De vakreste byene i Spania

Byer stappfulle av spansk kultur og tradisjoner og byer som er berømte for sin arkitektur og mange historiske monumenter. Spania har en lang rekke byer spredte over hele landet som tilbyr noe for enhver smak. Bli kjent med 27 av Spanias vakreste byer. Finn ut hva som gir dem sjarm og hvorfor du bør besøke dem.

Granada

Granada rommer et av verdens store underverker, nemlig Alhambra-borgen. Denne spesielle byen tilbyr den ultimate kulturelle helgeturen der den ligger under Sierra Nevada-fjellene og bare én time fra Costa Tropical. Du kan kombinere et opphold i Granada med en strandutflukt ved Middelhavet eller til og med en dagstur oppe i fjellene.

San Sebastián

Det er særlig to ting som gjør byen San Sebastián spesiell. Én av dem er den makeløse La Concha-stranden i Donostia (det baskiske navnet på byen) med utsikt over til den vakre øya Santa Clara. Den andre er gastronomien i San Sebastián. I denne byen bor og arbeider noen av de beste kokkene i landet. I tillegg finner du her det første kulinariske universitetet i Spania, Det baskiske kulinariske senter.

Málaga

Málaga by ved solnedgang

Málaga har blitt en av de mest populære byene for en storbyferie i Spania de siste årene. Moderne, attraktiv, full av museer og uteserveringer med spektakulær utsikt. Planlegg en ferie i Málaga og opplev den rike historiske arven med katedralen, kongeborgen Alcazaba, det romerske teatret, festningen Gibralfaro og det nye havneområdet Muelle Uno.

Barcelona

Antoni Gaudís Casa Battlo i Barcelona

Barcelona har mye å tilby, fra katalansk mat til de berømte kunstverkene til arkitekten Antoni Gaudí, som Casa Battló. Selvfølgelig er det ingen som vil feriere i Barcelona uten å beundre arkitekturen på kirkebygget La Sagrada Família. Tilbring en helg med å vandre rundt i de mange bydelene i Barcelona og opplev byens helt spesielle atmosfære.

Toledo

Spanias gamle hovedstad Toledo

Toledo er en svært vakkert og godt bevart by, med historie på hvert eneste gatehjørne. Den ligger høyt oppe i åsene i regionen Castilla - La Mancha, nesten midt i Spania. Tilbring en helg i Toledo og nyt atmosfæren i denne gamle byen som fortsatt preges av middelalderske arabiske-, jødiske- og kristne monumenter.

Sevilla

Med det største historiske bysentrum i Spania og den tredje største katedralen i verden, mangler du ikke argumenter for å tilbringe en helg i Sevilla. Nyt den andalusiske sjarmen og tradisjonene i byen med de mange tapasbarene og restaurantene. Sug inn den romantiske atmosfæren ved å ta en kveldstur langs bredden av byelven Guadalquivir.

Salamanca

Den gamle byen Salamanca er også et verdensarvsted, kjent som Spanias «gylne by» og rommer en rik historisk, kulturell og gastronomisk kultur. Noen av hovedattraksjonene er Plaza Mayor, den romerske broen og katedralen som tilbyr spektakulær utsikt over byen.

Bilbao

Bilbao er kjent som en kunsthovedstad i Spania. Du må ikke gå glipp av byens ikoniske Guggenheim Bilbao museum, ett av arkitekt Frank Gehrys mest imponerende byggverk. Vandre rundt i byen og hopp inn og ut av de mange barene og smak på «pintxos», den baskiske varianten av tapas.

Valencia

Kunst- og vitenskapsbyen i Valencia

Dette er en av Spanias mest populære byer med den perfekte blandingen av kultur, sol, sjø og strand og gastronomi. Valencia er også det ideelle stedet for en storbyferie. Besøk den moderne kunst- og vitenskapsbyen og gå rundt i de koselige gatene i Barrio del Carmen. Det finnes ikke noe bedre sted å smake på den berømte spanske paella´en, for retten har sin opprinnelse i nettopp provinsen Valencia.

Madrid

Gran Via i Madrid

Den spanske hovedstaden er full av både moderne og gammel arkitektur, parker, palasser og museer. Det er lett å fortape seg i denne kosmopolitiske byen. Nyt en storbyferie i Madrid og besøk en av de mange trendy barene og uteserveringene på takterrassene og glem ikke en shoppingrunde langs Gran Via.

Cáceres

Gamlebyen i Cáceres er utpekt som verdensarvsted av Unesco. Utforsk nettverket av vakre, smale gater med middelalderbygninger, renessansemonumenter og de arabiske -, romerske- og jødiske kvarterene.

Cuenca

Byen Cuenca med sine ikoniske «hengende hus» ligger oppe i fjellene, litt øst for midten av Spania. Byen ble grunnlagt av maurerne. Mange av husene ble bygget på toppen av høye åskammer, og det virker nesten som husene som er tre etasjer høye holder på å falle ned fra fjellsidene. I flere av husene finner du i dag moderne gallerier.

Segovia

Den romerske akvedukten i Segovia

Et annet Unescos´s verdensarvsteder er Segovias «signaturmonument»; den imponerende og svært godt bevarte romerske akvedukten. Mange myter og sagn omgir byen som lever i beste velgående der den ligger vakkert til i åsene i Castilla og León-regionen med skogsområdet Sierra de Guadarrama som bakteppe.

Córdoba

Cordoba - utsikt mot mezquitaen og den romerske broen

Tilbring en helg i Córdoba, en by med en sterk miks av tre kulturer, med emblematiske bygninger som katedralmoskeen og andre skatter som gatene i det jødiske kvarteret, Córdobas gårdsplasser – patioer – og den imponerende romerske broen over elven Guadalquivir.

Cádiz

Den eldste byen i Vest-Europa byr på de vakreste solnedgangene du kan oppleve fra stranden i La Caleta. Opplev den pittoreske bydelen Barrio del Pópulo og vandre rundt og utforsk det romerske teatret, et symbolsk monument under ditt feriebesøk i Cádiz.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela er hovedstaden i regionen Galicia. Et av de mest kjente monumentene i byen er katedralen og Plaza del Obradoiro, det er det endelige målet for den lange pilegrimsveien Camino de Santiago som tusenvis av mennesker gjennomfører hvert år. Byen er full av sjarmerende torg og gater, og prikken over i´en er den imponerende kulturbyen Cidade da Cultura de Galicia.

Burgos

Byen Burgos huser en av de største spanske skattene, den gotiske katedralen Santa María. Imponerende og majestetisk ruver den over byen der du også kan utforske de sjarmerende brosteinsbelagte gatene til fots – et must for historieelskere.

Palma

Katedralen i Palma på Mallorca

Dette er en liten, kosmopolitisk by med ekstraordinær beliggenhet, Palma er perlen på Mallorca. Med en blanding av middelaldergater, barokke kirker, travle torg og sin majestetiske og gotiske katedral, har en ferie i Palma noe for alle. Nyt bohemstemningen i gamlebyen og i Santa Catalina-området.

Gijón

Gijón er den største byen i Asturias-regionen og rommer kulturelle attraksjoner og en gyllen sandstrand. Byen er dypt forankret i en industriell fortid, men i dag har byen blitt et populært reisemål og er mest kjent for sin eplesider-produksjon. Gijón er kjent som «Spanias store eple». Du kan ikke forlate byen uten et besøk i et av sider-husene.

La Coruña

La Coruña er en utmerket representant for den galisiske kulturen, omgitt av havet, med sitt Hercules-tårn (gammelt fyrtårn) og et deilig gastronomisk tilbud som tiltrekker seg reisende fra hele verden.

Girona

Girona og de hengende husene ved Onyar-elven

Nord-Katalonias største by har en fantastisk blanding av moderne og middelaldersk kultur. Elven Riu Onyar løper gjennom byen og gjenspeiler de fargerike, hengende husene og skiller det pittoreske historiske sentrum på østbredden fra de livlige moderne bydelene i vest.

Alicante

Gjennom årene har Alicante blitt en yrende kosmopolitisk by med trendy barer, shoppingsteder og vakre strender. Gå gjennom de trange gatene i gamlebyen, beundre de fargerike bygningene og arkitekturen og besøk det største markedet på Costa Blanca, Mercado Central, for å oppleve matkulturen i regionen.

Ávila

Den vakre muren rundt Ávila regnes for å være det best bevarte middelaldermonumentet i Europa, og om natten ser det ut som om det er tatt ut av et eventyr. En by med dype religiøse røtter som i århundrer har tiltrukket seg pilegrimer, bl.a. på grunn av mystikken rundt den hellige Santa Teresa de Ávila.

León

Hovedattraksjonen i León er den majestetiske katedralen. Som hovedstad i regionen, er León en blomstrende by med travle barer, restauranter og kafeer. Ta turen til den pittoreske gamlebyen og Barrio Húmedo ligger, et av de beste spanske bydelene for tradisjonelle tapas.

Mérida

Akvedukten Los Milagros i Mérida i Extremadura

Å vandre gjennom Meridas gater er som å reise tilbake i tiden. Den arkeologiske strukturen er en av de best bevarte i Spania. Besøk det romerske teatret og amfiteateret, San Lázaro-akvedukten og Det romerske sirkuset, – bare noen av byens mange attraksjoner.

Zaragoza

En attraksjon du neppe vil gå glipp av i Zaragoza er Basílica de Nuestra Señora del Pilar med sine imponerende kupler og tårn som ligner de du finner i et ekte «Disney-palass». Ta en romantisk spasertur langs elven om natten for å se dens skjønnhet. Denne regionen er kjent for sitt gode kjøkken, og ingen besøker Zaragoza uten å spise på Casa Lac, en av de eldste restaurantene i hele Spania.

Las Palmas

Las Palmas tilbyr den ideelle storbyferien der du mikser stranddager med livlige netter på byen. I det fargerike nabolaget Vegueta, finner du den ikoniske katedralen Santa Ana. Besøk noen av de andre flotte nabolagene i Las Palmas for å oppleve den spesielle stemningen i denne byen.