale torget i byen, Plaza del Ayuntamiento (rådhusplassen).

'Kimpira' er et japansk uttrykk, som betyr noe i retning 'gylden fred". Ifølge orientalsk mytologi kan man kun oppnå denne tilstanden ved å spise godt. Det er for eksempel derfor Kimpira velger å bruke uraffinert havsalt og årstidens lokale, økologiske råvarer. Alle produkter kommer fra et miljømessig bæredyktig landbruk. Produktene tilberedes med omhu og helt uten bruk av blant annet mikrobølgeovn og raffinert sukker.

Populære retter på menyen omfatter sjokoladekaken og gulrotkaken. Restaurantens spesiale er sunne frokostmenyer og friskpresset  juice.

Du kan nyte en frokostmeny for € 13,90 mandag til fredag. Menyen omfatter en suppe, en hovedrett, kaffe og dessert. Lørdag og søndag koster denne menyen € 15 uten dessert. Du kan også velge en ekspressmeny for € 10. På torsdager tilbys det også en glutenfri meny. Det er også tenkt på barna, som har deres egen særskilte meny.

Adresse: Calle Convento San Francisco 5, Valencia.

Åpningstider: Mandag til søndag: kl. 9:00 til kl. 16:00, unntatt om lørdagen, da restauranten er åpen fra kl. 20:30 til kl. 24:00.

Kontakt: Telefon: 963 923 422.

Hjemmeside: Kimpira.es

11. Copenhagen (Grupo Copenhagen)

Copenhagen, Valencia

Den siste restauranten på denne listen er også den tredje og siste Grupo Copenhagen restauranten i Valencia. Den ligger helt inne i hjertet av Ruzafa kvarteret. Her fokuseres det på vegetariske retter til et bredt publikum. Med inspirasjon fra spesielt middelhavskjøkkenet fremtrylles det her moderne og kreative retter som vakkert presenteres for gjestene. 

Det anvendes også retter fra de sunne kjøttløse japanske og thailandske kjøkken, hvor vekten ligger på friske økologiske produkter. Alt serveres i et interiør som tydelig er inspirert av en minimalistisk skandinavisk stil.

Adresse: Carrer del Literat Azorín, 8

Åpningstider: Mandag og torsdag: kl. 13:30 til kl. 16:30 og kl. 20:30 til kl. 23:30. Tirsdag og onsdag: kl. 13:30 til kl. 16:30. Fredag ​​til søndag: kl. 13:30 til kl. 16:30 og kl. 20:30 til kl. 24:00.

Kontakt: Telefon: 963 28 99 28

Hjemmeside: http://grupocopenhagen.com/restaurante/Copenhagen/

Som du kan se er det mange gode muligheter for å spise både skjønt og sunt i Valencia. Byen er opplagt til en dagstur fra et leid feriehus på Costa de Valencia, når de skjønne strendene omkring Valencia skal skiftes ut med en bytur.  

Kart