12 ting man kan se og gjøre i Las Palmas på Kanariøyene

Det finnes faktisk veldig mye man kan se og gjøre i Las Palmas de Gran Canaria, være seg man leter etter noe å tilbringe en dagstur på, noe enkelt å gjøre sammen med familien, eller litt inspirasjon til forskjellige aktiviteter under ferien i Las Palmas.

Her har vi funnet frem til 12 tips som burde gi både inspirasjon og informasjon, slik at det forhåpentligvis kan bidra til å gjøre et besøk i denne turistbyen litt lettere, med tanke på hva man kan se og gjøre under oppholdet.

1) Utforsk de interessante områdene rundt sentrum

El Obelisco

Man har ikke besøkt Las Palmas de Gran Canaria på "ordentlig" med mindre man også tar seg tid til å besøke byens sentrum, og skal man "ta den helt ut" bør man også sette av tid til å besøke en av de lokale forstadene, de såkalte "barrios", for det er her man finner den ekte og levende delen av den sjarmen som Las Palmas har å tilby. Spesielt interessant er for eksempel forstaden Arenales og monumentet "El Obeisco" som man kan se på bildet ovenfor. Denne delen av byen og de kulturelle severdighetene er bare en liten del av de mange iøyenfallende severdighetene som finnes i området. En annen kjent severdighet er Casa Africa som opprinnelig er en institusjon som skal oppmuntre til å være brobygger mellom Spania og Afrika, og bygningen inneholder en mengde kunst, kultur og historie som burde være av interesse for besøkende i alle aldre.

Et annet område som så absolutt er verdt et besøk er La Isleta, som er en barrios med en svært rikholdig og spennende historie, som blant annet forteller om et flåteangrep med skrekkinnjagende pirater og en ikke helt ukjent admiral ved navn Sir Francis Drake. En admiral som til tross for sin heltestatus i England, kun er redusert til en skurk i Spania.

2.) Ta en spasertur

Avenida Maritima

Las Palmas de Gran Canaria har et av de beste klimaene i verden og det er vel ikke overraskende at de lokale innbyggerne har lært seg å dra nytte av dette. Og en av de mest populære måtene å nyte det gode klimaet på er å enten sykle, stå på skateboard, rollerblades, eller bare ganske enkelt spasere opp og ned langs den flotte strandpromenaden man kan se på bildet ovenfor.

Strandpromenaden strekker seg fra fiskerlandsbyen San Cristóbal til Playa de Alcaravaneras, et sted som for øvrig hører til de utvilsomt beste stedene å spise på i Las Palmas hvis man liker fisk og skalldyr. I Triana finner man også byens største bilfrie handelsområde, og det er også her man finner Paseo de Las Canteras - som ligger like ovenfor øyas beste strand - et sted hvor man kan nyte en avkjølende is i en av de mange isbarene langs strandpromenaden.

3.) Nå "Rock Bottom"

Caldera de Bandama

Las Palmas hører ikke akkurat til de mest bebygde stedene i Spania, hvilket har sin begrunnelse i lokalbefolkningens måte å både leve og jobbe på. Mange steder er det også slik at hvis man vil gå til nærmeste supermarked til fots, må man ofte gå gjennom tøft terreng og områder som nærmest ligner raviner. Men som man sier i Spania; "alle nye problemer skaper bare nye muligheter". Og det stemmer jo, gjør det ikke?

Et annet naturlig under som ligger i nærheten er Caldera de Bandama, som ligger like ved byen yttergrense. De gule bussene på Las Palmas kjører ikke hele veien ut til Caldera de Bandama, så man må ta en såkalt Global Bus som kjører mot Santa Brigida, for så å gå av og spasere det siste stykket i en over 200 meter dyp ravine.

4.) Oppfrisk de botaniske kunnskapene litt

Jardín Botánico Viera y Clavijo

Man kan ta en av de gule bussene til stasjonen som ligger i gangavstand fra Tafiras Jardín Botánico Viera y Clavijo. Dette er Las Palmas botaniske hage, og et av de beste eksemplene på at nesten hva som helst faktisk kan blomstre og gro på denne fantastiske øya. Ta turen, og husk nistekurven.

5.) Besøk Las Palmas sjarmerende byer

Pueblo Canario

I motsetning til hva mange tror, så består faktisk London av flere mindre byer, tett satt sammen. På samme måte har Las Palmas også en rekke byer, bare mye mindre og mer kompakte. Pueblo Canario er et godt eksempel på en typisk tradisjonell landsby, bygget i typisk tradisjonell kanarisk stil, midt i hjertet av hovedstaden.

Hvis man ønsker å oppleve en konsert med kanarisk folkemusikk fremført av et levende orkester, så finner man det nettopp her, helt gratis til og med, hver torsdag ettermiddag og søndag morgen. Konsertene overværes best fra en av de omkringliggende kaféene i området, men man skal huske å vær tidlig ute for å sikre seg en god plass. I Pueblo Canario finnes det dessuten også et museum ved navn Néstor, et av byens kunstgallerier som det varmt kan anbefales å avlegge et besøk hvis man likevel er på de kanter.

6.) Heng på stranden

El Confital

Det kan hende du allerede vet det, men hvis ikke så forteller vi deg det nå - Las Palmas de Gran Canaria har fem strender. De fleste turistene velger Las Canteras og hvem kan vel klandre dem for det?. Men om du heller foretrekker en strand som er noe villere og ut over det vanlige, så anbefaler vi den naturlig bevarte, og røffe stranden, El Confital som du ser på bildet ovenfor.

Du kan lese mer om de 10 beste strendene på Gran Canaria her.

7.) Gå på oppdagelsesferd

Ciudad Jardin

Man finner navnet Miller både på bygninger og gateskilt i Las Palmas, men vil man virkelig se de største tegnene på den anglosaksiske innflytelsen på Kanariøyene bør man ta turen til Ciudad Jardín. Jardin Canario som ligger et lite stykke utenfor Las Palmas ble i sin tid grunnalgt av en svenske ved navn Erik Sventenius. Her finner man en stor variasjon av blomster og kaktuser fra alle de kanariske øyene, og det er også her Erik ligger begravet.

Man finner også mange av Las Palmas mest ettertraktede bosteder i Ciudad Jardín - som for øvrig også er hjemstedet for den såkalte "Holy Trinity Church". Dette er også det eneste stedet hvor det organiseres fester i hovedstaden og det ligger ikke langt fra den britiske klubben i "Garden City".

8.) Hipster er en "state of mind"

Palacete Rodríguez Quegles

Lokale trendsettere simpelthen elsker Pérez Galdós, gågaten som kobler Bravo Murillo sammen med Plaza Cairasco.

Selv om man kanskje ikke er hverken spesielt ung eller storbyvant av seg, så er Pérez Galdós uansett et fantastisk sted for en spasertur eller en handlerunde. Det finnes rikelig med historisk arkitektur man kan fotografere, og besøker man først byen er det en stor mulighet for at hovedparten av feriebildene vil komme nettopp herfra. Ja, og så fra stranden da, selvfølgelig.

9.) Nyt livet i en av byens grønne parker

Parque Doramas

Det finnes flere parker i Las Palmas enn man kan forestille seg, og en av mine personlige favoritter er den som du ser på bildet ovenfor. Vil du sitte på en kolle høyt oppe over Parque Doramas og kikke ned på dens palmetrær skal man bare spørre de lokale etter den koreanske kirken. Merkelig nok.

10.) Sjekk ut byens marked og nyt omgivelsene

Mercadillo de Vegueta

Hver dag er det marked i Las Palmas, og ved siden av det ukentlige markedet med navn Mercado Central, så er  søndagens Mercadillo de Vegueta - som du ser på bildet ovenfor - og San Lorenzos (som er bøndenes marked) to av mine personlige favoritter. Besøk dem gjerne, det anbefales.

11.) Finn en ledig plass og slapp litt av på på torget

Plaza Cairasco

Med tanke på at Las Palmas faktisk er Spanias niende største by, så har den i den sammenheng selvfølgelig også fått en stor mengde torg i alle størrelser og varianter. De fleste av dem er fulle av barer og restauranter, hvilket selvfølgelig er perfekt for den som ønsker å oppleve litt kultur og historie samtidig som man kan sette seg ned og slappe av litt. Ta deg tid til å nyte livet på en fortauskafé på et av de mange torgene, gjerne i selskap med noe godt å drikke og noen tapas, mens du kikker på menneskemylderet på gaten og hvordan det spanske livet flyter for de lokale innbyggerne.

12.) Besøk Vegueta

Catedral de Santa Ana

Som avslutning så skriver vi en liten historieleksjon om Kanariøyene som begynner i Vegueta. Her kan du følge i fotsporene etter Christopher Columbus på Casa de Colón. Et annet museum som er verdt se nærmere på i det samme området er Museo Canario.

Likeledes anbefales de kunstgalleriene som man finner i Vegueta, som for eksempel CAAM  / Centro de Cultura Contemporanea San Martín, og ut over dette finner man også et større antall interessante religiøse bygninger, blant annet Catedral de Santa Ana, som finnes på torget med samme navn!

 

Er du interessert? Hvorfor ikke bestille ferje fra Gran Canaria? Bestill billetter fra Gran Canaria til destinasjoner som Lanzarote og Tenerife her på DirectFerries.no med våre tilgjengelige båter, og med alle seilingstider og priser.

 

Her kan du også lese litt om:

5 lokale spesialiteter på Kanariøyene

Morsom barneferie på Tenerife

De 10 beste strendene på Gran Canaria