Spanias 10 mest romantiske reisemål

Romantic dinner for two Uansett om du er til tradisjonelt frieri eller bare trenger til litt tid borte fra hverdagen, danner Spania den ideelle rammen om en helg sammen i kjærlighetens navn.

Valentinsdag er en opplagt anledning til å finne din indre romantiker frem - og du blir med garanti dagens mann (eller kvinne, for den saks skyld), når du overrasker din partner med en romantisk getaway!

Oppskriften er ganske simpel:

1) Velg et romantisk reisemål fra listen nedenfor

2) Pakk rullekofferten (også din partners, hvis det for alvor skal være en overraskelse!)

3) Lag en god middag med en helt spesiell dessert: et gavekort på en romantisk helg i Spania.

Hvor skal vi hen, du?

Foretrekker dere ...

- å slentre hånd i hånd gjennom hyggelige, brostensbelagte gater?

- å ligge og døse på en hvit sandstrand mens dere fletter fingre?

- å nyte utsikten i stillhet på en fjelltopp?

Uansett hvordan dere vil tilbringe tosomheten, bugner Spania av romantiske steder til den ideelle Valentinsdagen. La deg inspirere av våre 10 favoritter her ...

1. Granada

Alhambra, Granada

For den tradisjonelle romantiker er borgen Alhambra absolutt et must. De arabiske herskere har skiftes til å sette sitt eget særpreg på dette imponerende bygget, hvis yndige indre gård og kunstferdige utskjæringer vil danne en vakker og romantisk ramme om deres Valentinsdag. I februar er det heller ikke så mange turister, så dere kan lett finne en fredelig krok i Alhambra, Den Røde Borg, eller dere kan utforske Generalife, de kongelige hager.

Alternativt til den berømte borgen kan dere søke ro og romantikk i Granadas tradisjonelle hammam (arabiske bad) eller i et moderne spa. Vil dere hellere nyte hverandres selskap omgitt av den storslåtte naturen, byr provinsen både på strand og fjell (få inspirasjon til en rundtur i Granada) - eller kanskje dere heller vil foretrekke å feiree Valentinsdagen i skiløypene på Sierra Nevada?

2. Madrid

Park Retiro Madrid

Spanias hovedstad Madrid byr velkommen til Valentinsdagen for både par og single. Opplev byens berømte museer og ukjente gallerier arm i arm, eller lei en robåt i Parque Retiro hvis været tillater det. Dagen skal selvfølgelig rundes av på en intim restaurant - kanskje La Capilla de la Bolsa, som er innrettet i et vakkert dekorert barokk kirkerom?

Se her hvor du kan leie feriebolig i Madrid.

3. Barcelona

Barcelona Font Mágica Monjuïc

Barcelona er en sann storsjarmør. Med Gaudis arkitektoniske vidundere, Ramblaens forførende fristelser og den kreative bohéme-atmosfæren i de små bakgater, er Barcelona uten tvil en av verdens mest fargerige byer.

Gå en tur på strandpromenaden, la dere heve høyt opp over byen i Teleferíc Port Vell eller nyt en rolig piknik ved den "magiske fontene", Font Mágica de Montjuïc. Naturligvis skal det skåles i cava, Spanias svar på champagne.

Her kan dere få mer informasjon om Barcelona.

4. Sevilla

Sevilla, Plaza de España

Sevilla er en av Spanias mest romantiske byer - kjent for flamenco, pasjon og kultur. Gå en tur langs elven Guadalquivir eller far vill i de labyrintiske hager ved det arabiske palass, Reales Alcázares. Betrakt den vakre Plaza España - enten fra en robåt eller fra en hestevogn. La dere henføre av hurtige rytmer og flagrende skjørt til et ekte flamencoshow i Triana. Eller gå på oppdagelse i de smale smugene i den gamle bydelen Santa Cruz.

Finn en leilighet i Sevilla, hvor dere kan nyte tosomheten.

5. Toledo

Toledo

Middelalderens arkitektur er godt bevart i Toledo, en by som en gang var Spanias hovedstad. Man kan levende forestille seg de steinbelagte gatene gi gjenlyd av hestehov og kjærrer lastet med dagens høst. Og når man trenger til en hvil, kan man krysse en av de gamle broene og nyte den vakreste utsikt over byen fra den andre siden av elven.

Toledo er oppført på UNESCO's Verdensarvliste, og stedet bokstavelig talt oser av kultur og historie. Byen ligger cirka 45 minutters kjørsel fra Madrid og kan fint besøkes på en dagstur - selv om dere sikkert ikke vil få lyst til å forlate Toledo igjen når dere først er der!

6. Segovia

Segovia alcazar borg

Segovia byr på rendyrket romantikk - byen er nemlig hjemsted for det slottet som har gitt inspirasjon til Disney's logo. Ut over slottet (alcázar) er Segovia kjent for den enorme viadukten som strekker seg flere hundre meter i utkanten av det historiske sentrum. UNESCO har fredet Segovia, og er dere til historie og romantikk vil dere definitivt føle dere hjertelig velkomne her. Et godt tips er å smake på den helstekte pattegrisen, cochinillo, som med rette er byens stolthet.

7. Mallorca

Sa Calabra, Mallorca

Vil dere feire Valentinsdagen - og først og fremst hverandre - i et ekte paradis, er Mallorca stedet. Den solbestrålte, eksotiske øya byr på paradisiske strender og yndige landsbyer, som bare venter på å bli utforsket. Er dere derimot til en mer aktiv ferie kan dere ta på fjellstøvlene eller kanskje ta en tur i kajakk - men dere kan også bare installere dere på et romantisk hotell ved kysten, og spise tropisk frukt og skalldyr dagen lang.

8. Lanzarote

Lanzarote

Lukk øynene og forestill deg å slentre hånd i hånd med din partner på en idyllisk sandstrand til synet av en helt perfekt solnedgang. Lanzarote er beriket med den mest storslåtte natur og ikke minst det optimale klimaet - selv i februar når temperaturen lett opp i nærheten av (eller over!) 20 grader. Så her kan dere trygt bytte ut vinterjakka med solkrem, og kun bekymre dere om å nå ned på stranden i tide til noen av landets utvilsomt vakreste solnedganger.

Få mer informasjon om Lanzarote.

9. Galicia

Katedralenes Strand, Ribadeo, Galicia

Spanias nordlige kyst er svært forskjellig fra den mer solrike sydkysten. Naturen er råere, klippene brattere og bølgene høyere. De vindblåste strendene innbyr kanskje ikke akkurat til en dukkert i februar måned, men de danner en helt fantastisk og storslått ramme for et romantisk eventyr. Spesielt kan vi anbefale Katedralenes Strand. Galicia kan for øvrig bryske seg med å kunne servere de beste skalldyr i verden!

10. Teruel

Albarracin - Teruel, Aragon

Enda et romantisk hotspot i det nordlige Spania er Teruel-provinsen i regionen Aragón. Hvorfor er denne forholdsvis ukjente destinasjonen så med på listen? Jo, Teruel er nemlig hjemstedet for et ekte romantisk eventyr:

I år 1217 forelsket den unge Diego seg i rikmannsdatteren Isabel. Og som man måtte forvente, var Isabels far imot dette forholdet, da Diego ikke akkurat kom fra en velhavende familie. Derfor måtte Diego ut og bevise seg verdig og skape seg en formue før han kunne bli godkjent som svigersønn. Men i mellomtiden fikk faren lovet Isabel til en i hans øyne mer passende beiler.

Nettopp på deres bryllupsnatt vendte Diego tilbake, hardt medtatt av sine strabaser og døende. Han tagg og ba sin kjære Isabel om et siste kyss, men hun avviste ham. Diego åndet ut og døde, og det knuste Isabels hjerte i en slik grad at hun i begravelsen den påfølgende dag selv falt død om - på Diegos kiste. De to ble begravet sammen, og deres grav kan i dag besøkes i Teruel.

Lev dere inn i eventyret om Romeo og Julie og få en uforglemmelig Valentinsdag i Spania!