Málagas 10 beste tradisjonelle tapasretter

Tapas, med en historie som daterer langt tilbake og en kulinarisk betydning så sterk at det har blitt en form for nasjonal identitet, er hver region ekstremt stolte av sine lokale spesialiteter.

I hjertet av Andalusia ligger Málaga - et ideellt sted å bli bedre kjent med det spanske kjøkken, og tapaskulturen.

Nedenfor har vi håndplukket 10 av Málagas beste tradisjonelle tapasretter, som du er nødt for å smake på mens du er på ferie her. De aller fleste av dem kan du ikke gå glipp av, da de finnes på enhver tapasmeny. 

Video av Málagas beste tapasretter

Sulten? Ta en titt på Málagas 10 beste tapasbarer og 10 tapasretter du kan lage selv.

Ajoblanco - Kald Hvitløkssuppe

Ajoblanco, kald hvitløkssuppe

Ajoblanco, direkte oversatt til "hvit hvitløk", er en kald suppe også kjent som hvit gazpacho. Denne smakfulle retten lages av brød, knuste mandler, hvitløk, vann, olivenolje, salt og pepper. Noen ganger også tilsatt eddik, og tradisjonellt servert sammen med druer, melon eller eple. En svalende og deilig suppe i varmen. Byen Almáchar har faktisk en egen festival dedikert til Día del Ajoblanco som er den 2 September.

Albondigas en Salsa de Almendras - Kjøttboller i Mandelsaus

 Albondigas en salsa de almendras, kjøttboller i mandelsaus

Albondigas en salsa de almendras, kjøttboller tilbredt i mandelsaus er et av Málagas kulinariske kunstverk. Du vil oppdage at sausen varierer fra sted til sted, men jo flere varianter du smaker - jo mer har du lyst på! Spania er verdens nest største produsent av mandler, derfor er det ikke så rart at de finnes i mange spanske retter. 

Boquerones en Vinagre - Eddikmarinert Ansjos

Boquerones, ansjos i eddik

Boquerones en Vinagre vil du finne på hver eneste tapasbar i Málaga. Fersk ansjos marineres i eddik, eller en blanding av eddik og olivenolje, deretter krydres de med hvitløk og persille. Bestill deg en caña øl og boquerones, og vips så lever du på ekte spansk vis.

Ensalada Malagueña - Malagueña Salat

Ensalada Malagueña av JCG

Ensalada Malagueña er en velkjent sommersalat i Málaga-provinsen. Vanligvis består den av poteter i hovedsak, sammen med appelsin, løk, bacalao-torsk og grønne oliven, men du vil ofte finne denne salaten med en moderne tvist. Ovenfor ser du Málagas michelinkokk José Carlos Garciá sin kreative versjon av denne tradisjonsrike retten. 

Ensaladilla Rusa - Russisk Salat

Ensaladilla Rusa, russisk salat

Ensaladilla Rusa, russisk salat, er også kjent som potetsalat. Den sies å ha opphav i Russland på slutten av 1900-tallet, men selvom navnet ha blitt beholdt har hver og en spansk familie sin egen oppskrift på denne retten. Utvilsomt en av regionens mest populære tapasretter. 

Fritura Malagueña - Frittert Fisk

Fritura Malagueña, frittert fisk

Fritura Malagueña, frittert fisk og sjømat servert med en sitronbåt er en av mine personlige favoritter. Hva er vel bedre enn en tapa, eller kanksje en hel tallerken fylt med alt fra ansjos til blekksprut, direkte fra havet og rett i frityrgryten. Denne retten er best å spise på en chiringuito, strandrestaurant - hvor du kan bestille dagens fangst. 

Gambas al Pil-Pil - Hvitløksreker

Gambas al Pil-Pil, hvitløksreker


Alle elsker Gambas al Pil-Pil, nydelige hvitløksreker, en rett du sjeldent eller aldri vil finne en meny uten. Tilbredt i olivenolje sammen med hvitløk, paprika- og chillikrydder, pluss litt hvitvin og serveres fresende varm rett fra ovnen. Glem ei å dyppe brød i oljen, len deg tilbake og nyt det gode, spanske liv. 


Pipirrana Malagueña - Malagueña Pipirrana Salat

Pipirrana Malagueña, Salpicón, sommersalat

Pipirrana Malagueña, også kjent som Salpicón, er en forfriskende sommersalat laget av løk, tomat, agurk, rød og grønn paprika i terninger, og servert med en dressing av sherry eddik, salt og olivenolje. Denne går ofte hånd i hånd med sjømat som reker eller blekksprut og den imponerer like mye hver gang!

Porra Antequerana - Antequera Kald Suppe

Porra Antequerana, kald suppe

Porra antequerana stammer orginalt fra byen Antequera, en drøy time innenlands fra kysten. Suppen, som er et medlem av den svært populære gazpacho-familien, er laget av tomat, tørt brød, hvitløk, olivenolje og paprika, og er tykkere i konsistens enn en gazpacho. Den serveres som en liten tapa, alltid med litt serrano skinke på toppen, og ofte også med tunfisk eller vaktelegg. Denne bestiller jeg hver gang jeg er ute for å spise tapas!

Tortilla de Patatas - Spansk Omelett

Tortilla de patatas, spansk omelett

Jeg ble veldig positivt overrasket første gang jeg smakte Tortilla de Patatas. Denne tykke omeletten er veldig annerledes enn den vi er vant med, da den består av stekte poteter og løk, i tillegg til egg, salt og pepper. En mektig rett servert i stykker, som tapas. 

El Patio Bodega Restaurant

En stor takk rettes til El Patio Bodega Restaurant i Málaga for deres gjestfrihet.

Addresse:
Calle Salvador Espada Leal, 10
29002 Málaga, Spania

Telefon:
+34 685 03 46 43