8 gode ferieideer for L'Estartit

Spania er ferielandet som byr på annerledes opplevelser. Her får du gode tips tips til ferien i den lille byen L'Estartit. For med sin nylig renoverte strandpromenade på rundt 2,5 kilometer og et bredt utvalg av arrangementer, restauranter, barer og klubber, gjør dette byen til et ideelt sted å nyte varme sommernetter. I tillegg kan L'Estartit vise til rik historie og natur.

 

Oppdag Medes-øyene

Medes-øyenes ved L'estartit på Costa Brava

Når du første gang kommer til L'Estartit, er det den vakre naturen som omkranser byen som du først legger merke til. Her finnes en rekke strender og vakre åser og bare to kilometer utenfor byen ligger Medes-øyene som i dag er blitt en fredet nasjonalpark. Ved å leie en feriebolig i L'Estartit har du lett tilgang til massevis av opplevelser.

Ta gjerne kontakt med en av turoperatørene som tilbyr båtturer ut til øyene eller lei en kajakk. På en tur ut hit kan du få nærkontakt med til sammen 1.300 arter av planter og fisker som lever langs kysten av L'Estartit, bl.a. røde koraller, havabbor og hummer. Området er også ideelt for dykking.

 

Finn ut hvilken av strendene du liker best

Hovedstranden i L'EstartitStranden i L'Estartit-området deles gjerne i tre: Den største er 1 km lang og 100 meter bred lang, Els Griells-stranden  er 500 m lang og 50 meter bred og La Pletera-stranden er 1,8 km lang og 70 meter bred.

 

Velg den stranden som passer humøret og dagsformen best, men vær oppmerksom på at den største stranden er det beste hvis du ønsker å slikke sol uten å måtte gå langt, for den ligger rett ved bysentrum. Denne stranden er også den mest besøkte av de tre.

 

Els Griells-stranden er best om du liker å ha naturen tett innpå deg, for naturreservatet Ter Vell ligger rett ved siden av. Liker du ulike former for vannsport, er det på denne stranden du finner de beste tilbudene.

 

Til slutt, dra til La Pletera-stranden om du nyter stillhet og ensomhet, for denne stranden ligger på et mer avsidesliggende naturområde av byen der sanddynene og innsjøene holder deg med selskap.

 

Prøv deg på ulike vannaktiviteter

Havnen i L'Estartit

Båthavnen ligger tett inntil sentrum av byen, og her finner du også et bredt utvalg av vannsportaktiviteter, alt fra kite-surfing og padling, til dykking, snorkling og vannski. Ikke gå glipp av muligheten til å prøve nye aktiviteter!

 

Velg din operatør og utleier blant de mange som finnes her: Club Nàutic Estartit og Lassdive er best når det gjelder windsurfing, Club Nàutic Estartit er gode når det gjelder snorkling; Aquàtica og Calypso  tilbyr kursing i snorkling og dykking, mens Eolis Kite er best på kite-surfing; men det er også mange andre utleiere og operatører å velge blant.

 

Besøk middelalderlandsbyene rundt L'Estartit

Montgri ved L'Estartit på Costa Brava

Det finnes en rekke små middelalderlandsbyer i utkanten av L'Estartit med historier og sagn om konger og dronninger som alle bare venter å bli opplevd.

 

Landsbyen Pals, for eksempel, som ligger 15 kilometer unna, har både bymur, slott og fire tårn. Utsikten fra toppen av muren, Mirador Josep Pla, ned mot området Baix Empordà med havet i bakgrunnen, gjør et uforglemmelig inntrykk.

 

Den beste måten å oppdage arven fra middelalderen på i dette området er å gå, sykle eller kjøre bil til landsbyene rett utenfor L'Estartit. Blant de mest interessante er Peratallada, med sitt befestede torg, kirken Sant Esteve og Torre de Homage, eller Ullastret, kjent for sin mange middelalderruiner med høy historisk verdi. Også landsbyene Cruilles, Canapost, Monells, Palau-sator, eller Madremaña er verdt et besøk.

 

Kjøp flotte gaver på markedet

Fra frukt- og grønnsaksmarkedet

Dropp kjøpesentrene og suvenirbutikkene og besøk i stedet det ukentlige torsdagsmarkedet i L'Estartit. Der kan du kjøpe originale håndverksprodukter, leker, håndlagde klær og lokale landbruksprodukter. Her får du direkte kontakt med skaperne av produktene, og du kan alltid regne med lave priser, unike produkter og god kvalitet.

 

Dette er en av de mest populære markedene på Costa Brava, både på grunn av størrelsen og mangfoldet av produkter som selges. Det er også et annet populært marked i den nærliggende byen Torroella de Montgri, men det foregår på mandager.

 

Prøv padlesurfing ved stranden

Padlesurfing

På den største stranden i l'Estartit er det blitt mer og mer populært å drive med padlesurfing der du står på et bredt surfebrett og padler deg framover.

 

Alt utstyr og opplæring får du i Club Náutico de Estartit, nær stranden. Den store fordelen med denne aktiviteten er at de fleste klarer det greit når bare sjøen er rolig. For de mer trente kan litt bølger gi litt variasjon. Dette er en fin måte å få tett kontakt med havet og naturen i L'Estartit. Dessuten gir det god trening for musklene i armer og bein.

 

Opplev naturen fra hesteryggen eller sykkelsetet

L'Estartit er ideelt for sykkelturerMed et så bredt utvalg av naturparker og verneområder, vakre strender og fjell, innbyr L'Estartit til en ride- eller sykkeltur. Rideklubben Hipica Mas Panguina organiserer rideturer. Det eneste kravet er at rytteren ikke kan veie mer enn 90 kg. Prisen er 27 euro per person.

 

Vil du heller bruke pedalkraft, kan du leie en vanlig sykkel hos CH-16, Medaqua, eller en elektrisk sykkel. Langs kysten finnes det 17 skiltede sykkelruter som leder deg forbi det som er verdt å få med seg i L'Estartit.

 

Kryss av i kalenderen for arrangementer og feria´er

 

L'Estartit har en stolt kulturarv med mange tradisjoner som spenner over alt fra danseoppvisninger, parader, konserter, bål og masse mat og drikke. Det er litt av alt og for enhver smak, inkludert aktiviteter beregnet på familier med barn.

 

Her er de viktigste arrangementene:

• Paraden med De hellige tre konger – 5. og 6. januar

• Karneval – Februar

• Rose- og bokdagen (Sant Jordi) – 23. april

• Feiring av Montgrí-naturpark, Medes-øyene og Baix Ter – mai

• Sankt Hans (Dia de Sant Juan) – 23. juni

• Fiesta de Sant Carmen – 16. juli

• Fiesta Mayor de Santa Anna – 26. juli

• Jazzfestivalen i L'Estartit - juli og august

• Catalonias nasjonaldag – 11. september

• Fiesta de Santa Llúcia (Santa Lucía)– 13. desember

 

Hele dette området på Costa Brava der L'Estartit inngår er fylt med underholdning og aktiviteter som gjør sommerferien til noe uforglemmelig. Lei deg et sommerhus på Costa Brava, bli inspirert og nyt drømmeferien!