De beste spanske reisemålene i september

September er en flott måned å feriere i Spania. Sommervarmen som i juli og august kan hindre deg i besøke enkelte byer og områder i Spania, begynner endelig å slippe grepet. Dessuten har de største gruppene av turister nå forsvunnet fra strender og historiske monumenter og attraksjoner, mens prisene er lavere.

 

Vi har laget en guide med de beste destinasjonene for en ferie i Spania i september. Enten du vil på strandferie, storbyferie eller ha en romantisk parferie, finner du gode alternativer i Spania.

 

Ibiza

Ibiza trenger ikke mye presentasjon. Dette er et av de mest populære reisemålene om sommeren, men når høysesongen når sitt høydepunkt, kan det være ganske stressende her. I september viser øya seg fortsatt fram i all sin prakt, men med mye færre mennesker. Dette er det beste tidspunktet for å nyte øya med en roligere atmosfæren. Fortsatt kan du nyte det øya er så kjent for; den perfekte blandingen av strender og klubber.

 

I september er været på Ibiza fortsatt bra og typisk sommerlig, med høye temperaturer og mange solskinnsdager. Nå kan du tilbringe dagene på de vakre strendene på Ibiza, og nå kan du leie en strandvilla på steder som i toppsesongen ellers kan være for dyr eller bortleid, for eksempel i Eivissa, Santa Eularia eller Portinax.

Om kvelden er fortsatt Ibiza et fantastisk sted å være for dem som elsker å feste, selv i september. Diskotekene er fortsatt i full gang, og de beste destinasjonene på Ibiza for uteliv er mindre overfylte enn om sommeren. Slutten av måneden er vanligvis starten på en periode med alle de enorme "avslutningsfestene" på de mest kjente klubbene før de stenger for vinteren. I disse helgene byr toppklubbene på de beste DJ´ene, og turister sier ikke nei til å kaste seg ut sesongens siste festhelg.

La Rioja

September er tiden for høsting. For folk som elsker vin og god mat, er dette en måned full av aktiviteter og begivenheter de ikke kan gå glipp av, i Spania gjelder det særlig for vinregionen La Rioja. Denne regionen produserer noen av de beste vinene på Den iberiske halvøya og har også flotte gastronomiske tradisjoner. Mot slutten av måneden er byen Logoño vertskap for Fiesta del Vino, et svært populært og godt besøkt arrangement, - absolutt den viktigste hendelsen i regionen som er fullt dedikert til vin.

Når alle høstfestene og arrangementene setter sitt preg på La Rioja, kan besøkende nyte det fascinerende, landlige landskapet i regionen og bli kjent med den rike gastronomiske tradisjonen. Ikke gå glipp av "Mercado de la Vindimia" i den lille og vakre landsbyen Ollauri, en begivenhet som inkluderer besøk på vingårder og bodegaer med mange aktiviteter. Kjent er også "Festival del Chorizo" som feires i byen Baños de Río Tobía og som er viet et av de mest berømte produktene i regionen – nemlig chorizo-pølsa. Feriaen "Mercados Medieval y del Camino" som feires i Santo Domingo de la Calzada, setter fokus på landbruks- og håndverkstradisjonene i området. Programmet inkluderer mange aktiviteter, show og håndverksmarkeder.

 

Takket være landskapet, tradisjonene og avstanden som skiller regionen fra mer turistifiserte reisemål, er La Rioja en perfekt region for et landlig ferieopphold i Spania.

Barcelona

September er en måned med mye festligheter i Barcelona. Etter å ha feiret sin mest berømte festival, "Festa Major de Gracia" i august, er byen i september vertskap for flere andre populære begivenheter. Dersom du ønsker nærkontakt med autentiske sider ved kulturen i Barcelona, må du ikke gå glipp av disse festene.

 

"Festa Major d’Horta" finner vanligvis sted den første uken i september og feires i distriktet med samme navn. Området ligger litt nord for sentrum. Det er en lite kjent fest, men perfekt for å fordype seg i det autentiske livet til en typisk Barcelona-barrio (bydel). Programmet inkluderer teaterforestillinger, danser og gatekonserter, i tillegg til den uunngåelige correfoc (”ildløp”), et stort antall aktiviteter for barn og ulike gastronomiske arrangementer. Uken etter følger festen "Festa de Poblenou" med et lignende program. Feiringene avholdes i distriktet nord for stranden La Barceloneta.

Feiringen fortsetter med en av de mest populære fiestaene i Barcelona, "Festa de la Mercè", som er viet skytshelgenen i byen - Virgen de la Merced - som også er jomfruen basilikaen i det gotiske kvartalet er bygd til ære for. Festlighetene er delvis religiøs og delvis sekulær og finner sted på forskjellige steder i det historiske sentrum av storbyen. Programmet inkluderer correfoc, castellers, parader med kjempefigurer (gigantes), konserter, tradisjonelle danser, fyrverkeri med musikk og mye mer.

 

For å avslutte september med stil, må du ikke gå glipp av "Festa Major de la Barceloneta"  som feires 29. september i et av de mest populære områdene å leie ferieleiligheter i Barcelona. Festivalen inkluderer gateparader med kostymer, og nabolaget er dekorert for anledningen. Det er også tradisjonelle konserter på stranden der mange innfødte drikker ”rom cremat” ("brent rum"), en drink laget av rom, kaffebønner, sukker, sitronskall og kanel.

Costa Blanca

Om sommeren er Costa Blanca et av de livligste reisemålene for strandferier i Spania. De mest populære turiststedene er også perfekte for en ferie når som helst på året, takket være det gunstige klimaet og det store antallet aktiviteter. Det er ikke overraskende at dette er en av Spanias favorittdestinasjoner for folk fra andre land som har bosatt seg her for å glede seg over de fantastiske strendene nesten hele året gjennom.

 

Et av de beste stedene på Costa Blanca å feriere i september, er Altea. Denne vakre byen ligger bare noen kilometer fra Alicante og tilbyr komfortable strender, en vakker gamleby og mange ting å gjøre. I september arrangerer byen ”Moros y Cristianos”-festivalen som feirer den spanske kongen og dronningen som vant over araberne under ”reconquista”. Dette temaet preger mange fester andre steder på Den iberiske halvøya, men Costa Blanca er kjent for å by på de beste variantene.

 

I Altea faller denne festivalen sammen med feiringen av byens skytshelgen San Blas. Arrangementet er en blanding av religiøse feiringer og historiske skuespill og opptredener som preger gatebildet i fem dager med sine parader, musikk, gastronomi og fyrverkeri.

San Sebastián

September er en travel måned i den vakre byen San Sebastián med feiringen av noen av de viktigste begivenhetene i året. Byen er vertskap for interessante internasjonale begivenheter, så vel som tradisjonelle feiringer som er perfekte for å bli kjent med den unike kulturen i denne regionen.

 

September starter med "Euskal Jaiak", en baskisk kulturfestival. Denne begivenheten er viet tradisjonell folkelig kunst, litteratur og tradisjoner – folklore – i regionen, med oppvisninger og konkurranser i baskiske idretter som å kutte trestammer, løfte steiner og ballspillet ”baskisk pelota”. Programmet inkluderer også rokonkurranser med tradisjonelle robåter og ”Bandera de la Concha” som er svært populære. Under festivalen feires naturligvis også den fantastiske gastronomien i regionen, særlig når det gjelder sider, et av de mest populære drikkene i regionen.

 

Festmåneden fortsetter med musikkfestivalen "Donostia Kutxa Kultur Festibala" (også kjent som KKF), og den avsluttes med den prestisjetunge internasjonale filmfestivalen som regnes som en av de viktigste i Europa.

 

Hvis du ønsker å komme deg ut i naturen og bort fra de overfylte gatene med sine parader, kan du ta turen til strendene i San Sebastián. I september er de mindre overfylte, og du kan nyte den siste sommeren i nord før høstregnet setter inn. Hvis du elsker å surfe, så ikke glem at september er en av de beste månedene å oppholde seg i San Sebastián, takket være de store dønningene som slår inn mot byen.

Sevilla

I toppsesongen om sommeren kan Sevilla være en altfor varm by å besøke. Temperaturene kan være svært høye og presser innbyggerne ut mot kysten og ned mot Costa de la Luz. Med selv med høstens ankomst, slutter ikke sommeren å prege byen, men temperaturen synker nå akkurat nok til at de som besøker Sevilla kan glede seg over alle attraksjonene uten å lide i varmen. Å leie en feriebolig i Sevilla i september er ideelt for dem som søker en kulturell ferie i en livlig og gjestfri by.

 

Det er mange aktiviteter som er tilgjengelig. I tillegg til sightseeing rundt i det historiske sentrum og til de mest berømte barrios (Triana, Macarena, etc.), må du ikke gå glipp av ”Biennale”, en av de viktigste flamenco-festivalene i Spania. Arrangementet som ikke arrangeres alle år, varer vanligvis hele september med mange show og sidearrangementer. Hvis du besøker byen et år festivalen ikke offisielt arrangeres, trenger du ikke bekymre deg, for det er alltid konserter og steder med muligheter for å oppleve dette fascinerende, kunstneriske uttrykket.

 

I september byr byen også på interessante begivenheter for sportsentusiaster, for eksempel "Nocturna del Guadalquivir", et amatørløp som går gjennom det historiske sentrum om natten eller "Gran Semana Anglo-Arabe", som er perfekt for alle som liker hesteveddeløp og med konkurranser og utstillinger som avholdes i Parque del Alamillo.

Lanzarote

Hvis du er ute etter den ultimate avslappingen under ferien i Spania i september, bør du vurdere en ferie på Lanzarote. Den byr på et fantastisk klima året rundt, utrolige strender, og når høsten kommer er strendene mindre overfylt.

 

Lanzarote har destinasjoner som passer for alle typer ferie. Vil du ha strender og sol, kan du ta turen til de fantastiske buktene i Papagayo eller de lange sandstrendene i Playa Blanca-området. Hvis du vil bytte ut dager på stranden med kultur, kan du dra til Arrecife eller Teguise og beundre den unike arkitekturen og vandre rundt på markedene. Ikke gå glipp av Jameos del Agua (kunstneriske lavahuler), et mesterverk av artisten Cesar Manrique.

 

Naturen spiller hovedrollen på Lanzarote, og øya erklært som biosfærereservat av UNESCO. I tillegg til å slappe av på strendene, kan du lade batteriene ved å vandre rundt i Timanfaya nasjonalpark der du kan beundre det imponerende vulkanske landskapet. Det er verdt å nevne at Lanzarote også huser et av de mest unike områdene innen spansk vinproduksjon. La Geria-området er preget av sitt vulkanske jordsmonn, og her brukes gamle teknikker for vanning og for å beskytte vinstokkene mot havbris. Hvis du besøker øya i september, må du huske å delta på en vinsmakingstur.