De beste stedene å besøke i Andalucía i Sør-Spania

Smågate i Acebuchal


Regionen Andalucía favner over hele 87.268 km². Som en av de største regionene i landet, utgjør Andalucía 17 % av Spanias territorium. Denne selvstyrte regionen har svært mye å tilby sine mange besøkende, for her finnes noen av de flotteste attraksjonene i landet. Dette gjør Andalucía til et yndet feriemål. Her er noen av høydepunktene:

 

Strendene i Cabo de Gata i Almería

Cala de Enmedio i Cabo de Gata


Dette området heter Cabo de Gata etter mineralet agat som tidligere ble utvunnet her. Når du kjører gjennom denne nasjonalparken, vil du oppleve at landskapene varierer svært, fra ørkener med kaktus og stikkende pæretrær til vakre og rustikke strender.

En vindmølle i Collado de los Genoveses


Du vil oppdage landsbyer som ser ut som de kommer rett ut av det ville vesten
. Det er lett å forstå hvorfor dette området har tiltrukket seg så mange filmprodusenter. Nylig filmet Ridley Scott scener til filmen Exodus på Playa de los Genoveses. Fuglescenen fra Indiana Jones og The Last Crusade ble også filmet her.

 

Landsbyene i Alpujarra

Pampaneira i Alpujarras


Disse små fjellandsbyene strekker seg over et stort område i Granada- og Almeria- provinsene. Området ligger ved siden av Sierra Nevada-fjellkjeden og byr på dramatiske landskaper. En dag ute og rundt i Alpujarras er en unik opplevelse. Lokalbefolkningen livnærer seg med lokalt kunsthåndverk og deilig mat fra området.

 

Denne gruppen av landsbyer står forøvrig på UNESCOs ”venteliste” for vurdering som nytt verdensarvsted. Landsbyene har en lang historie knyttet til silkeproduksjon og var en gang en av de viktigste sentraene for dette i hele verden. Dersom du liker natur, turgåing og lokalt håndverk, vil du elske en ferie i provinsen Granada og i dette området i Andalucía. I sommerhalvåret arrangeres det en rekke fester i disse landsbyene oppe i Alpujarra.

 

Granada - Alhambra og mye mer

Granada


Granada by
 er særlig kjent for sin rike kultur og historie. Granada preges av påvirkninger fra både mauriske-, jødiske-, romerske- og kristne kulturer. Fra sigøynerstrøket i Sacromonte til det mauriske nabolaget i Albaicín, viser gatene i Granada deg en mangfoldig historie.

Alhambra


Alhambras spektakulære palasser og hager
 er erklært som verdensarvsted av UNESCO. I 2013 ble dette området i Granada besøkt av mer enn 2,3 mill. mennesker. Alhambra har en mer enn 1.000 år lang historie. Etter som årene gikk, ble Alhambra bygd videre ut av de kristne kongene som tok over etter at maurerne var kastet ut av byen Granada og hele den iberiske halvøya.

Nasrid-palasset


En fascinerende historie venter besøkende som vil utforske det spektakulære området Alhambra.
Her finnes fantastiske utsmykninger og gipsarbeider. Når du vandrer gjennom det store Alhambra-komplekset, er det som å reise tilbake i tiden.

Las Doncellas-stranden på Costa Tropical


Når folk tenker på provinsen Granada, tenker de ofte ikke på strender. Granadas kystlinje, Costa Tropical, er 19 km lang og byr på en fantastisk natur og spesielt klima der fjellkjeden Sierra Nevada møter Middelhavskysten.

 

I forhold til det travle Costa del Sol lenger sør og vest, er Costa Tropical en ganske uberørt og landlig spansk kystlinje. En av byene som er verdt å besøke på Costa Tropical er Almuñecar med sitt subtropisk klima. Her kan du bade i turkisfarget vann eller vandre rundt i byen og prøve byens typiske kjøkken med fersk fisk og tropiske frukter.

 

Córdoba

Plaza del Socorro i Córdoba


Córdoba er en annen provins i Sør-Spania som er sterkt påvirket av historien og av ulike kongedømmer. Byen med samme navn som også er kjent for sin fargerike patio-festival (indre gårdsrom) med sine vakre blomster, er også ett av Andalucías ”må-se-steder”.

Mesquita´en i Córdoba


En annen oppføring på UNESCOs verdensarvliste er Mezquita´en  i Córdoba
. Den er absolutt verdt et besøk. Byggingen av denne imponerende moskeen begynte i år 786, og det tok rundt 200 år å fullføre den. Denne katedralen og moskeen ligger i sentrum av det gamle kvarteret i Córdoba. Den sentrale hallen er full av hundrevis av søyler og buer. Mange av disse steinsøylene kom fra andre land i det store mauriske imperiet, selv om de ved første øyekast ser ut til å være like.

 

Hvis du vil utforske Córdoba by til fots, kan du sjekke ut vår turguide. Langs denne ruten får du en tur gjennom historien med blant annet Juderia - det gamle jødiske kvarteret og Puente Romano - den gamle romerske broen.

 

Málaga

Obispo-palasset i Málaga by


Kystbyene  i Málaga-provinsen er populære steder for ferieleie på grunn av de flotte strendene og omfattende nattelivet, men det gamle kvarteret i selve Málaga by bør også få et besøk. Byen har sin egen kongeborg – Alcazaba – og et imponerende romerske amfiteater. Utsikten over både byen og Middelhavet fra Alcazaba og festningen Gibralfaro som ligger på oversiden, er fantastisk. Mens du går rundt i sentrum, møter du ofte blomsterselgere med hvite jasmin-blomster. De kalles biznagas og kan være en uvanlig og morsom gave til å ta med hjem. Ikke gå glipp av gågaten Calle Larios, den viktigste handelsgaten eller baren Pimpi som alle som besøker Málaga bør oppleve.

El Caminito del Rey


I provinsen Málaga ligger en annen av Spanias mest imponerende attraksjoner: El Caminito del Rey - Kongens lille sti. Den er ikke for folk med høydeskrekk eller dårlig hjerte, selv om stien nå er rustet opp og skal være sikker. Stien går høyt opp langs bratte fjellsider og gjennom et trangt pass. Men tør du ta turen, så får du et minne for livet.

 

Ronda

Ronda


Ronda er en innlandsby i Málaga-provinsen. Byen er delt i to av en stor kløft, med gamlebyen og den nyere delen med det kommersielle området på hver sin side. Det omkringliggende landskapet og utsikten fra broen over kløften gir fantastiske feriebilder.

 

Denne broen – Puente Nuevo – inspirerte Ernest Hemingway da han skrev romanen ”Klokkene ringer for deg”. Rondas tyrefekterarena inneholder også et tyrefektermuseum som viser ulike aspekter ved denne spanske tradisjonen. Ronda er et ypperlig reisemål for en dagstur, hvis du ferierer langs Costa del Sol eller i Marbella.

 

Sevilla

La Giralda i Sevilla


Byen Sevilla er kjent for sine påskeprosesjoner
, og den tradisjonelle ”Feria de Abril” (byfesten i april). Hvis du har mulighet for å besøke byen i påsken (Semana Santa), vil du kunne oppleve den intense atmosfæren i forbindelse med prosesjonene. Feria de Abril følger etter påske og varer i 10 dager. Fargerike flamencokjoler og mange flasker manzanilla (søtvin) nytes hvert år under festlighetene. På denne tiden av året er temperaturen i Sevilla perfekt for å utforske byen til fots.

 

Monumenter som er verdt å besøke i Sevilla, er katedralen med det berømte klokketårnet Giralda, kongeborgen Alcázar og Archivo General de Indias (Vest-India-arkivene). Disse tre bygningene er alle oppført på UNESCOs verdensarvliste. Plaza España, Parque Maria Luisa og Triana-området er også anbefalt besøkende.

Carmona i Sevilla

Hvis du besøker provinsen Sevilla, er det også verdt å ta en dagstur for å besøke en av de hvite landsbyene, pueblos blancos. Disse landsbyene ligger gjerne på toppen av åsene ute i provinsen. Med en ekte Middelhavsfølelse kan du gjerne tilbringe litt tid her og gå rundt i de smale gatene og ta idylliske feriebilder.

 

Cádiz

Cádiz


Denne byen er fortsatt en av de viktigste havnene i Spania. Cádiz er den eldste byen i Spania, grunnlagt i det 11. Århundret f.Kr. Det er noe spesielt med Cádiz by. Atmosfæren i byen og den vennlige lokalbefolkningen gjør ethvert besøk hyggelig.

Playa de la Caleta i Cádiz


Gå rundt og prøv litt tapas i Barrio de La Palma, bare en kort spasertur fra stranden. Spaser langs muren ut mot havet og besøk San Esteban-borgen. Du kan også se Cádiz ovenfra ved hjelp av Camara Oscura i Torre Tavira.

Bolonia - surfeparadiset


Cádiz er også kjent for sine strender. Costa de la Luz er et spesielt populært reisemål for ferierende spanjoler. Denne kysten vender ut mot Atlanterhavet, og et spesielt sted er Tarifa, en strandby der du kan stå ved punktet der Atlanterhavet møter Middelhavet. Strendene ut mot Atlanterhavet er et flott sted for vannsport, alt fra padle-surfe til kite-surfing.

 

Jerez de la Frontera

Jerez de la Fronteria


Det er få steder det er bedre å besøke en bodega enn i Jerez.
Det er flere etablerte bodegaer som tilbyr omvisninger og smaking, både i selve Jerez og Puerto Santa Maria like ved. Besøk en av vinkjellerne og lær om prosessen bak produksjon av  kvalitetsvin og sherry.

Tabanco San Pablo


Vin- og sherrykulturen i Jerez gjenspeiles også i den lokale gastronomien.
Lokalt kjøtt og fisk marineres gjerne i sherry, og dette resulterer i rike og smakfulle retter. Én variant som er verdt å prøve for å få en ekte smak av Jerez, er stekte artisjokker med reker, persille og fino-sherry.

Kongelige ryttere fra Jerez


Provinsen Jerez er også kjent for sine tradisjoner knyttet til hestesport. Du kan besøke Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Den kongelige andalusiske rideskolen) og se forestillinger der de andalusiske hestene ”danser”, hesteballett med klassisk dressur og sjarmerende spansk musikk.

 

Nasjonalparken DoñanaFlamingoer i naturparken Doñana (Cádiz)


Dette er fugletittingsparadiset og det største i sitt slag i Spania
. Denne nasjonalparken ligger i provinsen Huelva og står også på UNESCOs liste. I denne imponerende parken kan du drive fugletitting og se flamingoer, gjess, gribber og mange andre arter, omgitt av vakker natur.

 

Andalucía er en av de vakreste regionene i Spania. Med sine mangfoldige landskaper, historie og kultur, har regionen mye å tilby. Regionen blir ofte ansett for å være mer tradisjonell enn andre deler av Spania, og du vil aldri bli skuffet over å besøke området.