Vandreruter i Sevilla

Når det handler om byvandringer, er det ikke mange byer som er bedre egnet til det enn Sevilla. Sentrum er nesten helt bilfri sone, noe som gjør det til et flott sted å vandre rundt og oppleve alle de vakre severdighetene som denne fantastiske byen har å tilby. Vi har samlet de beste stedene å besøke i Sevilla og satt dem sammen til tre vandreruter med forskjellige temaer. Disse rutene vil du garantert få bruk for i en så stor by som i Sevilla – Andalucía-regionens hovedstad.

 

Vandrerute 1: KunstUtsikten fra klokketårnet til katedralen i Sevilla

Kunstelskere vil bli oppslukt av denne byen. Enten du liker moderne kunst eller trekkes mer mot klassiske verker, så har denne byen alt. Det har riktignok ikke et så stort museum som Prado i Madrid, men Sevilla har mange mindre og skjulte juveler.

 

Ruten punkt for punkt

 

Metropol Parasol - Centro Cultural Flamenco - El Divino Salvador - Museo de Baile Flamenco - Katedralen - Real Alcázar - Den kongelige tobakksfabrikken - Plaza de España - Det arkeologiske museet

 

Regn med 3 timer

 

Tiden du bruker på å gjennomføre denne ruten er helt avhengig av tiden du bruker på hvert sted. Noen kunstelskere foretrekker å se på detaljene i hvert eneste kunstverk, mens andre foretrekker å få et raskt blikk og så gå videre. Hvis du bestemmer deg for å tilbringe litt mer tid i museene, så husk at ruten vil ta lengre tid å fullføre.

 

Mest ideelle tidspunkt

 

Siden denne kunstruten først og fremst består av besøk i museer og gallerier, er årstiden ikke like viktig som ved de andre rutene. Imidlertid må du fortsatt gå fra ett sted til det andre, så styr unna den verste sommervarmen. Vi anbefaler å gå ruta i perioden mars til mai eller fra oktober til november. I disse periodene er temperaturene fortsatt behagelige, men ikke uutholdelig. På denne ruten må du sannsynligvis vente i kø for å komme inn i katedralen og Real Alcázar, så prøv å besøke disse stedene enten om morgenen (vær der før dørene åpnes) eller for eksempel mens alle andre har lunsj.

 

Dette vil du oppleve

 

På denne ruten passerer du alle høydepunktene som byen har å by på når det gjelder kunst: Fra samtidskunst til klassisk og realistisk kunst. Du kan se påvirkningen fra flamenco og alle de vakre og autentiske bygningene som gjør denne byen til et flott reisemål.

 

Visste du at …Sevillas museum for tradisjonell kunst

Museo de Bellas Artes (Sevillas museum for tradisjonell kunst) har en spesiell seksjon som er rettet mot synshemmede. I denne delen av museet vises flere kjente kunststykker som Mona Lisa av Leonardo da Vinci, i 3D-versjoner. På den måten kan kunstverket berøres og oppleves av folk som ikke kan se vanlig kunst.

Flamencodansen har sin opprinnelse i Sevilla. Derfor vil du finne mye som er påvirket av dansen; fra levende forestillinger til et eget museum viet denne grasiøse dansen.

Alle de keramiske flisene med bilder på Plaza de España viser hver provins i Spania. Her har de alle 50 provinser et maleri viet seg selv og i alfabetisk rekkefølge.

Vandrerute 2: KulturCentro Cultural Flamenco

Det er bare noen få byer som holder like godt på sine tradisjoner som det Sevilla gjør. Den viktigste måneden er april da den fargerike Feria de Abril finner sted. Da fylles gatene med andalusiske kvinner kledd i sine vakre og fantastiske flamencokjoler. Overalt i byen finner du glade mennesker, tradisjonell mat, hester og vogner og tradisjonell musikk. Under denne festen snus stemningen fra Semana Santa – den sorgtunge påskefeiringen – på hodet. Nå er det livsgleden som dyrkes. I september tiltrekker Sevilla seg flamencoelskere fra fjern og nær når den største flamencofestivalen i verden – Bienal Flamenco – arrangeres.

 

 

Ruten punkt for punkt

 

Basilica de la Macarena - Plaza los Terceros - Flamenco kultursenter "Casa de la Memoria" - Calle Sierpes - Plaza de San Francisco - Arabiske bad (Aire de Sevilla) - Katedralen - Mercado del Arenal- Keramikksenteret i Triana - Capilla de los Marineros - Santa Ana-kirken

 

Regn med 3- 5 timer

 

Mest ideelle tidspunkt

 

Vi anbefaler å starte ruten om ettermiddagen fordi temperaturene midt på dagen kan bli svært høye, særlig i sommermånedene. Hvis du følger ruten, vil du ende opp i Triana-området der du kan spise en god middag i en restaurant med utsikt over byelven. Du kan til og med oppleve flamencoarrangementer her.

 

Dette vil du oppleve

 

For å bli virkelig kjent med Sevillas kultur holder du ikke bare å se det, du må leve det ut! I løpet av denne byvandringen vil du få muligheten til å oppleve hva Sevillas sjel består av: En blanding av arabisk arv, hete flamencorytmer og religiøse tradisjoner i Triana-området. Skaff deg et bord på en av torgene – plazas´ene – og prøv typiske matretter, søt appelsinvin og opplev sevillanos-dansen.

 

Visste du at …

 

• Calle Sierpes er hovedgaten der flertallet av prosessene passerer under Semana Santa-feiringen (påsken). Om du får leie deg en plass på en balkong her, er det mange som vil misunne deg. 

 

Calle Betis i Triana-bydelen i Sevilla

• Keramikksenteret i Triana – nesten alle keramikkverkstedene ligger i Triana som gjennom århundrer hadde den beste beliggenheten nær bysentrum. Grunnen var at produksjonen av keramikk medførte giftig damp, og samtidig kunne keramikerne enkelt skaffe seg materialet de trengte fra elva, nemlig leire og vann.

• Triana-markedet er et av de få markeder i verden hvor du kan både kjøpe frukt, spise sushi og se teaterforestilling i Casa La Teatro.

 

Vandrerute 3: Historie

 

Sevilla er full av historiske perler og steder å bli forelsket i. Dette er en by der du kan gå deg vill i, vandre rundt i trange gater, utforske skjulte plasser og føle den rike historiske arven overalt. Byen er laget for historieelskere, og på denne byvandringen vil du oppleve alle må-se-stedene i Sevilla! Og er du spesielt opptatt av flotte kirkebygg i denne byen, skal du vite at utvalget er stort.

 

 

Ruten punkt for punkt

 

Plaza de España - Torre del Oro (Gulltårnet) - Torre de la Plata (Sølvtårnet) - Torre Abdel Aziz -  Archivo de Indias (Dokumentasjonssenteret for Amerika-erobringen) - Postigo del Aceite - Katedralen (La Giralda og Columbus ´grav) - Hospital de los Venerables – Det kongelige palasset Alcázar

 

Regn med 3- 5 timer

 

Mest ideelle tidspunkt

 

Hvis du er en morgenfugl, bør du definitivt gjøre ruten rett etter frokost. En stille tur der du kan besøke de viktigste severdighetene i Sevilla og som du kan avslutte med en piknik i Maria Luisa-parken. Før du setter deg ned for å slappe av, sørg for å ta en spasertur på den vakre Plaza de España.

 

På den annen side vil de som foretrekker en tidlig lunsj på en av de beste tapasbarene i Sevilla, definitivt ønske å starte byvandringen i sentrum. Det er en god idé med tanke på at på den tiden vil alle restaurantene være fulle, slik at du kan nyte populære steder som Giralda eller kongepalasset Alcazar når de ikke er så godt besøkt.

 

Dette vil du oppleve

 

På denne ruten vil du se det beste Sevilla har å tilby: En fascinerende blanding av arven fra de katolske kongene, fantastiske mauriske slott og mystiske gater i det gamle jødiske kvartalet, dagens Barrio de Santa Cruz. Et annet høydepunkt er graven til Christoffer Columbus som finnes i katedralen. Ved siden av katedralen finner du ”Archivo de Indias” med dokumentasjon over Spanias koloniale fortid.

 

Visste du at …

 

• Ifølge legenden var grunnleggeren av Sevilla Hercules selv!

• Det kongelige palasset Alcazar dukket opp flere ganger i den populære serien ”Game of Thrones”.

• Katedralen i Sevilla er den største gotiske katedralen i verden og den tredje største katedralen i verden, etter St. Peters katedral i Vatikanet og St. Pauls i London. 

 

Klokketårnet La Giralda i Sevilla