Opplev Teguise på Lanzarote del 2, sporty Costa Teguise

I del 1 av vår guide til et av ​​de mest interessante områdene i Lanzarote, Teguise, besøkte vi den sjarmerende historiske byen Teguise inne på øya. I del 2 av "Opplev Teguise" tar vi en spasertur langs kysten på et av ​de vakreste og mest interessante av feriestedene på Kanariøyene: Costa Teguise.

Costa Teguise, Lanzarote, Kanariøyene

Sport og solbading ved Costa Teguise

Beliggende på den nordøstlige kysten, i kort avstand fra Lanzarotes hovedstad Arrecife, og knapt 15 kilometer fra lufthavnen er Costa Teguise en by med en splittet personlighet. På den ene siden er byen et overflødighetshorn av muligheter for avslapning med hele seks forskjellige lekre sandstrender, hvor man kan slenge seg ned på sitt håndklede og arbeide på sin solbrune farge. Strendene spenner fra brede bukter med solsenger og masser av fasiliteter nær sentrum - til nesten øde bukter med uberørt og helt klart havvann mot nord. 

Den andre siden av Costa Teguise er, på samme måte som andre deler av Lanzarote, full av aktivitet! Byen er nemlig en populær destinasjon for mange atleter og vannsportsentusiaster, som dermed gir byen en spesiell atmosfære av aktiviteter og tilbakelenthet blandet sammen. 

På samme måte som andre byer på Lanzarote kan det hvitkalkede utseendet tilskrives den berømte lokale arkitekten og miljøforkjemperen César Manrique. Hjertet av byen er sentrert omkring Pueblo Marinero, en sjarmerende labyrint av gater og torg, helt i stil med en tradisjonell kanarisk by, hvor det er fullt opp med butikker, barer og restauranter.

Strand, Costa Teguise, Lanzarote, Kanariøyene

Hva kan man gjøre i Costa Teguise

Ved første øyekast på disse deilige strendene kan det være fristende å finne et rolig sted, legge seg ned og gjøre absolutt intet bortsett fra leilighetsvis kjøle seg ned i havet med en svømmetur. Men det er massevis av spennende sport å delta i i Costa Teguise.

 

Dykking

Det gjør ikke noe hvis man aldri har vært iført en våtdrakt før. Etter en kort innføring kan man gå direkte fra stranden og ned i en fantastiske undersjøisk verden på Playa El Jabillo. Selv i januar kan det la seg gjøre. Vannet er ikke varmt, men det er bestemt mulig å være i vannet i lengre tid så lenge man er beskyttet av en våtdrakt. Det er en anbefalelsesverdig opplevelse. Det er massevis av dykkerskoler i Costa Teguise man kan velge blant.

 

Windsurfing, kiteboarding og padling

Forskjellige strender er særlige favoritter hos windsurfere og kiteboarders, og stranden Las Cucharas har så også tidligere vært vert for et verdensmesterskap i windsurfing. Også her er det et utvalg av skoler, hvis man aldri har prøvd det før og har bruk for undervisning. Det er også mulig å padle på boards. Det er ikke så vanskelig å lære, det krever mest av alt balanse. I løpet av få minutter kan man være klar til å padle ut og more seg på det vakre havet. 

 

Løp og sykling

Lanzarote er en øy hvor det virker som om det er flere maratonløp og triatlon enn det er karaokebarer. Den lange promenaden på Costa Teguise fungerer som en ideell treningsbane til en løpetur under solen, mens området inne i landet med sine grusstier er perfekt for syklister, især hvis man ønsker en rute uten utmattende stigninger.

 

Ut over vannsport er det også en golfbane, et mindre vannland og et lite akvarium i Costa Teguise.

Pueblo Marinero, Costa Teguise, Lanzarote, kanariøyene

Restauranter i Costa Teguise

Den sporty atmosfæren i byen betyr at det er et mer interessant utvalg av restauranter i Costa Teguise enn på mange av de andre feriestedene på Kanariøyene.

For tradisjonelle tapas kan både blekkspruter, churros de pescado (stekt fisk) og pommes frittes av søte poteter på restaurant La Aulaga Casa Felix bak Playa Bastian anbefales. Ønsker man noe mer kreativt, så kapre et bord med havutsikt på Restaurant La Peskera på Playa de las Cucharas og utforsk menyen. Hvis det stadig vekk finnes på menyen så kan deres prisvinnende tapa av geitost, bacon, banan og fiken helt bestemt anbefales.

For en mer romantisk middag, selv om det å spise ved strandkanten i seg selv er romantisk nok, så besøk den lekre restauranten Montmartre på Avenida de Las Palmeras, som ligger et par gater inn i landet fra kysten. Stedet og menyen er så autentisk fransk, at man noen ganger til og med kan få escargot da croute.

Trenger man til et tilskudd med koffein i form av en god kopp kaffe, en liten snack eller noe sunt, så har Browns Deli på C.C. Calipso et stort utvalg av lekre salater, terter og kaker, foruten den tidligere omtalte kaffe.

Tapas, La Peskera, Costa Teguise, Lanzarote, Kanariøyene

Nattelivet i Costa Teguise

Nattelivet kan være akkurat så avslappet eller livlig som man selv ønsker det. Som utgangspunkt kan byens natteliv deles litt opp. Syd for byen ligger mange puber og andre internasjonale barer med velkjent øl, mat og tv-program. Den nordlige siden av Costa Teguise har derimot en mer lokal atmosfære.
 

Hvilket tidspunkt bør man besøke Costa Teguise

Hvis man er til windsurfing / kiteboarding er forholdene for dette best mellom april og september.
Ønsker man derimot bare å slappe av eller dyrke andre former for sport, så er enhver måned et like godt tidspunkt å besøke Costa Teguise.