Sett godfoten foran på vandreferie i Costa Blanca

Hvert år kommer titusener av ivrige feriegjester til Spania, men klarer de å unngå feriestedene og strendene helt?

Turgåing har blitt svært populært i det siste over hele verden, i stedet for bare å være den eneste transporten du har hatt hvis du var fattig.

På vandretur i Spania

Folk fra alle samfunnslag liker å gå, og i Spania ligger verden bokstavelig talt for dine føtter. Med store flater av gammelt terreng, fjell, strender, åser, landsbyer, gamle slott og romerske ruiner, som alle venter å bli oppdaget av deg, og selvfølgelig, du finner mye glede på en vandreferie her i solfylte Spania!

Frisk luft og mosjon har alltid vært bra for sinnet, kroppen og sjelen, så vi kommer til å foreslå et par enkle turer, og en som jeg virkelig har gått også!

Gå på vandring i Spania: Vær beredt!

En vandreferie krever et minimum av nivå av form, både fysisk og mentalt, og det er ofte ikke den beste ferien hvis du er en forelder med barnevogn, eller på annen måte har problemer med mobiliteten. Selv om det er minst ett eller to steder du kan komme inn i landet på,i det minste med tog eller bil, slik at du kan se at den spanske landsbygda er en fest for alle!

Javeakysten, Costa Blanca

Å vandre i Spania er svært forskjellig fra å vandre i Norge, og været er nok den mest opplagte forskjellen. På samme måte som man må være oppmerksom på kulde og fuktighet i Norge, må man i Spania ta forholdsregler i forbindelse med å vandre i varme. Både forberedelser og utstyr er derfor også annerledes.

Det er mange forskjellige steder du kan sjekke ut får en vandretur i Spania, som for eksempel Confrides, innenlands fra Altea og Benidorm, hvor du kan være sikker på å oppleve relativt enkel vandring, og en hyggelig landsby, hvor man kan nyte en forfriskning eller to. Du burde også sjekke ut områder som Guadalest, som ligger i de massive fjellene over Benidorm, som imponerer med sin friske luft, fantastiske utsikt og hyggelige innbyggere.

Guadalest, Alicante 

Det er mange steder du kan bo på landet i dette området, og du finner noen linker til dem her.

Du kan også bestige Penon de Ifach, i nærheten av Calpe, som ligger i sitt eget naturreservat, du kan komme nærmere dyrelivet, og som en ekstra bonus, får du noen av de beste utsiktene på Costa Blanca. Du kan lese mer om området her!

Calpe - Peñon de Ifach

Vandre innenlands i Alicante

Et annet sted for en god vandretur i innlandet er Alicante-provinsen, nær byen Novelda. På vei ut av byen, ta A-31 motorvegen, og se etter et sted i nærheten kalt Monforte del Cid, et lite kapell på toppen av en ås som er et flott mål for en vandretur om morgenen.

Gå opp den luftige veien til toppen, og se en utsikt over provinsen som fullstendig tar pusten fra deg.

Galicia - Monforte

Veien til det lille kapellet på toppen er full av omhyggelig plasserte potteplanter, og en tilbaketrukket munk går opp bakken hver dag før soloppgang og vanner hver enkelt plante på den ene siden. Veien opp må være 1 kilometer lang,  minst. På toppen tilbringer munken dagen i bønn, før han ved solnedgang går hele veien ned igjen, mens han vanner tusenvis av potteplanter på den motsatte siden av veien! Spania er absolutt annerledes!

 

Se mer på The Montgo

Lenger nord, klemt mellom det vakre feriestedet Javea på den ene siden, og havnen i Denia, på den andre. Begge gode steder å besøke, og du kan ta en ferge derfra til Ibiza, hvis du har lyst på en fest!

Javea - Montgó Mountain 

Faktisk er hele området fullt av frodige daler som fører ned til obskure steinete bukter, perfekt for en eventyrferie! Du behøver selvfølgelig ikke ta en fulltids vandreferie, du kan bare vandre rundt et par dager, eller til og med bare en dag, og mange feriesteder langs kysten organiserer dagsturer for uerfarne vandrere, så de kan komme seg ut på landsbygda og se det virkelige Spania!

Hvis du ikke har gjort noe lignende tidligere, behøver du ikke bekymre deg. Dette har vært et populært tidsfordriv for expats i alle aldre, og hvis du kommer på ferie til Costa Blanca, søk på Google etter termer som "Costa Blanca fjellvandrere" og så videre, og ta kontakt med noen av de vennlige mennesker i disse klubbene, og du vet aldri, kanskje du reiser hjem etter ferien med en stor adressebok full av nye venner, og mange minner fra fantastiske opplevelser på vandreferien her i solfylte Spania!