Livet er en strand i Sitges!

Sitges er et svært populært reisemål for folk som reiser til Spania for å sole seg og feste, og selv om byen er liten, har den et imponerende utvalg av strender. Hele 17 i alt! Du blir ikke skuffet under oppholdet her.

 

Fordi det er så mange strender å velge blant, har vi laget en liten guide som sammen med litt informasjon, vil gjøre det lettere for deg å velge hvilken strand du skal dra til. Sitges har alt, fra familiestrender til naturiststrender og strender for homofile og lesbiske.

 

Selvfølgelig er ikke alle som kommer til Sitges bare ute etter å ligge på stranden. Byen har flere attraksjoner å vise fram til besøkende turister. Men er det strandlivet som først og fremst trekker, er det godt å vite det er rikelige valgmuligheter, uansett hva slags ferie man har planlagt. Det finnes dessuten godt med tilgjengelige ferieboliger i Sitges. 

 

Sitges' forskjellige strender

Fragata-strandenStrendene her er kjent over hele Spania for å være svært rene, faktisk med renere sand og sjø enn strendene i Barcelona, omtrent 40 kilometer lenger opp langs kysten, noe som er en av grunnene til at mange fra denne byen faktisk kommer hit for korte ferieopphold.
Garraf strandenHver strand i Sitges har sin egen karakter, form, størrelse og atmosfære avhengig av hvor den ligger og hvem som drar dit. De fleste strendene har fasiliteter som dusjer, toalett og salg av forfriskninger.

 

Men strendene som ligger nærmere sentrum har flere tilbud og trekke flere besøkende. Fra juni til september finnes det gjerne ekstra aktiviteter for hele familien, fra vannaerobic til workshops for barn og treningstimer for eldre.

 

Uansett hvilken strand du velger, sørg alltid for at du tar med det som er nødvendig for å beskytte deg mot solen. Strendene i Sitges tilbyr vanligvis ikke naturlig skygge – særlig gjelder dette i de varme sommermånedene. Selv når det er overskyet, bør du bruke solkrem, en solhatt eller en parasoll.
Strendene i Sitges er innbydene

Strendene i Sitges er alle relativt små og ligger godt skjermet. Mens mange strender ligger langs strandpromenaden (fra kirken til Terramar, se også kart nederst i denne artikkelen), skilt fra hverandre ved lange moloer, kan andre strender bare nås med bil. Fra og med Terramar blir strendene bredere.

 

La oss ta en titt på hver av strendene slik at du kan ta en beslutning!

 

Hurtig-guide til Sitges´strender

 

1. Platja de Sant Sebastià

Sant Sebastià-stranden i Sitges

Platja Sant Sebastià (Sant Sebastia-stranden) ligger øst for den store og imponerende kirken. Den er ikke veldig stor (205 meter lang og 20 meter bred), men det er et fint sted for hele familien og blir ganske raskt fylt opp i august.

 

Sant Sebastia er populær blant lokalbefolkningen, og har en avslappet atmosfære. Den har en nydelig promenade med innbydende terrasser med utsikt over stranden og er også tilgjengelig via en rampe.

 

2. Platja de les Anquines

Dette er den vestligste stranden med en lengde på 160 meter og en gjennomsnittlig bredde på 50 meter. Det er stedet å dra for å komme vekk fra alt. Fordi det ligger i en liten, bortgjemt vik finner du her fred og ro.

 

Stranden er flott for familier fordi det rolige og klare vannet er perfekt for barn å leke i, mens på samme tid har de vanlige tilbudene (badevakt, strandbar, markiser, parasoller, fluktstoler, ramper), pluss en kajakk-skole.

 

3. Platja de la Fragata

 

Der den ligger, rett under Sitges' vakre kirken, er den en av de mest sentrale strendene. Den er populært blant familier på ferie og ungdommer fordi stranden med sin bredde på 35 meter, blant annet har volleyballnett og pedalbåter for utleie.

 

Klubben Nàutic gjør dette til en komplett "sports beach". Den har ingen solsenger eller parasoller, men det finnes dusjer, en strandbar, badevakter og rampetilgang.

 

4. Platja de la Ribera

Platja de la Ribera, Sitges

Også dette er en av de større strendene (260 meter lang og 36 meter bred) og kan bli raskt fylt opp om sommeren fordi den ligger nær bysentrum. Den har de viktigste fasiliteter, rampetilgang og en seilskole. En dag i sola her kan enkelt  kombineres med aktiviteter og kulturtilbud i Sitges.

 

5. Platja de Terramar

Platja de Terramar, Sitges

Denne flotte stranden har fin og myk sand og ligger et godt stykke fra sentrum, noe som betyr at det er stillere her. Stranden er 395 meter lang og 25 meter bred og har badevakter, en strandbar og utleietjenester for markiser, parasoller, fluktstoler og pedalbåter. Stranden har også rampetilgang.

 

6. Platja de la Barra

Platja de la Barra, Sitges

Denne stranden ligger i en liten bukt i utkanten av byen. Den er familievennlig og ganske stille. Den har de samme fasiliteter som Terramar og er 390 meter lang og 25 meter bred.

 

7. Platja de la Riera Xica

 

Denne stranden utgjør en lang, smal stripe av sand (320 meter lang og 15 meter bred) som er populær blant alle og som ligger midt imot Vinyet-boligområdet. Den har to strandbarer og har også parasoller, fluktstoler, markiser og pedalbåter tilgjengelig for leie.

 

8. Platja de l'Estanyol

 

En lang strand med mange soltilbedere (særlig om sommeren) og nok en gang en strand som passer for alle. Den er 365 meter lang og 15 meter bred i snitt. Det finnes badevakter, tre strandbarer og utleietjenester for markiser, parasoller, solstoler, solsenger og pedalbåter. Den har også en rampe.

 

9. Platja de la Bassa Rodona

 

Dette er byens viktigste homostrand. Beliggenheten er svært sentral, og det er en av de travleste strendene i Sitges. Den er 285 meter lang og har en gjennomsnittlig bredde på 18 meter. I tillegg til solstoler, parasoller og pedalbåter, kan du også leie kajakker her.

Platja de la Bassa Rodona

Selv om Sitges er kjent som en ”homo-by” som tar åpent imot homofile par, tiltrekker den seg også mange andre grupper og har forskjellige typer strender. Mange bestiller en familieferie i Sitges. Stemningen på strendene er svært avslappet, og byen har mye å tilby for alle. En avstikker og et opphold i Barcelona er også lett å få til.

 

10. Platja dels Balmins

Cala Balmins, Sitges

Denne stranden ligger øst for kirken (15 minutters gange derfra) og bak Sant Sebastià- kirkegården, er delt i tre viker og har en full lengde på 240 meter og en gjennomsnittlig bredde på 20 meter. Den er svært populært og har en liten restaurant og ellers de viktigste fasilitetene, inkludert dusjer.

 

Det fine med denne stranden er at i stedet for bygninger, har du fjell bak deg. Det er for det meste en naturiststrand, så legg gjernne igjen badebukser og bikinier hjemme! Du trenger likevel ikke å bekymre deg om du ønsker å ha den på, for i Sitges går nudister og ikke-naturister om hverandre.

 

11. Platja d'Aiguadolç

 

Platja d'Aiguadolç som direkte oversatt betyr "ferskvannsstranden", ligger bak marinaen i Sitges. Som Balmins-stranden (15 minutters gange herfra) ser den fin og pittoreske ut fordi den har fjellene i stedet for bygninger som bakgrunn.

 

Platja d'Aiguadolç er en familievennlig strand med gode fasiliteter: badevakt, rampe, strandbar, solstoler, parasoller, pedalbåter og parkering. Den er 145 meter lang og har en gjennomsnittlig bredde på 20 meter. Om sommeren kan det bli hektisk her, men atmosfæren er avslappet og stranden nesten aldri helt overfylt. Den er populær blant naturister, selv om ferierende med klær også er velkommen her.

 

12. Platja de Garraf

Platja Garraf, Sitges

Garraf-stranden er lett tilgjengelig med både bil og tog. Den ligger i den koselige landsbyen med samme navn, like utenfor byen og er et hyggelig og rolig sted å slappe av og stresse ned. Denne stranden skiller seg ut på grunn av sine sjarmerende hvite - og grønne strandhus som dateres tilbake til tjueårene. Den er 380 meter lang og ca. 28 meter bred.

 

Det er fasiliteter som strandbarer, solstoler og parasoller, kajakker og pedalbåter, rampetilgang og badevakter. Ta med lunsjmat hvis du ønsker å tilbringe dagen her.

 

13. Les Botigues

Les Botigues, Sitges

Les Botigues er en veldig stor strand (1415 meter lang og 100 meter bred) med gode fasiliteter, har seks strandbarer, er lett tilgjengelig for funksjonshemmede og du kan komme hit med tog. Bare gå av på stasjonen Castelldefels, kalt "Platja de Castelldefels”.

 

14. Cala Ginesta

 

Denne stranden er den vanskeligste å komme til i Sitges, for den har bare begrenset tilgang via marina/havneområdet. Den er liten og eksklusiv, med bare markiser, parasoller, solstoler og en strandbar. Den naturlige beliggenheten langs klippene er fantastisk.

 

15. Cala Morisca

 

Morisca Cove er en liten nudiststrand mellom klippene i Garraf-området, på kystveien mellom Sitges og Garraf. Denne stranden kan du bare nå med bil. Den er 140 meter lang og 50 meter bred og har en restaurant, dusj og fluktstoler.

 

16. Platja de l'Home Mort

Cala de l'Home Mort er en homostrand

Dette er også en liten nudiststrand, populær blant homofile. Den ligger bak klippene ved l'Atlantida nattklubb. I motsetning til de andre strendene, er det en strand med steiner, altså ikke en sandstrand.

 

Stranden består egentlig av to deler: Home Mort og Platja de Roses (110 meter og 165 meter lang, gjennomsnittsbredde på 10 meter). Det har ingen vei, men er omsluttet av klipper, og du finner bare en strandbar og solsenger her.

Mort nudiststrand

17. Platja Desenrocada

 

Denne stranden har de samme karakteristika som Platja de l’Home Mort og ligger rett bak den. Den er 90 meter lang og 15 meter bred.

 

Tips for bestilling av ferie i Sitges

Playa San Sebastià

August er den travleste feriemåneden i Spania, for både i Frankrike og Spania tar folk gjerne ferie hele måneden. For å få de beste tilbudene på ferieboliger eller strandleiligheter i Sitges, anbefaler vi deg å bestille tidlig, særlig for månedene juli og august.

Fra Sitges by

Hvis du kan, prøv å bestille utenfor høysesongen mens sola fortsatt er varm og god, men de fleste turister er borte. Du kan fortsatt nyte strandlivet, dessuten er det mye å se og oppleve i selve byen Sitges.

 

KART