24 timer i Málaga

Dårlig tid i Málaga? Her er oppskriften på hvordan du kan få mest mulig ut av Málaga på kun 24 timer.

Arabiske riddere – La Alcazaba de Málaga

 Malaga - Alcazaba 

Høyt oppe i åsene over Málaga finner man Alcazaba, som er bygget på grunnmuren til et gammelt romersk fort under regimet til Abd-al-Rahman I, den første Emir av Cordoba. Fortet er bygget mellom år 756 og 780 og hadde som hovedoppgave å forsvare byen mot piratangrep. Veggene forbinder Alcazaba med Castillo de Gibralfaro på den andre siden av Coracha-fjellryggen. Castillo de Gibralfaro ble bygget i det 14. århundre av Nasrid-herskeren Yusuf I.

Følg bymurene til Plaza de Aduana for å komme til denne miniversjonen av Granadas berømte Alhambra. Den offisielle adressen er Calle Alcabazilla s / n, Málaga, 29005 (34 952 227 230). Åpent hele sommeren fra tirsdag til søndag mellom klokken 09:30 og 20:00, og mellom klokken 08:30 og 19:00 tirsdag til søndag om vinteren.

Dock of the bay – La Malagueta

Malaga - Malagueta

Med sin nære beliggenhet til havneområdet, er dette det perfekte sted å se skipene legge til kais. Playa de la Malagueta stranden ligger også i nærheten av sentrum, hvor man prøve en fersk fiskerett på en av de mange chiringuitos (strandbarene) som ligger langs promenaden.

1,2 kilometer lang og 45 meter bred, er stranden en klar favoritt blant de fastboende i området. Kjøl deg ned med en dukkert i det klare blå vannet, som også er svært populært blant snorklere.

Byens hage – La Concepción

Malaga - Jardines de la Concepcion

La Concepción er Malagas historiske botaniske hage. Hagen dateres tilbake til det 19. århundre, og huser et interkontinentalt utvalg av planter fra Afrika, Amerika, Asia, Europa og Oseania. Disse plantene kan ses hvis du tar hagens "Jorden rundt tur".

Den botaniske hagen ligger bare en 15-minutters spasertur fra den siste stoppen på buss nummer 2, alternativt kan du komme deg til hagen på lørdager, søndager og helligdager ved å fange en buss nummer 61, som vil slippe deg av utenfor Camino del Jardín 3 Botánico, Malaga, 29014 (34 95 225 21 48).

Hagen er åpen mellom klokken 09:30 og 08:30 fra april til september, og frem til klokken 17:30 fra oktober til mars. Ellers er La Concepción stengt på mandager, første juledag, og første nyttårsdag.

Det lokale markedet – Mercado Central de AtarazanasMalaga- Atarazanas marked

Mercado Central de Atarazanas er som navnet tilsier, et sentralt beliggende marked. Her kan det handles frisk frukt og grønsaker, fisk, kjøtt og annen mat fra mandag til og med lørdag fra klokken 08:00 om morgenen til klokken 14:00. Dette markedet er godt kjent og har vært et populært salgssted siden det 19. århundre.

Bygningen markedet er i ble opprinnelig bygget som et skipsverft, den gang Nasrid hersket over Andalucia (eller Al-Andaluz, som det het på det tidspunktet). Atarazanas er arabisk og betyr "stedet skip repareres".

Renessansens skjønnhet – Catedral de Málaga

Malaga katedralen 

Det er vanskelig å ikke legge merke til Catedral de Málaga, der den ruver høyt over de øvrige bygningene i sentrum av Málaga. Katedralen er åpen for publikum mellom klokken 10:00 og 17:00 mandag til lørdag og adressen er Calle Molina Lario, s/n, Málaga, 29015 (952 215 917). Den er også kjent som Catedral de la Encarnación, og ble påbegynt oppført tidlig på 1600-tallet.

Katedralen har et dramatisk ytre i barokkstil og ble sluttført i det 18-århundre. Opprinnelig var det planlagt det skulle være to klokketårn på katedralen, men kun ett ble bygget. Noe som har gitt katedralen sitt kjælenavn, La Manquita (Den Lille Enarmede).

Den gamle havn – Puerto de Málaga

Malaga havn 

Málagas havn har en lang historie som går helt tilbake til fønikerne. Grunnlagt i år 1000 før Kristus, er det den eldste havnen i hele Spania, ikke bare på Costa del Sol. Malaka stammer fra det fønikiske ordet for salt, som fisken ble saltet med i den første havnen.

På sitt beste, var havnen i Málaga en av de viktigste havner for eksport av korn under opplysningstiden, men aktiviteten falt betraktelig under og etter den annen verdenskrigen. Nå er havnen hovedsaklig kun brukt av forskjellige cruiseskip som kommer forbi.