De beste reisemålene i Spania for en solfylt vinterferie

Det er ikke varmt overalt i Spania om vinteren. I motsetning til det mange tror, kan det mange steder være ganske kaldt i vintermånedene.

Når det er sagt, finnes det også flere steder du kan dra til i Spania for å få litt vintersol med varmt vær. Noen destinasjoner er ganske åpenbare, andre kan kanskje overraske deg.

Strender om vinteren i Spania

Her er noen forslag til hvor du kan dra:

 

Kanariøyene

Tenerife om vinteren

Vintrene på Kanariøyene er ekstremt milde. I løpet av den kaldeste måneden holder stort sett temperaturene seg over 20°C, temperaturer som i noen nordeuropeiske land betraktes som sommervær. Lavtrykk som kommer inn fra Atlanterhavet fører likevel ofte til økt nedbør og vind  over hele øygruppa, særlig ligger de nordligste øyene utsatt til.

 

Når det er sagt, byr alle Kanariøyene tropisk klima året rundt. Varmen pluss regnet har skapt det perfekte klimaet for utallige eksotiske planter og dyr som dragetrær og store øgler. De nordligste kystene på øyene har gjerne mest nedbør, så hvis du ønsker å unngå vått vær, så sett kursen mot strendene sør på øyene.

Dragetrær på Tenerife

Av alle Kanariøyene er den sørlige kysten på Tenerife den varmeste og tørreste i vintermånedene. Den nordlige delen av øya blir kaldere, mer tåkete og våtere. Den sørlige delen av Gran Canaria har et lignende klima som sør på Tenerife. Derfor er også dette et annet ideelt reisemål om du ønsker en varm og solrik vinterferie.

 

Sjekk ut vårt utvalg av ferieboliger sør på Tenerife og ferievillaer på Gran Canaria.

 

Lanzarote og Fuerteventura har begge godt vinterklima for en solfylt ferie, men husk at begge øyene er mer utsatt for vind og regnbyger.

 

Almería

Landsbyen Mojacar

Almería-provinsen er kjent for mangel på nedbør og for varmt vintervær. For tilreisende som vanligvis reiser til tradisjonelt kjøligere vinterdestinasjoner, er varmen som treffer dem når de kommer til Almería om vinteren, en behagelig overraskelse.

 

Det er mange flotte steder å leie feriebolig i Almería, og noen av dem, som områdene rundt Agua Amarga, er blitt brukt som location for flere kjente filmer.

Landsbyen Mojacar

Det lille og rolige Agua Amarga er mye varmere enn noen av de nærliggende områdene, samtidig som du her har både hav og strender som du kan nyte. Agua Amarga er liten nok til at du kan vandre rundt og oppleve mye, bl.a. det spektakulære landskapet i nasjonalparken Cabo de Gata som ligger like ved. Ta en kjøretur fra ferieboligen du leier i Almería til nasjonalparken – det er det absolutt verdt! Der finnes det mange små strender å slå seg ned og mange fantastiske severdigheter som du kan fotografere.

 

Men det som likevel gjør denne varme vinterdestinasjonen spesiell er freden og roen du finner her. Hva mer kan du ønske deg om vinteren? Varme, solskinn, fred og ro, flotte eiendommer til leie og spektakulær utsikt.

 

Murcia

 

Hvis du vil ha litt mer liv rundt deg, men likevel vil unngå kulden, hvorfor ikke dra til Murcia? Enten til den fantastiske og travle byen eller til kystbyene i nærheten som alle er betydelig varmere enn de fleste andre feriedestinasjoner i vintermånedene.

Rådhuset i Cartagena i Murcia

Kanskje du vil leie en feriebolig i den populære badebyen Puerto de Mazzaron eller i den mindre, men like varme og innbydende byen Aguilas. Begge byer har noe for hele familien, og hvis du drar utenom sesongen, har du mye av strendene for deg selv.

 

Byen Murcia blir dessverre ofte oversett av de som drar på ferie til det sørlige Spania. Det er synd, for dette er en fantastisk by, og det er absolutt verdt å ta seg tid til å se den.

 

Costa Tropical

 

En kystlinje i Spania som særlig er kjent for sitt varme vintervær, er Costal Tropical (Den tropiske kysten). Denne kyststrekningen ligger i provinsen Granada. Mens byen Granada, mindre enn en times kjøretur unna, kan være svært kald i vintermånedene, er det motsatte tilfelle på Costa Tropical.

Almuñecar på Costa Tropical

Steder som Salobreña og Almuñécar er fantastiske byer som er utmerkede som base for en ferie utenfor høysesongen om sommeren. Du vil bli hyggelig overrasket over hvor mange dager som virkelig er varme her.

La Herradura på Costa Tropical

Fra La Herradura i vest, til den lille byen Motril i øst løper denne kystlinjen som virkelig lever opp til navnet. Det er ikke ofte du kan føle tropevarme andre steder i Europa fra desember til mars, men du kan her.

 

Ta en titt på vårt utvalg av ferieboliger på Costa Tropical og finn ditt favorittområde.

 

Málaga

 

Málaga er en av de varmeste byene i Sør-Spania om vinteren. En gjennomsnittstemperatur på 17 i januar betyr imidlertid at det ikke er noe badedestinasjon, selv om dagene vanligvis er solrike og varme.

Málaga by om vinteren

Málaga er en vakker by med mye å by på i vintermånedene, bl.a. museer, kunstgallerier, historiske monumenter og en botanisk hage fylt med tropiske planter og arter fra hele verden.

 

Den botanisk hagen Finca de la Concepción ligger rett utenfor byen i nordlig retning, forbi Ciudad Jardin. Du vil bli hyggelig overrasket over å oppdage dette tropiske paradiset på et slikt uventet sted.

 

I alt er hagen hjem for over åtte hundre tropiske og subtropiske plantearter. Palmen, en plante vi alle forbinder med varmere klima, er representert med over hundre forskjellige varianter.

Den botaniske hagen i Málaga

Disse plantene ville ikke ha blomstret om det ikke var for det tropiske klimaet i Málaga året rundt. Byen har et eget mikroklima som følge av fjellkjeden som omgir den, og det er dette som gjør at vintrene er ekstremt milde.

 

Det er selvfølgelig hundrevis av flotte ferieboliger å leie i hele Málaga-provinsen og langs den alltid populære Costa del Sol.

 

Hvis det er litt kaldt på strendene eller rundt bassenget, så bli i stedet med på en vandretur rundt i Málaga by og områdene rundt der du bor. Storbyferier i Spania om vinteren er et flott mulighet for en solrik vinterferie.

 

Å finne vintervarme i Spania er ikke vanskelig!