De 10 beste nudiststrendene i Spania

Å komme seg vekk fra alt og bare ”chille ut”, betyr noen ganger å legge bak seg alle bekymringer. Hva med å legge igjen bagasje hjemme også? Bare husk badetøy, våtdrakt, sarong – og selvfølgelig krem med høy solfaktor.

Nudiststrand i Spania


Kle deg naken og besøk noen av nudist- og naturiststrendene i Spania – en uvanlig ferieerfaring for mange! Her er en rask guide til de 10 beste nudiststrendene rundt om i Spania.

1. Tenerife - Playa La Tejita

Feriestedet El Medano ligger på øya Tenerife – en av de fantastiske Kanariøyene. Dette er et surfeparadis og kult feriested, ikke bare på grunn av den friske vinden, men også på grunn av alle ”bohemene” som samles her og som dyrker surfing, sand og solskinn.

Nudiststrand på Tenerife


Gå rundt i sanddynene som strekker seg fra hovedstranden El Medano og i retning  det røde fjellet – Montaña Roja.  Nyt den fine vandreruten ved foten av fjellet. Deretter kommer du til Playa La Tejita, en av Tenerifes vakre nudiststrender.

 

2. Tenerife - Playa de la Pelada

 

Et annet favorittsted på solskinnsøya Tenerife er den mer beskyttede og populære nudiststranden som også ligger i nærheten av feriestedet El Medano; Playa de la Pelada. Stranden ligger både bedre skjermet og tilbyr mer privatliv med sine steinformasjoner. Her blir du ikke forstyrret av andre enn dem som er her for å nyte solen uten klær. Som navnet antyder, kan du her "plukke" av deg klærne i fred!

 

Sjekk ut vårt utvalg av feriehus på Tenerife.

 

3. Almeria - Cabo de Gata og San José

 

Almeria innbyr til et fantastisk ferieopphold, enten du besøker byen for en langhelg eller bruker den som utgangspunkt for turer rundt for å se de andre stedene i nærheten. Men hvis du jakter på et naturiststed, er Cabo de Gata stedet å dra.

Nudiststranden i Cabo de Gata i Almería
Det er mer enn én strand som frister, likevel er San José og Cala de los Amarillos vanskelig å trumfe med sitt krystallklare vann, den fine sanden og det stekende solskinnet. Cala Carbón er en annen populær nudiststed, faktisk er dette en ”mixed” strand, med både påkledde og nakne – men det kan også være steinet her, så vær forsiktig med hvor du legger deg ned.

4. Cádiz – Faro de Trafalgar

Nudiststranden ved Faro de Trafalgar i Cádiz


Cádiz er en flott by som gir deg en følelse av å være på et helt unikt sted.
På stranden ved Faro de Trafalgar (fyrtårnet), kan vinden være litt kraftig, derfor er det av og til nødvendig med klær. Det kan også være sterke strømmer i vannet, så vær forsiktig hvis du har tatt barna med på ferie i Cádiz

5. Marbella - Cabo Pino

 

I forlengelsen av sanddynene Dunas de Artola ligger Cabo Pino-stranden, også kjent som Artola-stranden. Dette er en kjent og hyggelig nudiststrand nær Marbella som jo er kjent for sine designbutikker. Du kjøpe deg et designhåndkle under Marbella-ferien, og så kan du mingle deg med det unge og fasjonable publikumet.

 

6. Gran Canaria – Maspalomas-stranden

 

Tilbake til de varme og fantastiske Kanariøyene! Denne gangen er Gran Canaria og stranden i Maspalomas det gjelder. En ferie på Gran Canaria betyr tusenvis av sanddyner, og du kan lett føle deg som om du er midt i Sahara. Mellom Maspalomas´ fyrtårn og feriestedet Playa del Ingles, finner du denne nudiststranden, som likevel bare er én av øyas mange nudiststrender.

Maspalomas-nudiststrand på Gran Canaria


7. Tarragona - Playa de El Torn

 

Dette er en stor, lang, populær og kjent strand. El Torn-stranden ligger i Tarragona, rett ved kysten og den pulserende byen Barcelona. Igjen er klær eller ikke valgfritt, men naturister er svært vanlig her. Bølgene er moderate, og i stedet for sand består stranden av grus, noe som gjør at ikke altfor mange mennesker trekker hit.

Sjekk ut våre ferieboliger i Tarragona.

 

8. Sitges - Cala de Home Mort

 

Oppholder du deg lenger nord, vet du gjerne at Sitges lenge vært den homofile hovedstaden i Spania. Homo- og lesbiske festivaler, barer og opptog er det mange av gjennom året, og her finnes også flere strender som både er homo- og nudistvennlige.

Nudistsranden ved Cala de Home Mort i Sitges


Cala de Home Mort er bare av mange strender, og det er mange flere å oppdage langs kysten. På de fleste av dem er klær eller ikke valgfritt.

Ta en titt på vårt utvalg av leiligheter i Sitges.

 

9. Mallorca – El Trenc

 

Blått hav, hvit sand, rolig vann og stille sanddyner preger El Trenc, den mest berømte nudiststranden på Mallorca. Her finnes to kilometer med myk sand før du kommer fram til havet.

Nudiststranden El Trenc på Mallorca


Denne baleariske øya er et populært reisemål av mange grunner.
Gjør den til din feriedestinasjon i år og lei en feriebolig på Mallorca.

10. Granada – La Herradura 

Det er ikke naturlig å tenke på strender når vi snakker om Granada, snarere handler det nok om Alhambra, fjell og skianlegg. Men ta en tur ned til Granadas Costa Tropical-kyst. Her vil du finne mange strender, ofte med få besøkende, stille og ganske spanske. La Herradura – ”hesteskoen” – ligger nær den mer kjente byen Almuñécar på Costa Tropical. Cantarriján er naturiststranden og ligger like vest for feriestedet La Herradura. To herlige strender side om side, beskyttet og godt skjermet. Enten du velger å være naken eller bruke badebukse, vil du ikke bli skuffet over stedet.

 

Dette er altså de 10 beste naturist- og nudiststrender som du må besøke neste gang du drar på ferie i solfylte Spania – og med færre ting  i bagasjen, selvsagt!