Vandreruter i Málaga

Málaga er en fantastisk destinasjon for en storbyferie, fordi den er full av skjulte perler og godt bevarte skatter. Alternativ gatekunst fyller tomme husfasader, og smale gater er fylt med sjarmerende kafeer, summende barer og unike butikker. Det er en by som byr på det beste fra alle verdener – tradisjonell spansk arkitektur blandet med moderne, luksuriøse bygninger og fargerike, frodige hager med enkel adgang til sjø og strand.

Utsikten fra Gibralfaro i Málaga byMálaga er svært fotgjengervennlig, og å gå til fots er uten tvil den beste måten å utforske denne byen på. Når du bruker beina vil du oppdage mange attraksjoner som du ellers ikke ville sett. Vi har satt sammen tre vandreruter for at du kan oppleve og utforske noen av de beste sidene av Málaga by; Picasso, Kunst og kultur og Historie.

Disse turrutene er ikke bare for kunst- og historieinteresserte. De passer for alle fordi de omfatter noen av Málagas vakreste og mest interessante landemerker. Vi tar også med at om du foretrekker å oppleve og oppdage Málaga by fra sykkelsetet, kan det også anbefales!

 

Vandrerute 1: Picasso

Bronsestatuen av Málagas store sønn, Picasso Statue på Plaza de la Merced

Málaga er fødestedet til Pablo Picasso, en av Spanias mest berømte kunstnere. Uansett om du lenge har vært en Picasso-fan, generelt er opptatt av kunst eller bare er interessert i å lære mer om kunstneren og byen, vil denne ruten lede deg innom de viktigste punktene i byen som er knyttet til Picassos liv i Málaga. Ruten starter ved stiftelsen bak Picasso-museet og avsluttes ved San Telmo kunstskole på Plaza de la Constitución.  

Ruten punkt for punkt 

 

Fundación Picasso-museet i huset der kunstneren ble født - Plaza de la Merced med bronsestatuen av Picasso – Santiago-kirken – Picasso-museet i Málaga – Det gamle bymuseet – Málaga-parken - Plaza de la Constitución og San Telmo-kunstskole.

 

Regn med 2 - 4 timer

 

Denne ruten inkluderer en rekke museer og også en lang tur gjennom Málaga-parken som selvsagt er valgfri, men vi anbefaler den fordi den gir litt pusterom med sine skyggefulle og litt mindre varme områder og benker å sitte på og fordi du her kan hvile slitne ben. Hele ruten kan ta mellom to og fire timer, avhengig av hvor raskt du går, hvilke museer du velger å besøke og om du altså går gjennom parken.

 

Mest ideelle tidspunkt

 

Som ved de fleste andre turstier og vandreruter i Spania, anbefaler vi at du gjennomfører dem utenfor den varme sommersesongen mellom juni og august. Vinteren i Málaga blir vanligvis ikke kaldere enn ca. 12, så hvis du har på deg en jakke eller frakk, gir den friske havluften en svært innbydende temperatur for å traske rundt i byen. De beste tidspunktene i året for en storbyferie er i perioden mars til mai og september til november. I disse månedene kan du fortsatt regne med mange vakre solskinnsdager, men med litt kjøligere temperatur - perfekt for å utforske en ny by.

 

Dette vil du oppleve

 

Ikke bare vil du oppleve vakker historisk arkitektur, men du kan også sitte på en benk i Plaza de la Merced ved siden av den svært populære bronsestatuen av Picasso.

 

Visste du at …

 

Det finnes også to barer som bruker Picasso som tema her på Plaza de la Merced. Etter at du har fullført ruten til Plaza de la Constitución, kan du gå den korte veien tilbake til utgangspunktet på Plaza de la Merced, sitte ned og lade batteriene mens du nyter kaldt drikke på en av de skyggefulle terrassene og uteserveringene til disse to barene.

Picasso Bar på Plaza de la Merced i Málaga

Vandrerute 2: Kunst og kultur

Gatekunst i Lagunillas i Málaga by

Street Art i Calle Lagunillas 

Ruten "Kunst og kultur" er fantastisk om du vil bli kjent med hjertet og sjelen til Málaga. Oppdag gatekunsten til byens lokalbefolkningen ved første stans i Calle Lagunillas-området der gatene er fylt med alle slags malerier og graffiti, - du kan forøvrig se enda mer i Soho-området. La Térmica-kultursenter er siste stopp på denne ruten der du kan fordype deg i Málagas kreative verden med konserter, forestillinger, workshops, markeder og mye mer.

Ruten punkt for punkt 

 

Calle Lagunillas - Fundación Picasso-museet i huset der kunstneren ble født – Picasso-museet i Málaga - Pompidou-senteret - Soho-bydelen - CAC Málaga (Senter for samtidskunst) - Det russiske museet - La Térmica-kultursenter.

 

Regn med 3-5 timer

 

Det tar én og en halv time å fullføre denne ruten uten stopp for å ta bilder eller besøke noen av museene eller kunstsentrene. Du må regne med tre til fem timer for å fullføre ruten når vi også regner inn korte pauser, fotografering og besøk i museene og galleriene.

 

Mest ideelle tidspunkt

 

De fleste ”stoppestedene” på denne ruten er innendørs, og dermed er det ingen spesiell tid på året som er mer ideell enn andre for å gjennomføre vandreturen. Det er nok best å starte tidlig om morgenen, hvis du vil fullføre hele ruten med La Térmica som siste stopp. Dette stedet ligger nemlig litt vest for bysentrum.

 

Dette vil du oppleve

 

En av de mest kunstneriske områdene i Málaga er områdene rundt Calle Lagunillas. Dette er den bydelen der mange av Málagas nye og unge kunstnere tegner og maler graffiti. Du finner området rett på baksiden av det sentrale Plaza de la Merced. Selv om dette ligger i sentrum, kan du likevel spasere gjennom disse gatene og føle at du er et annet sted helt.

 

Visste du at …

 

Et graffitiportrett i Calle Lagunillas viser en av Málaga mest beryktede typer - Eduardo Colorado eller "El Cantinero", flamenco-gatesangeren. Eduardo er et kjent ansikt i de sentrale gatene av Málaga, og du kan ofte se ham vandre rundt på Plaza de la Merced, i den historiske gamlebyen og i nærheten av det gamle romerske teateret. Han synger flamenco og er berømt for sin ekstremt hese sangstemme og mangel på tenner. Han var en gang en glede å se og høre på gaten fordi han hadde en autentisk malagueño-touch med sin anstrengte sang. På sine gamle dager har han blitt litt mer bøllete, og nå og da kan han skjelle ut turister og stjele matrester fra restaurantbordene.

Graffiti av El Cantinero i Lagunillas

Graffitien El Cantinero på Calle Lagunillas 

Vandrerute 3: Historie

Biskopens palass i Málaga by

Málagas historie er fargerik og sjarmerende. Arven fra byens fortid kan sees i Gibralfaro-festningen som ligger på en høyde over byen, den uferdige, men likevel slående vakre katedralen, den sterke påvirkningen fra maurisk arkitektur i bysentrum, byens gamle kirker og fascinerende torg som er en fin blanding av gammelt og nytt, fortid og nåtid. Selv om vi har kalt denne ruten den "historiske" ruten, er det også en fantastisk måte å bli godt kjent med Málaga på kort tid, fordi ruten tar deg med til de mest spektakulære landemerker og monumenter.

Ruten punkt for punkt 

 

Rectorado (Universitetet) – Alcazaba-borgen – Det romerske teateret - Plaza de la Merced - Santiago-kirken – Picasso-museet – Sagrario-kirken - Katedralen - Calle Larios - Casa antigua de Guardia.

 

Regn med 3 timer 

 

Sett av tre timer til denne vandreruten, selv om tiden vil variere avhengig av hvor mye tid du bruker på kirker og monumenter.

 

Mest ideelle tidspunkt

 

Fordi denne ruten inkluderer et par av Málaga beste museer og kirker, er det en god idé å sjekke åpningstider før du setter ut. På den måten kan du forsikre deg om at du får mest mulig ut av besøkene. Å starte tidlig om morgenen er best, for da har du tid nok til å fullføre ruten i ditt eget tempo og samtidig sikre deg det beste lyset for å ta fotos. På vei til siste stopp, serveringsstedet Casa antigua de Guardia, passserer du også Málagas sentrale matmarked som absolutt anbefales!

 

Dette vil du oppleve

 

Tallrike landemerker og monumenter som representerer tusenvis av år i Málagas intrikate historie.

 

Visste du at …

 

Málagas vakre katedral er kjent blant lokalbefolkningen som bare "La Manquita" eller den enarmede damen. Det skyldes at katedralen faktisk fortsatt ikke er ferdig. Under byggingen og etter at det første tårnet stod ferdig, var det ikke mer penger igjen, og dermed kunne de ikke bygge ferdig det andre tårnet. Det du kan se i dag, er ett tårn.

Málagas katedral