Strandpromenaden i Fuengirola, opplev kystens mest populære strender

Paseo Maritimo Rey de España, en strandpromenade som direkte oversatt blir til “strandpromenadenes spanske konge”.

Denne strandpromenaden strekker seg over en lengde på sju kilometer, og starter ved Castillo Sohail i vest (Sohail Slott) og går hele veien over til Torreblanca i øst. Fuengirola har en av de lengste strandpromenadene i hele Spania, og den passer perfekt for alt fra koselige promenader i solnedgangen til joggeturer for den som føler for å komme ut og røre litt på seg. Promenaden er omgitt av palmer og blomster, og det er satt ut benker for dem som vil sitte ned og hvile litt, eller bare sitte og nyte utsikten mens man kikker på det pulserende folkelivet på promenaden.

Beveger man seg ned til havnen finner man mange gode restauranter, eller man kan bare rusle rundt og kikke på alle de fine båtene som ligger der. Riktignok er ikke Fuengirolas havn på høyde med Puerto Banus, men den er fortsatt verdt et besøk etter en avstressende promenade. Her kan man nyte livet med noe kaldt å drikke, mens man ser fiskebåtene legge fra kai og sette kursen mot det åpne havet for å hente hjem kanskje nettopp din middag.

Ta en kikk på vår video om Fuengirolas strandpromenade her: 

Det finnes sju hovedstrender i Fuengirola: Carvajal, Torreblanca, Las Gaviotas, Los Boliches, San Francisco, Santa Amalia og El Ejido

Langs den lange stranden finner man alt fra utmerkede chiringuitos (restauranter på stranden) til forskjellige typer av aktiviteter og områder tilegnet forskjellige formål av fritidsbeskjeftigelser. Her finnes vannsportaktiviteter, treningsarealer, sykkelstier, butikker, sandskulpturer, rekreasjonsområder og selvfølgelig også et rikholdig utvalg av blant annet solsenger og andre ting som er plassert ut for å gjøre tilværelsen for de besøkende så behagelig som overhodet mulig.

Fuengirola har hatt en utrolig vekst de siste 20 årene, og i den forbindelse har også strandområdet utviklet seg i samme takt for å kunne imøtekomme de behovene gjestene måtte kunne tenkes å ha. Vi går her igjennom noen av de mest populære stedene langs Fuengirola, slik at man ikke behøver å tilbringe hele ferien på et og samme sted, spesielt ikke hvis man kommer til å bo i nærheten av en så mangfoldig og interessant strandpromenade som denne.

Fuengirola - Sohail Slott og Strand

 

Playa del Castillo, El Ejido

Om man kommer i retning fra Marbella og er på vei inn mot Fuengirola, så er den første stranden man støter på den ved navn El Ejido også kjent som Playa del Castillo (stranden ved slottet).  Denne stranden er unik i den forstand at det er den eneste stranden det er lov til å  grille på. Det ligger åtte fargerike båter fulle av sand her, og det er i dem det er innrettet grillmuligheter. Vær imidlertid oppmerksom på at det er ikke fritt frem for alle å bare begynne å grille, men man må bestille en ledig tid ved en av båtene på forhånd.

Fuengirola om natten

Santa Amalia

Hengebroen som forbinder Playa El Ejido med Santa Amalia er godt synlig fra motorveien når man ankommer fra A7 fra Marbella.

Fuengirola strand

Playa San Fransisco

Etter Santa Amalia kommer man til Playa San Francisco, en ekstremt velholdt strand full av bekvemmeligheter. Stranden er kun 300 meter lang, og om sommeren kan det ofte være veldig folksomt og trangt der. Men rent bortsett fra i den verste høysesongen så er dette egentlig en veldig rolig strand.Fuengirola strand

El Puerto - den lille havnen i Fuengirola

Etter San Francisco kommer man til havnen i Fuengirola, et lite stykke langs stranden som er dedikert til båter, butikker som selger utstyr til forskjellige vannaktiviteter samt restauranter og barer. Dette er som oftest et sted med mye liv og røre, og folk kommer ikke hit utelukkende på grunn av de gode restaurantene, men også på grunn av de mange aktivitetene som tilbys. Som for eksempel fisketurer, vannscooterkjøring, dykking, seiling og en rekke andre morsomme ting man kan se og gjøre.

Fuengirola strand

Los Boliches

En av de mest populære strendene i Fuengirola er den man finner i Los Boliches. Her finnes alt fra solsenger, parasoller, egne områder for barn, restauranter til stort sett alt man kan tenke seg av bekvemmeligheter for å tilbringe en vellykket dag på stranden. Dessuten finnes det også en rekke restauranter i nærområdet, så Los Boliches er så nært det perfekte som et feriested nå kan være.

Det er også muligheter for å leie sykkelbåter og vannski, og det er lekeplasser tilpasset selv de minste barna. Strandbarene er utmerket og føler man for å smake på en en riktig "espeto de sardinas" - i ekte "Malaga-stil", så kan man gjøre det her. De ferske grillede sardinene på spyd er en andalusisk tradisjon som nytes best i selskap med en kald øl.

Fuengirola - Los Boliches strand

Om man reiser med tog inn til Fuengirola med det formål å ville besøke denne stranden, så skal man gå av toget et stoppested før endestasjonen, for på den måten behøver man ikke spasere mer enn noen få minutter for å komme til Playa Los Boliches.

Denne stranden er ikke overraskende tildelt et Blått Flagg av myndighetene for sin renhet, en utmerkelse den har mottatt opptil flere ganger. Det prestisjefylte blå flagget tildeles som kjent kun de strendene som utmerker seg spesielt med tanke på hvor velholdte de er, hvor rene de er, hvilke fasiliteter man kan forvente å finne der, sikkerhet og ikke minst hvor god kvaliteten er på vannet. Playa Los Boliches er også en av de bredeste strendene langs promenaden og det er enkel tilgang til og fra vannet via de brede plankestiene, som er særdeles gode å gå på når sanden er som varmest på de brennhete sommerdagene.

Pasaż nadmorski - Fuengirola

 

Være seg man er ung eller gammel, alene eller i følge med en større gruppe, så kommer man garantert til å  sette pris på denne stranden. Her finnes det et bredt utvalg av fasiliteter for alle typer mennesker, og er man av den typen som foretrekker å være aktiv fremfor å bare ligge og nyte solen, så finnes det en rekke aktiviteter man kan være med på. Det er et eget område for strandvolleyball og et utendørs treningsenter man kan benytte seg av.

Det kan til tider, og da spesielt i høysesongen midt om sommeren, være utfordrende å finne en parkeringsplass i umiddelbar nærhet, så rådet er å heller parkere et stykke unna og heller spasere det siste stykket ned til stranden.

Playa de Torreblanca

Det finnes en jernbanestasjon ved Torreblanca og hvis man kommer fra enten Fuengirola eller Malaga med tog, så kan man enkelt gå ned bakken mot stranden.

Denne stranden ligger på grensen mellom Fuengirola og den tilstøtende kystbyen Benalmadena. På grunn av sin beliggenhet nettop mellom disse to fantastiske kystbyene så hender det ofte at denne delen av strekningen pleier å være noe roligere enn de mer sentralt beliggende strendene.

Det er rikelig med både hoteller og andre ferieboliger i nærheten av dette området, og nede på selve stranden er det en lang rekke aktiviteter man kan delta på, med mindre man ønsker å bare ligge og slappe av i den varme sanden. Det er muligheter for å leie en vannskuter, man kan prøve seg på vindsurfing, dra på fisketur (hvilket ikke er tillatt på selve stranden i høysesongen), eller man kan leie en kajakk og friske opp gamle padlekunnskaper.

Fuengirola, Playa de Carvajal

Playa Las Gaviotas

Denne to kilometer lange og 60 meter brede stranden er veldig populær blant de mange utenlandske besøkende som kommer til Fuengirola i løpet av året, og man finner da også alle de fasilitetene og bekvemmelighetene som en turist etterspør på strandferie. Dessuten er det så godt som alltid mulig å finne seg en parkeringsplass i nærheten, selv i høysesongen når det gjerne er fullt alle andre steder.

Stranden har offentlige dusjer og toaletter, et fint utkikkspunkt og ansatte badevakter. Man kan leie solsenger og parasoller, og stranden er omkranset av en rekke butikker, barer og restauranter man kan kjøpe alt fra kalde drikker til snacks i, så man ikke kommer til å mangle noe som helst under oppholdet. Likeledes er det rikelig med både hoteller og ferieboliger i området, så det er fullt mulig å bo i gangavstand til stranden hvis man ønsker det.

Fuengiroli

 

 Kart over Fuengirola og kystens mest populære strender.

Andre interessante artikler som kan være verd å lese er:

10 steder i Andalusia du må oppleve, en fantastisk artikkel for alle som liker friluftsliv.

Vinturisme: Rondas forførende viner, en artikkel om vinturisme i alles favorittby Ronda.

Ti 360° Fotosfærer av Andalusias beste naturområder, en bildeserie alle i Spania elsker.