Oppdag tre store uutforskede byer i det skjulte Spania

Alle har sin favoritt by i Spania. Enten det er den travle Barcelona, ​​den magiske Madrid, eller det myldrende folkelivet i Sevilla. Bli med oss ​​i å utforske andre metropoler.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas - Santa Ana katedralen

Ved første øyekast er Las Palmas de Gran Canaria ikke akkurat noen kandidat til å vinne noen skjønnhetskonkurranse. Det er tross alt en fungerende by med en av landets travleste containerhavner.

Den største byen på Kanariøyene er den niende mest befolkede i Spania.

Forestill deg Las Palmas som en sandwich. Bortsett fra at alt det gode fyllet er på utsiden. For de mest interessante delene av byen befinner seg nemlig i utkanten.

Den sørlige delen av byen vil være det første du ser av Las Palmas hvis du kommer fra enten flyplassen eller et av de kjente feriestedene fra områdene rundt. Her finner du det historiske kvarteret i Vegueta som en gang var tilholdsted for Columbus da han reparerte sine skip på vei for å oppdage Amerika. Nabolaget Triana er like gammeldags, men er nå et av byens mest fasjonable shoppingområde.

I den nordlige delen av byene finner du det som sannsynligvis er en av verdens beste strender, Las Canteras. En 2,8 kilometer lang strekning med fin gylden sand, og svært populær blant både soltilbedere, badegjester og surfere. Å være her er nesten som å være på en strand i syd-Amerika eller i Karibia, ja faktisk kaller mange stedet for Middelhavets Havana.

Tarragona

Tarragona bykjerne 

Si hallo til det romerske Spania. Faktisk hadde Tarragona's strategiske posisjon allerede bidratt til at det ble kolonisert av de iberiske stammene Kessetani og den nordafrikanske Carthaginians. Romerne kalte det Taracco og brukte det som en base for deres påfølgende erobring av resten av Hispania. 

En havn ble bygget, det samme med et amfiteater for å avholde de berømte romerske lekene. Likeledes et tempel så romerne kunne tilbe sine guder. Keiser Augustus proklamerte selv byen hovedstad i det romerske imperium i år 27 før Jesu fødsel. Vestgoterne ankom til byen i år 469, og holdt den frem til maurerne invaderte i 716.

I dag er Tarragona hovedstaden i provinsen med samme navn. De fleste turister foretrekker et besøk til det nærliggende Barcelona hvis de besøker Catalonia, men for dem som finner veien er det nesten obligatorisk å spasere en tur på Rambla Nova, som tilbyr en fin utsikt over Middelhavet.

Et annet godt sted å spasere rundt er Part Alta. Romerske murer omgir den gamle byen på tre av sine fire sider. Her vil du være i stand til å besøke Tarragonas viktigste historiske bygninger.

Valencia

Valencia

Med en befolkning på 809,000 innbyggere, er Valencia den tredje største byen i Spania. Dette til tross, er byen på langt nær så populær blant turistene som for eksempel Barcelona og Madrid. Maurernes innflytelse på området er sterk her, og hele området var under muslimsk herredøme i nesten 500 år. I dag føles det mere som Catalonia enn Castile, spesielt siden innbyggerne snakker Valenciano, en dialekt stom stammer fra katalansk.

Du vil definitivt spise godt i Valencia, for dette er tross alt stedet paellaen kommer fra. En annen lokal rett som er verdt å smake på, er all i pebre de anguilas, ål i en godt krydret hvitløksaus.

Gjør som de lokale, og gå til Mestalla. Her kan du heie på de lokale heltene, Valencia C.F, en av Primera Ligas største helter, også kjent som Los Che.

Ellers er det mye moro for hele familien på Ciutat de les Arts i les ciencies. Romalderens City of Arts and Sciences huser en Imax Cinema, Planetarium, og et interaktivt museum. Du finner denne Valencias fremste turistattraksjon på bunnen av det tidligere elveleiet for elven Turia, som ble drenert og omdirigert etter den katastrofale flommen i 1957.